Honingpot 422 - 13/10/2017

 • Gemaakt op: 13-10-2017 12:00
 • |
 • Gewijzigd op:
 • |
 • Geplaatst door: wespennest.honingpot
 • |
 • Auteur:  
 • |
 • Fotograaf:  

Oudergesprekken.pngOudergesprekken

In de week van 6 november zijn er oudergesprekken. We verwachten van ieder kind een ouder of verzorger op gesprek. U kunt zich hiervoor intekenen vanaf aanstaande maandag. De intekenlijsten hangen in of bij ieder lokaal.


kinderboekenweek.jpegKinderboekenweek

U heeft vast al gemerkt dat er verschillende activiteiten gedaan worden rondom het thema van de Kinderboekenweek: Gruwelijk eng!Woensdag 18 oktober willen we het zingen extra spannend maken. Alle kinderen mogen dan griezelig verkleed op school komen. De griezeligst verklede kinderen mogen meedoen met een modeshow.

Voor sommige kleuters kan dit best spannend zijn. Zij mogen ook verkleed naar school komen, maar hebben de keuze om wel of niet aan de viering mee te doen. Voor de kleuters die het te spannend vinden wordt een andere activiteit georganiseerd in één van de kleuterlokalen.


ouderavond.jpgOuderavond

Komt u ook dinsdag 17 oktober op de algemene ouderavond? U kunt uiterlijk deze maandag laten weten of u komt.

We hopen dat veel ouders zullen komen! We doen een Jenaplanquiz, vertellen wat onze speerpunten voor het komend schooljaar zijn en wat de huidige status is van de mogelijke groei en nieuwbouw. Ook hoort u hoe de ouderbijdrage wordt besteed en hoe u als ouder het schoolbeleid kunt beïnvloeden.

We sluiten de avond af met een borrel en de Wespennestfilm die gemaakt is van de kinderen die vorig jaar de school hebben uitgezwaaid.


op-tijd-naar-school.pngOp tijd komen

Veel kinderen komen gelukkig op tijd op school. Het zou fijn zijn als we echt om half 9 de lessen kunnen beginnen, dus wanneer iedereen echt om half 9 in de klas zit.

Alvast bedankt voor uw medewerking hierin!


vrij van school.jpgVerlofaanvragen

Er komen de laatste tijd best veel verlofaanvragen binnen voor langere periodes. De meeste moet ik goedkeuren omdat die aanvragen voldoen aan de regels die hiervoor gesteld zijn.

Toch is het niet altijd goed voor kinderen om meerdere weken afwezig te zijn van school, zelfs niet als het kind nog niet leerplichtig is. Per dag leren kinderen al heel erg veel, in een week helemaal. Wanneer een kind dus langer afwezig is, mist het echt heel veel. Het zou dus fijn zijn om verlof buiten de schoolvakanties zoveel mogelijk te beperken.


zwemdiploma.jpgZwemdiploma

Milan Rutte (groep 3 Marco) heeft op 1 september zijn A-diploma gehaald. Knap hoor!

Milan, HARTSTIKKE GEFELICITEERD!!!


tso.jpgBroodje Mee!

De eerste maand van school is alweer voorbijgevlogen! We hopen dat iedereen een goede zomer heeft gehad. Ook voor ons als TSO zijn we alweer helemaal draaiende.

We willen Gerard Maijenburg verwelkomen op de TSO. Hij is voor sommigen ook wel bekend als mijn leidinggevende. Gerard is werkzaam geweest als leidinggevende maar is weer terug als pedagogisch medewerker op de TSO en BSO (de Kinderplaneet) hij heeft hier zelf voor gekozen. We merken dat de jongens op Broodje Mee dit erg waarderen want hij zal veel bij het voetbalveld te zien zijn en hij is flexibel op de groepen.

Ook Anja Wammes is nieuw, zij is mijn nieuwe leidinggevende. Zij zal niet aanwezig zijn op het Wespennest maar voor noodzaken dan is zij telefonisch bereikbaar op nummer: 06-21804045

Ook voor dit schooljaar willen we weer even wat zaken opfrissen:

 • Aan en afmelden van kinderen of ruilen van dagen graag of via de e-mail (wespennest.tso@askoscholen.nl) of via de telefoon (06-44261551), met vermelding van de naam en groep van het kind. We zijn bereikbaar van 11.30 uur tot 13.30 uur. Zelf ben ik werkzaam op de ma/di en do, Gerard en Annelies zijn aanspreekpunt voor Broodje Mee op de vrijdag en als ik vrij ben;
 • Deze informatie is te vinden op het prikbord tegenover het kantoor van Ester. Hier vindt u ook alle formulieren wat betreft mutatie (uitschrijven) of inschrijvingen;
 • Kinderen mogen ook bij Broodje Mee geen snoep mee. Net als school zijn wij voor gezonde voeding;
 • Kinderen bij Broodje Mee eten minstens 1 boterham en drinken hun drinken.
 • De kleuters spelen vaak buiten op het schoolplein. We willen jullie vragen om pas rond 13.05 uur op school te komen en de kleuters even de tijd te geven om naar binnen te gaan. Zo is het voor de leidsters van Broodje Mee overzichtelijk;
 • We willen ook nogmaals benadrukken dat als er zaken spelen, vragen, klachten opmerkingen blijf er niet mee rondlopen maar zoek contact met ons zodat wij dit kunnen ophelderen;

Nog een leuk weetje: Wij hebben een soort smoelenboekje gemaakt. Bij elke groep hangen de leidsters van de groep en daar stellen zij zichzelf voor. Dus bent u benieuwd wie er tijdens Broodje Mee bij uw kind is, bekijk de voorstelposters van de leidsters.

We hopen weer op een leuk, gezellig, sportief en vooral veilig schooljaar bij Broodje Mee te creëren samen met de leidsters en de kinderen.

Vriendelijke groet, Marijn Pronk, coördinator TSO Wespennest


De volgende Honingpot verschijnt

Vrijdag 3 november
bijtje.png

 

​In deze editie: Oudergeprekken, Kinderboekenweek, Ouderavond, Op tijd komen, Verlofaanvragen, Zwemdiploma en Broodje Mee

Foto's

Video's

Meer informatie