Honingpot 418 - 07/04/2017

 • Gemaakt op: 7-4-2017 10:00
 • |
 • Gewijzigd op:
 • |
 • Geplaatst door: wespennest.honingpot
 • |
 • Auteur:  
 • |
 • Fotograaf:  


001Afscheid.jpgAfscheid Rina

Wat was het een feest afgelopen vrijdagmiddag. Al weken waren de kinderen in het grootste geheim aan het voorbereiden: er werd geknutseld (zonder Rina) en geoefend op stukjes, raps en liedjes.

Vrijdagmiddag was het zo ver. De school was versierd met werk van de kinderen geïnspireerd op Mondriaan, een deel van 'Rina's hok' was nagebouwd op het podium en er stond een heuse Mondriaan-stoel voor haar klaar. Tijdens een verlengde weeksluiting (excuus voor de enorme uitloop) werd zij verwend met een prachtig lied dat alle kinderen hadden ingestudeerd en vervolgens op de grote Rina-Quiz gevolgd door prachtige liedjes, toneelstukjes, een rap en heel veel cadeaus en tekeningen. De groep van Marissa had een filmpje gemaakt dat we u hierbij ook nog even laten zien.

Na deze bijzondere weeksluiting ontstond er een lange rij van ouders die Rina gedag wilden zeggen en aansluitend hebben we als team met nog een feestje met haar gevierd. Een prachtig afscheid voor een medewerker die maar liefst 39 jaar aan de school verbonden is geweest. In de middag heeft Martine schitterende foto's gemaakt die alleen via de link te bekijken zijn. De link is toegevoegd bij de mail die u krijgt om deze honingpot aan te kondigen.

Het vertrek van Rina betekent niet dat beeldende vorming op school verdwijnt. We gaan het echter wel in een andere vorm aanbieden. Annette als cultuur coördinator en Annelies als lid van de werkgroep zijn bezig met een vernieuwd aanbod dat uit twee pijlers bestaat:

 • Beeldende vorming in de stamgroep. Deze sluit aan bij het thema dat op dat moment actueel is of is gebaseerd op een techniek of een bepaald soort materiaal dat de medewerker zelf wil aanbieden;
 • De Cultuurzwerm. Vanaf volgend schooljaar willen we starten met 'workshop middagen' waarbij de medewerkers (en later ook ouders) een lessenserie beeldende vorming aanbieden op een gebied dat hun interesse heeft en dat qua aanbod aansluit bij de kerndoelen voor beeldend onderwijs. De kinderen kunnen intekenen op de serie die zij willen volgen en kunnen zo hun talent of interesse volgen. Hierover volgt binnenkort meer.​

Mocht u in de komende weken de medewerker van uw kind willen ondersteunen bij de lessen beeldende vorming in de groep, meldt u zich dan even? ​


leerplicht.jpgLeerplicht controle!

Maandagochtend half negen, de tweede bel ging en de meeste kinderen waren al binnen. Gelukkig maar, dan kunnen we op tijd beginnen.

Maar… de laatkomers werden verrast! Er was immers leerplicht controle, die de namen van alle kinderen die te laat waren opschreef. Sommige kinderen schrokken hier erg van (dat was niet onze bedoeling, excuus hiervoor) en sommige ouders ook. Er waren ook ouders die met prachtige excuses kwamen en ouders die erkenden dat het niet fijn voor hun kind is als het te laat op school komt.

En dat is nu juist de reden dat we het te laat komen willen tegengaan. Het is niet leuk als je nog snel 'om de hoek van de deur' wordt geschoven terwijl de rest al begonnen is. Het is niet fijn als je, voordat de school begint, niet even gezellig met je vrienden en vriendinnen kunt kletsen over hoe het gaat en wat je hebt gedaan. Het is niet fijn voor de medewerker en de andere kinderen als het begin van de dag steeds wordt onderbroken door kinderen die te laat komen.

De afgelopen jaren hebben we al veel geprobeerd: stukjes in de nieuwsbrief, aanspreken bij de deur of in het tien-minuten gesprek en briefjes om op te roepen eerder van huis te gaan. Omdat laat komen onder de leerplicht valt en de leerplichtambtenaar ook dat als verzuim ziet is afgelopen maandag de leerplichtcontrole ingezet.​

Gelukkig waren verreweg de meeste kinderen en ouders wel op tijd, daar zijn we heel blij mee. Voor hen die nog wel eens te laat komen, zet die wekker een kwartiertje eerder zodat je niet zo hoeft te haasten en je bij de volgende controle die binnenkort zal plaatsvinden niet weer op de lijst komt!


61cd986b-5728-4cd0-bb73-bf19b87b68bb-575-266.jpgPaasontbijt

Volgende week donderdag is het paasontbijt. De kinderen worden (op tijd ;-)) op school verwacht met het ontbijtje dat ze voor één van de klasgenoten hebben gemaakt. Ze mogen natuurlijk in pyama komen als ze dat willen.

Wilt u aub geen snoep of chocolade in de paasontbijtdoos doen? We willen de kinderen graag gezond laten ontbijten en wij zorgen voor een lekker paaseitje.​

In de middag is er geen school wat betekent dat de kinderen om 12:00u vrij zijn. Op Goede Vrijdag en op Tweede Paasdag zijn de kinderen ook vrij. Dinsdag 18 april hebben we dan weer voor 4 dagen school voordat de meivakantie begint.


120209_39952_novum.02-09-2012.0470_450_337.jpgEind-CITO 8e jaars

Voor de 8e-jaars zijn de dagen na het paasweekeinde spannende dagen! Hoewel de eind-CITO niet meer allesbepalend voor de schoolkeuze is, is hij zeker nog wel van belang. Als hij lager uitvalt dan het door ons gegeven schooladvies, dan hebben wij iets uit te leggen aan de school voor VO waar het kind is aangemeld. Als de CITO hoger uitvalt moeten wij nagaan of we het juiste advies hebben gegeven.

In het paasweekeinde dus lekker op tijd naar bed, en wat ontspannen activiteiten doen. Ook de dagen van de CITO-toets genoeg rust nemen, ontspanning zoeken en gezond eten. ​

We wensen de 8e jaars en hun ouders veel succes.


cropped-2000x1200-empty-v3.jpgPO-in actie

De facebook oproep van PO-in actie is u hopelijk niet ontgaan. Na de verkiezingen zijn de partijen aan zet om de voornemens uit de partijprogramma's waar te maken. Wat ons betreft verdient onderstaande grote aandacht.

Er is een groep leerkrachten geweest die de krachten heeft gebundeld en is gestart met PO-in actie. Een initiatief dat inmiddels door de vakbonden en de PO-raad wordt ondersteund. Ook veel besturen geven hun steun aan deze actie en ook ons bestuur, de ASKO heeft een persbericht doen uitgaan. Op de studiedag die wij vorige week met al het personeel hadden heeft zij deze steun uitgesproken naar alle collega's. Op de website van PO-in actie (https://www.poinactie.nl/) vindt u meer informatie en ook deze brief aan u:

Lieve Ouders,

Wij houden misschien wel net zoveel van jullie kinderen als jullie!

Het is voor ons moeilijk om school te zien als 'werk'.

Er wordt gesproken over 'roeping', want voor het geld hoef je dit werk niet te doen.

EN DAT DOEN WE OOK NIET.

We staan voor de klas voor het beste onderwijs aan alle kinderen. Of dat kind nou Sophie, Ahmed, Malya of Olivier heet, ieder kind van 4 tot 12 jaar heeft in Nederland een professionele leerkracht. Het rare is echter, dat ons werk niet met een fatsoenlijk salaris beloond wordt. In het Voortgezet Onderwijs verdienen onze collega's honderden euro's meer dan wij, met hetzelfde opleidingsniveau, HBO.

Ja, wij hebben veel vakantie. Ja, we gaan op schoolreisjes, we krijgen armbandjes en tekeningen, we gaan op kamp en zingen liedjes. Dat is wat jullie zien. Maar wij zitten vaak avonden en weekenden thuis te werken. Voordat we bijvoorbeeld een project starten, denken wij na over een theoretische onderbouwing, over de didactiek, over lesdoelen, over de pedagogiek, zodat Sophie, Ahmed, Malya en Olivier een basis krijgen voor de rest van hun leven.

DAT IS GEEN 'ROEPING'. DAT IS WERK!

En bij dat werk hoort een eerlijke beloning. Er dreigt een groot tekort aan goede leerkrachten. Door o.a. het lage salaris in combinatie met de hoge werkdruk. Door die werkdruk kent het onderwijs het hoogste percentage uitvallers met burn-out klachten van alle beroepsgroepen.

23.000 leerkrachten hebben zich op Facebook verenigd in POinactie. Als de politiek niet naar ons gaat luisteren, voelen we ons helaas genoodzaakt te gaan staken.

WE VINDEN HET NU AL ERG.

We hopen op jullie begrip en steun! Want als we nu niet iets gaan doen, hebben de Sophies, Ahmeds, Malya's of Oliviers van de toekomst geen goede juf meer. Laat staan weer eens vaker een meester!

Hartelijke groeten van de juf en die enkele meester.

 


Zwemdiploma's

Oscar Irish heeft zijn B gehaald, Sep Weeda zijn C en Sem Bermond & Kaj van Veen hebben binnen één jaar hun A, B én C gehaald.

Kaj, Oscar, Sem en Sep: HARTSTIKKE GEFELICITEERD!!


Bericht van Broodje Mee

Hier nog even een berichtje van Broodje Mee! Ons team is weer versterkt met een aantal nieuwe medewerkers. Amina (ma/di) en Fadoua (do/vrij) bij de groep van Yoni. Jans voor 4 dagen bij de groep van Daniëlle. Loes voor 4 dagen bij de groep van Annelies. We zijn erg blij dat we weer een compleet team hebben zodat er weer vastigheid ontstaat voor de kinderen.

Zoals de meesten van jullie weten bieden wij voor de midden en bovenbouw sinds kort techniek of wetenschap workshops aan. Dit was een enorm succes! Veel kinderen hebben deelgenomen aan de eerste workshop en de Hoovercraft werd gebouwd! Zoals op de foto's te zien. We willen Heleen enorm bedanken voor haar inzet!

IMG_3915.JPGWe kwamen erachter tijdens deze eerste workshop dat de groep toch iets aan de grote kant was. De workshops die volgen zijn wat kleiner en daardoor hoeft er ook geen leidster van Broodje Mee meer bij waardoor de kinderen die deelnemen en ook bij Broodje Mee zijn die dag de kosten van Broodje Mee te goed houden. Dus maakt u kind dan gebruik van een extra dag dan compenseren wij die met een techniek dag.

Graag wil ik u nog vragen om ervoor te zorgen dat uw kind als het niet op Broodje Mee zit pas rond 13.00 uur op school kan zijn. We merken dat er weer steeds meer kinderen eerder naar school komen en dan is het voor de medewerkers onoverzichtelijk wie er nou wel en wie er nou niet bij Broodje Mee hoort.

Daarnaast is het voor ons fijn om te weten als u uw kind een keertje thuis houdt. We maken weleens mee dat er een kind niet naar Broodje Mee hoeft en dat het niet gemeld is bij ons. De telefoon staat aan van 11.30 uur tot 13.30 uur omdat wij in deze tijd op school zijn. Een sms/ voicemail bericht is al voldoende.

Het nieuwe schoolplein is volop in ontwikkeling en ook dat merkten wij bij Broodje Mee. Helaas hebben we een tijdje niet gebruik kunnen maken van het voetbalveld en hebben de kinderen zich even moeten aanpassen. We willen zo goed mogelijk de veiligheid waarborgen en zijn blij dat we vanaf 3 april weer heerlijk konden voetballen!

Zijn er vragen, klachten of opmerkingen dan mag u altijd mailen naar: wespennest.tso@askoscholen.nl

Namens het team van Broodje Mee, Marijn Pronk-Elzinga coördinator TSO​


​In deze editie: Afscheid Rina, Leerplicht controle, Paasontbijt, Eind-CITO 8e jaars, PO-in actie, Zwemdiploma's, Bericht van Broodje Mee

Foto's

Video's

Meer informatie