Honingpot 416 - 10/03/2017

  • Gemaakt op: 10-3-2017 08:00
  • |
  • Gewijzigd op:
  • |
  • Geplaatst door: wespennest.honingpot
  • |
  • Auteur:  
  • |
  • Fotograaf:  


IMG_0377.pngAfscheid Rina

Vrijdag 31 maart nemen we afscheid van Rina. Rina is al tientallen jaren werkzaam op het Wespennest waarbij zij de laatste jaren vooral de beeldende vorming heeft verzorgd. Daarnaast heeft zij regelmatig een dag een groep onder haar hoede gehad.

Alle kinderen (én ouders) hebben de afgelopen jaren mogen genieten van al het knutselwerk en de creativiteit die zij bij hen aanboorde. Rina gaat genieten van een welverdiend pensioen maar niet voordat we haar een spetterend afscheid hebben gegeven. Er wordt in de klassen al stiekem aan gewerkt en ook de medewerkers hebben deze weken wat geheimen voor haar.

We hopen dat u vrijdagmiddag 31 maart na schooltijd Rina even de hand komt schudden om haar te bedanken voor al die jaren inzet en om haar een hele goede tijd toe te wensen.

Na Rina's vertrek zal de beeldende vorming een andere invulling krijgen. We zijn hierover als team druk met elkaar in overleg. Het lijkt er op dat het een combinatie zal worden van werken in de groep rondom het thema dat aan bod is met af en toe een periode van workshops waar de kinderen groeps-doorbroken kennis kunnen maken met andere creatieve vormen. Als u denkt hier een bijdrage aan te kunnen leveren kunt u contact opnemen met Annette of Annelies.


IMG_0369.JPGHet nieuwe Schoolplein

Door het koude weer van de afgelopen periode leek het, alsof er niets aan het schoolplein gebeurde. Vorige week is men echter weer flink aan de slag gegaan. Het laatste stuk asfalt is verwijderd en dat deel wordt nu bestraat. Helaas is dat net het gedeelte tussen de school en het voetbalveld, waardoor er nu even niet gevoetbald kan worden.

Intussen is men ook begonnen met het mega-klimrek (zie foto). De palen hiervoor zijn deze week de grond in gegaan en alles begint nu langzamerhand vorm te krijgen.

We volgen de aanleg op de voet. We kunnen bijna niet wachten tot alles klaar is en het plein feestelijk geopend kan worden. Kijkt u af en toe naar de vorderingen als u in de buurt bent?


10788_dgt_e-board_weng_ebony.jpgSchaaktoernooi

Ik organiseer een schaaktoernooi voor de kinderen van groep 3 t/m 8 dat van vrijdag 17 maart tot ongeveer vrijdag 19 mei plaatsvindt. Jammer genoeg heb ik nog niet genoeg schaakborden (en niet genoeg stukken) dus als u een schaakbord met stukken hebt dat ik mag gebruiken neem dat dan alstublieft mee naar de groep van Belinda en Gijs want daar zit ik in de groep. Het zou fijn zijn als u een stickertje met uw naam onderop plakt want dan weet ik van wie die is.

Indien we er extra voorzichtig mee moeten zijn dan kunt u dat zeggen als u hem komt afgeven en het is ook mogelijk uw schaakbord tussendoor weer op te halen, als hij er op vrijdag maar weer is.

Alvast bedankt, Joshua Topping.


21-22-Facebookactie.jpgLentewandeling

Dinsdag 21 Maart hebben we weer de jaarlijkse lentewandeling! De achtstejaars zijn al druk bezig met de voorbereidingne en we hopen dat iedereen meeloopt. De kinderen van de onder- en middenbouw mogen alleen onder begeleiding van een ouder mee, de kinderen van de bovenbouw mogen zelfstandig meelopen.

We vertrekken om 7:00 uur vanaf het schoolplein en zijn om ongeveer 8:15 uur weer terug. Er is dan koffie en thee voor de ouders en voor de kinderen staan de krentenbollen klaar. We rekenen op weer een vrolijke lange stoet zingende, kletsende en opruimende ouders en kinderen.


geen-school.pngStudiedag

Donderdag 30 maart zijn de kinderen vrij. We hebben dan een studiedag in de Meervaart met alle 900 medewerkers van de ASKO. Een groot evenement met sprekers, workshops en veel inspiratie. Het thema is 'de Toekomst is nu'.

We hopen vol inspiratie weer op school te komen.


Zwemdiploma

Mohamed Najm-el Hawa heeft zijn A-diploma gehaald! Knap hoor!

Mohammed, HARTSTIKKE GEFELICITEERD!!


science-lab-safety-clipart-1011487234.jpgTussenschoolse Techniekcursus

Na het succes van de eerste 'tussenschoolse techniekcursus' gaan we hier vanaf 27 maart mee door.

Dit keer een cursus op de maandag met als thema chemie; oppervlakste spanning, luchtdruk en  chromatografie. De cursus behandelt op een actieve manier de theorie die op het einde samenkomt is de ultieme proef, de colafontijn.

Er is weer ruimte voor een beperkt aantal deelnemers en ook nu geldt weer dat deelname is op volgorde van aanmelding. In deze FLYER is meer informatie te vinden.


JijenIk

Normaal maken we nauwelijks of geen reclame in de honingpot maar hierbij toch een uitzondering. Het programma JijIk zoekt ouders en kinderen die samen willen zingen voor Warchild.

Tot en met 14 april kun je hiervoor aanmelden via de website: www.jijenik.tv


 

​In deze editie: Afscheid Rina, Het nieuwe Schoolplein, Schaaktoernooi , Lentewandeling , Studiedag, Zwemdiploma, Tussenschoolse Techniekcursus, JijenIk

Foto's

Video's

Meer informatie