Honingpot 415 - 03/02/2017

  • Gemaakt op: 3-2-2017 08:00
  • |
  • Gewijzigd op:
  • |
  • Geplaatst door: wespennest.honingpot
  • |
  • Auteur:  
  • |
  • Fotograaf:  


lege brievenbus.jpegWaar was 'ie?

Twee weken geleden heeft u geen Honingpot ontvangen en gelukkig werd hij gemist. Dat betekent dat de nieuwsbrief wordt gelezen en dat ouders het belangrijk vinden om op deze manier bij school betrokken te blijven gebeuren.

Gelukkig is hier weer een nieuwe editie!


toets maken.jpgMaak zelf een toets!

Afgelopen maandag startte de week met een weekopening in het kader van de Cito-toets. Twee keer per jaar wordt in de groepen 3 t/m 8 een aantal toetsen afgenomen die ons helpen om te bepalen of de manier waarop wij onderwijs geven wel voldoende oplevert.

Naast de normale toetsen over een onlangs behandeld onderwerp, wordt twee keer jaar de Cito-toets gebruikt om, onafhankelijk van de lesmethode, de ontwikkeling van de kinderen te controleren. Omdat een aantal kinderen de toetsen voor het eerst digitaal konden maken, zijn we de week gestart met de WITO, Wespennest's Interessantste Toetst Opgaven.

De toets werd live op twee manieren gemaakt: Clemeyns hield op papier de antwoorden bij die door handopsteking werden gegeven terwijl Marijke de antwoorden die ouders, collega's en kinderen op hun mobiel konden maken op het digibord voorbij liet komen.

Om de toets thuis nog eens over te doen moet u klikken op deze link: WITO. Om in te kunnen loggen moet u een account aanmaken bij www.kahoot.it en dan wijst het zich vanzelf.

Zowel de papieren versie als de digitale waren maandag goed gemaakt met 'Gijs en de rest' als best scorende bij de digitale deelname. We zijn benieuwd hoe goed u thuis het antwoord op onze toets-vragen weet.


krokusvakantie.jpgVoorjaarsvakantie 


Over twee weken is het voorjaarsvakantie en de komende twee vrijdagen (10 en 17 februari) zijn de kinderen om 12:00 vrij! Wij hebben twee studiemiddagen en hopen dus dat u uw kind op tijd ophaalt zodat wij snel aan het werk kunnen.

Na de voorjaarsvakantie zijn de kinderen op maandag ook nog vrij, ook dan hebben wij een studiedag. We starten weer op dinsdag 28 februari.


schoolplein.pngNieuwe schoolplein


Heeft u in het halletje de tekeningen van het nieuwe schoolplein gezien? Het belooft een mooi, veelzijdig en uitdagend plein te worden.

We moeten helaas nog wel even wachten voor we het plein kunnen gebruiken. De belijning kan pas op het nieuwe asfalt worden aangebracht als het wat warmer wordt en er geen zwaar verkeer meer overheen hoeft te rijden. Voor de natuurspeeltuin moet het gras nog worden ingezaaid en dit moet lang genoeg zijn gegroeid voordat we ook dit deel kunnen gebruiken.

We kijken met spanning naar de vorderingen. Marijke vertelt u met plezier hoe het er allemaal uit zal gaan zien.


rapport.jpgRapporten 

Woensdag 1 maart krijgen de kinderen hun rapport mee naar huis en in de week erna wordt u weer uitgenodigd voor het 10-minuten gesprek. Houdt u er vast rekening mee in de agenda?


beterschap.jpgZiekenboeg

Ook op het Wespennest bleef de griep niet uit en het was af en toe een heel gepuzzel om een invaller te vinden. Gelukkig is dat (soms met veel kunst en vliegwerk) steeds gelukt.

Helaas gaat het met het herstel van Frederieke nog niet zo goed. We zullen haar voorlopig nog moeten missen. Saskia gaat gelukkig vooruit maar wel langzamer dan zij hoopt. Als gevolg van oververmoeidheid, wat mogelijk een nasleep is van haar ziekte, is haar energieniveau momenteel erg laag. Dit betekent dat zij veel moet rusten en ontspannen. Hoewel zij de kinderen, ouders en collega's erg mist houdt zij zich goed aan dit advies en merkt zij dat haar energie langzaam terugkomt. We zijn blij dat Lucia een dag meer in de groep kan zijn en dat ook Ilona nu een vast gezicht is op de woensdag.

Op de vrijdag is Ilona voorlopig in de groep van Yonie. Eerder werd Yonie om de week vervangen door Belinda vanwege haar MT-taken, maar nu is Ilona wekelijks op vrijdag in de groep. Fijn dat we een vast en bekend gezicht voor de kinderen hebben.

Mocht u iemand kennen die een onderwijsbevoegdheid voor het basisonderwijs heeft en die zou willen invallen als dat nodig is, laat u hem of haar dan contact opnemen met Marijke.


zwemdiploma.jpgZwemdiploma's

Omdat dit pas weer de eerste Honingpot sinds half december is, hebben we het nog niet kunnen vermelden, maar half december heeft Sam van Geelen haar A-diploma gehaald. En pas geleden heeft ook Mathilda Mudde haar A-diploma gehaald.

Mathilda en Sam, heel knap van jullie. HARTSTIKKE GEFELICITEERD!!!


 

​In deze editie: Waar was 'ie? Maak zelf een toets, Voorjaarsvakantie, Nieuwe schoolplein, Rapporten, Ziekenboeg en Zwemdiploma's

Foto's

Video's

Meer informatie