Honingpot 421 - 23/06/2017

 • Gemaakt op: 23-6-2017 00:00
 • |
 • Gewijzigd op:
 • |
 • Geplaatst door: wespennest.honingpot
 • |
 • Auteur:  
 • |
 • Fotograaf:  


medezeggenschapsraad.jpgGemeenschappelijke MR

Een bestuur met meerdere scholen zoals de ASKO, heeft ook een Gemeenschappelijke Medezeggenschapsraad. Deze GMR praat mee over bovenschoolse zaken zoals het bestuursformatieplan. 

Het gaat dus om onderwerpen die van belang zijn voor alle of een meerderheid van de scholen van een schoolbestuur. Leden zijn personeelsleden van de diverse scholen en ouders.

Wij zijn heel blij dat Arnold Klamer, vader van Jelmer en Oscar, gekozen is voor de GMR.

De MR


WWF.jpgBericht van Isara

Op het lentefeest heb ik geld opgehaald voor het Wereldnatuurfonds. Want ik vind dat we meer moeten doen voor de natuur. Ik was verkleed als IJsbeer en vroeg aan mensen of ze wat wilden geven voor het milieu. Heel veel mensen hebben geld gegeven, alles bij elkaar wel 75,85 euro! 

Thuis ben ik ook nog op de dijk bij buren langs de deur gegaan. Daar heb ik nog eens 17 euro opgehaald. Samen dus wel 92, 85. Het geld heb ik overgemaakt naar het WNF. 

Dank je wel iedereen die wat heeft gegeven.

Groet van Isara en Sabine


Zwemdiploma

Yara Verheijen (groep 1/2 Danielle) heeft haar A Zwemdiploma 3 weken geleden gehaald. Haar eerste diploma!


Logeerfietsen

Soms ben je met de fiets naar school gekomen en ga je ineens bij een vriendje spelen die met de auto wordt opgehaald, wat doe je dan met je fiets?

 1. Als je een goed slot hebt zet je hem vast aan het hek om hem later die middag of ’s avonds op te halen (dit is overdag trouwens ook het veiligst, want helaas verdwijnt er af en toe een fiets).
 2. Je vraagt een medewerker of je fiets binnen mag staan, maar:
  1. Dit mag alleen na toestemming van een medewerker;
  2. Je fiets mag dan alleen in het halletje staan en niet in de hal of in het lokaal van Clemeyns;
  3. Je moet de volgende ochtend om 8:10 uur op school komen om je fiets zelf buiten te zetten.

Alleen dan kan je fiets een nachtje logeren. Het is voor de medewerkers niet te doen om ’s morgens voordat de kinderen binnenkomen eerst de logeerfietsen buiten te zetten (dit waren er laatst zelfs 4 op één dag).


logo-NOORDJE-2016-1.jpgNoordjes Schrijflab & Kunstatelier

Psssst! Noordje is op zoek naar jou! Ben jij 7 jaar of ouder? En houd je van tekenen of verhalen verzinnen? Kom dan eens langs bij ons Schrijflab & Kunstatelier op de Zamenhofstraat 14B, het kost helemaal niks!

Van maandag t/m donderdag (vakanties uitgezonderd) is het bij Noordje tussen 15.00 en 17.00 uur een gezellige boel met enthousiaste kinderen. Het eerste half uur krijg je begeleiding bij je huiswerk of oefen je met taal en lezen. Daarna gaan we met z'n allen aan de slag met een creatief project.

Elke maand is er een ander thema. We werken bijvoorbeeld samen aan een grappig verhaal en maken daar bijpassende tekeningen bij, we bouwen een poppenkast en spelen zelfbedachte verhaaltjes, er worden mooie schilderijen gemaakt, en nog veel meer. Op de 2e en 4e woensdag van de maand komt er zelfs een echte schrijver of illustrator langs om een leuke workshop te geven.

Bij Noordje leer je echt veel op het gebied van taal en kunst, maar het is vooral heel erg leuk om te doen! Je kunt nog naar Noordjes Schrijflab & Kunstatelier tot de zomervakantie!

Lijkt dit jou wel wat? Kom dan gewoon een keer bij Noordje op de Zamenhofstraat 14B (Vogeldorp) binnenlopen! We laten je graag ons mooie gebouw zien en stellen je voor aan de andere kinderen en begeleiders. Kijk voor meer informatie op www.noordje.nl


zomerschool.jpgZomerschool

De Zomerschool Amsterdam Noord is er weer! Heb je zin om de laatste drie weken van de zomervakantie leuke dingen te doen, die ook nog eens leerzaam zijn?

Ga mee op ruimtereis met De Zomerschool Amsterdam Noord! Je wordt beter in taal, je werkt samen met echte kunstenaars en je gaat mee op leerzame uitstapjes. Het is superleuk én een goede voorbereiding op het nieuwe schooljaar! Doe je ook mee?

Reis samen met de Zomerschool door de spannende wereld van de ruimtevaart. Wist je dat fruitvliegjes als eerste levende wezens de ruimte zijn ingestuurd? En dat je naar de maan kunt lopen? Deze zomer leer je van alles over de ruimte! De ene helft van de dag bereiden we je met veel nieuwe woorden en leuke teksten extra goed voor op het nieuwe schooljaar, de andere helft van de dag bouw je prachtige kunstwerken en maak je excursies (helaas niet naar Mars!). We eindigen met een spetterende presentatie in het EYE Filmmuseum! Ouders en genodigden zijn dan van harte welkom om te zien hoe jij officieel een lintje uitgereikt krijgt door de wethouder.

Geef je op via jouw basisschool of via de SKC 020-6750880 of info@skcnet.nl. Of stuur een mailtje naar meedoen@noordje.nl.

Deelname kost niets. Je betaalt enkel 15 euro borg, die je aan het einde van de cursus terugkrijgt.

Wanneer: 14 t/m 31 augustus 2017, maandag t/m donderdag van 10 tot 15 uur.

Waar:

 • Brede Mgr Bekkersschool → Volendammerweg 160
 • De Kinderboom → Adelaarsweg 113
 • Noordje → Zamenhofstraat 14B
 • Huis v/d Wijk de Banne → Bezaanjachtplein 243

Kopij.pngAanleveren Kopij

De Honingpot is er niet alleen vóór de ouders en kinderen, maar is ook een medium dat dóór ouders en kinderen 'gevuld' mag worden! 

Toen we nog met een papieren versie werkten stonden er regelmatig tekeningen en andere bijdragen van de kinderen in. Ook ouders leverden regelmatig bijdragen aan. Sinds de overgang naar een digitale Honingpot is dat er een beetje bij ingeschoten, maar hierbij dus de oproep aan iedereen om bijdragen te leveren: kinderen die iets meemaken of iets willen vertellen of laten zien, ouders die interessante informatie over- of voor de school hebben

Stuur je bijdragen naar bdewinde@hotmail.com , dan zorg ik dat het in de eerstvolgende Honingpot wordt opgenomen.​In deze editie: Gemeenschappelijk MR, Bericht van Isara, Zwemdiploma, Logeerfietsen, Noordjes Schrijflab & Kunstatelier, Zomerschool en Aanleveren Kopij

Foto's

Video's

Meer informatie