Honingpot 413 - 02/12/2016

  • Gemaakt op: 2-12-2016 00:00
  • |
  • Gewijzigd op:
  • |
  • Geplaatst door: wespennest.honingpot
  • |
  • Auteur:  
  • |
  • Fotograaf:  


 

wegwijzerFotolia.jpgDe weg-kwijt Piet

Wat was dat schrikken woensdagochtend! De kinderen hadden dinsdag hun schoen gezet maar er zat niets in! Waren ze niet lief geweest? Had Piet het toch niet kunnen vinden? Wat was er aan de hand?

Gelukkig kwam Piet tijdens het zingen toch nog binnen! Danielle was hem buiten tegengekomen en had hem de weg naar school gewezen. Piet had het inderdaad niet kunnen vinden en had echt dringend behoefte aan een goede plattegrond. Gelukkig was die voorhanden en kon Piet later die nacht langskomen met schoenkadootjes en strooigoed. Nu maar hopen dat Sint maandag ook de weg vindt en de school kan bereiken…

 


 

decoratie-5-december-115-x-40-cm.jpg5 december

Komende maandag, 5 december, worden de kinderen strak op tijd verwacht en moeten de ouders helaas meteen naar huis. de kinderen van het klaasorkest moeten om 8:15 aanwezig zijn zodat het orkest op tijd klaar kan staan.

Wij gaan het Sinterklaasfeest vieren, als hij met de goede plattegronden de school kan vinden en om 13:00 uur gaan de kinderen vol verhalen weer naar huis.

Dinsdag 6 december zijn alle kinderen vrij, omdat de medewerkers een studiedag hebben.

 


ziek3.jpgZiek, zwak en misselijk

Het is al weer een tijdje koud en behalve dat er leerkrachten ziek zijn, zien sommige kinderen er ook pips uit. Wij begrijpen dat het soms lastig is in te schatten of je kind wel of niet naar school kan. Ook is het soms lastig om op het laatste moment een oppas te regelen of een vrije dag te regelen.


Toch vragen we met klem om een ziek kind niet naar school te sturen, ook niet als het iets langer heeft geslapen of om het toch maar even te proberen. Het duurt dan namelijk langer voor het kind hersteld is en de kans dat andere kinderen of de medewerkers worden aangestoken is ook aanwezig.

Wat betreft het vervangen van medewerkers heeft u ongetwijfeld in de krant gelezen hoe moeilijk dat momenteel is. Wij doen ons uiterste best dit elke keer weer voor elkaar te krijgen en met af en toe het nodige kunt en vliegwerk lukt dat gelukkig nog steeds. We hopen op jullie begrip als er onverwacht toch iemand anders voor de groep staat dan verwacht.


techniek.jpgBroodje Mee Junior Campus

Na de kerstvakantie start tijdens de overblijf Broodje Mee een speciale activiteit. Op dinsdag kunnen kinderen vanaf groep 5 deelnemen aan een cursus Transport en Techniek. Deze wordt verzorgd door Junior Campus samen met Eurydice van Broodje mee.

Tijdens deze cursus komen vragen aan de orde als: kan een auto met vierkante wielen rijden? Hoe werkt een hovercraft? In de FLYER leest u hier meer over en ook hoe u uw kind kunt opgeven (opgeven is verplicht voor deelname).

Wacht niet te lang want vol is vol! Mocht u nog vragen hebben dan kunt u uiteraard terecht bij Marijke.

 


Zwemdiploma's

Ivar Weerman, Sep Weeda en Frank van het Hof hebben hun B-diploma gehaald en Saar van Trommel zelfs haar C-diploma. Super knap allemaal!!


Ivar, Frank, Saar en Sep: HARTSTIKKE GEFELICITEERD!!!


kerst.jpgKerst

Het lijkt nog wat vroeg, maar op maandagmiddag 5 december willen we de school alweer in kerstsfeer brengen. De vader van Romeijn heeft twee jaar geleden voor ons een prachtige kerststal gemaakt, deze willen we graag weer op het podium neerzetten. We zijn op zoek naar handige ouders (en wie weet kan de vader van Romeijn ook weer helpen?) die op maandagmiddag 5 december of tijdens de studiedag van 6 december zouden kunnen helpen om deze stal weer op te bouwen. Laat maar weten aan de medewerker van de groep van uw kind of u kunt helpen. Heel graag!

De kinderen van de groepen 3 t/m 8 zijn samen met Lies de liedjes van de c.d. Walla Kristalla van Saartje van Camp  (http://www.saartjevancamp.info/walla.html) aan het oefenen. Op 8 december oefent Saartje zelf met de jongste groepen. Op woensdag 21 december zullen de kinderen vanaf 11.45 de liedjes in de hal zingen, samen met Saartje. Kom vooral luisteren!

In de week voor kerst, op dinsdag 20 december, woensdag 21 december en donderdag 22 december willen we jullie uitnodigen om 's ochtends even te blijven in de groep van jullie kind(eren). We zouden het fijn vinden als er in elke groep elk van deze dagen een ouder of grootouder is die iets wil vertellen over kerst. Wie weet kunt u iets vertellen over kerst zoals u dat vroeger vierde, misschien kunt u iets vertellen over de gewoonten en rituelen die voor u bij het kerstfeest horen (of hoorden), een reis die u maakte rondom de kerstdagen of een bijzondere ontmoeting in de kersttijd. Het is ook fijn als u een mooi verhaal kent dat iets vertelt over het kerstfeest, of dat zich afspeelt in de kersttijd. Het hoeft niet lang te duren, we vinden het al fijn als u tien minuutjes of een kwartier de tijd heeft, maar langer mag natuurlijk ook. Laat u aan de medewerker van uw kind weten of u zou willen komen? 

Op vrijdag 23 december blijven de kinderen om 8.30 in de hal, ze hebben in de week ervoor allemaal een stuk van een kerstverhaal gehoord, en zullen dan het hele kerstverhaal horen. U bent van harte uitgenodigd om mee te luisteren.

We hopen op een fijne kersttijd!

 


pietengym.jpg De afgelopen weken hebben alle kinderen tijdens de gymles van Saffan gewerkt aan hun Pieten-vaardigheden. zwaaien (van dak naar dak) de evenwichtsbalk (de nok van het dak) en heel precies door de ringen, pakjes gooien en van de kast af springen (veilig van het dak weer naar beneden). Door alle kinderen, Pieten en Sinten is heel hard gewerkt en uiteindelijk heeft iedereen het felbegeerde diploma behaald. Mocht Sint maandag nog een Piet nodig hebben dan weten we waar we die kunnen vinden.

 

 

​In deze editie:
De Weg-Kwijt Piet, 5 december, Ziek Zwak Misselijk, Broodje Mee Junior Campus, Zwemdiploma's, Kerst en Pietengym

Foto's

Video's

Meer informatie