Honingpot 426 - 19/01/2018

 • Gemaakt op: 19-1-2018 08:00
 • |
 • Gewijzigd op:
 • |
 • Geplaatst door: wespennest.honingpot
 • |
 • Auteur:  
 • |
 • Fotograaf:  


op-tijd-naar-school.pngKom op tijd

We vinden het nog steeds fijn om de dag op tijd, rustig en met iedereen te kunnen beginnen. Zorgt u er daarom voor dat uw kind om half 9 in het lokaal is?

Binnenkort is er weer een actie vanuit leerplicht om te inventariseren hoeveel kinderen er nog te laat komen. Bij de vorige actie was al een vooruitgang te zien. We hopen dat dit doorzet.

bedankt en tot ziens.jpgVan Frederieke

Lieve wespenouders. Zoals jullie wellicht weten ben ik, inmiddels ruim 2 jaar geleden, ziek geworden. Helaas kan ik nu niet meer terugkomen op Het Wespennest, een plek die ik altijd als een warm nest heb ervaren. Op 29 januari ga ik na schooltijd afscheid nemen, ook van het voor mij zo dierbare team.

Ik heb het altijd heel bijzonder gevonden om een stukje van de groei en ontwikkeling van jullie kinderen te mogen volgen en begeleiden. Met veel verwondering kon ik naar jullie kinderen kijken, hoe er gesprekjes gevoerd werden, de sociale processen die er plaats vonden maar ook van het spelen!

De contacten met de ouders heb ik altijd als heel waardevol ervaren, vooral ook het met elkaar onderzoeken wat het kind nodig heeft om zich verder te kunnen ontwikkelen.

Dank voor het vertrouwen dat jullie in mij gesteld hebben.

Ik kom jullie vast nog wel eens tegen!

Liefs Frederieke


medezeggenschapsraad.pngMedezeggenschapsraad

De Medezeggenschapsraad (MR) van Het Wespennest bestaat uit 3 medewerkers (Marissa Tanja, Prajna van Lieshout, Gaia Tessing) en 3 ouders (Erik van Daatselaar, Sabine Draaijer, Michel Olden). De MR is bereikbaar via wespennest.mr@askoscholen.nl. Of spreek de leden rechtstreeks aan.

De belangrijkste verantwoordelijkheden van de MR zijn:

 • Betrokkenheid schoolbeleid: adviesrecht (bv nieuwbouw), instemmingsrecht (bv onderwijsbeleid), initiatiefrecht;
 • Vertegenwoordiger achterban: kinderen, ouders, medewerkers;
 • Bevorderen openheid & overleg: communicatie, participatie, gelijke behandeling;
 • Contact met GMR (Gemeenschappelijke MR van ASKO-scholen).

De MR vergadert circa 6 maal per jaar, of vaker wanneer nodig. De vergaderingen van de  MR zijn openbaar. De vastgestelde vergaderdata voor 2018 zijn:

 • Ma 22 januari 2018, 19:00
 • Wo 21 maart 2018, 19:00
 • Wo 16 mei 2018, 19:00
 • Wo 27 juni 2018, 19:00

knutselen.jpgRina

We zijn heel blij dat oud medewerker Rina weer een paar uur per week bij ons op school aanwezig is. Zij is er op dinsdagmiddag en woensdagochtend en doet dan verschillende dingen. Deze week heeft zij bijvoorbeeld geholpen met het maken van het afscheidscadeau voor Fabienne en ook gaat zij met kinderen iets maken voor Frederieke. Verder helpt ze ons waar dat nodig is. Heel fijn!


smallsteps.pngNieuws van Broodje Mee

Beste ouders/verzorgers, hierbij een aantal puntjes over Broodje Mee ofwel de TSO:

Eten en Drinken: warme dranken (thee, cup-a-soup, etc) niet zijn toegestaan bij de TSO. Dit in verband met de veiligheid van onze kinderen en leidsters en ok omdat het nogal wat werk van de leidster vraagt zij niet zomaar bij de groep wegkunnen. Ook willen we u vragen om de kinderen geen snoep, koek of andere zoetigheden mee te geven.

Voetballen bij de midden/bovenbouw: aan de kinderen die niet bij Broodje Mee zitten vragen we om vóór 13:00 uur niet op het veld te komen voetballen. Het is voor de leidsters van Broodje Mee niet helemaal duidelijk wie er dan wel of niet bij de TSO horen. Ben je er wel, dan houd je je natuurlijk aan de regels van de TSO en van school.

Onderbouw: bij de onderbouw heeft er een wissel plaatsgevonden in leidsters. Annelies is naar de middenbouw gegaan en Rawa, die eerst op de middenbouw stond doet nu samen met Jans de onderbouw. We wensen beiden veel succes op hun nieuwe plekje!

Mochten er nog vragen, opmerkingen of klachten zijn bel 0644261551 (tussen 11.30 uur en 13.30 uur) of mail naar wespennest.tso@askoscholen.nl

Vriendelijke groet, Marijn Pronk-Elzinga


schooltuinen.jpgSchooltuinen

Beste ouders van groep 6. Op dinsdag 6 februari gaan we met de kinderen van groep 6 voor de eerste keer naar de schooltuinen. Daar krijgen de kinderen les van Wrister. De tweede schooltuin les is op 6 maart.

De schooltuinlocatie, de Broekhuijsen-Leewistuin, ligt op het J.H. van Heekpad 5. De eerste 2 lessen zijn binnenlessen. Vanaf begin april gaan de wekelijkse buitenlessen van start. De exacte begindatum hiervan is afhankelijk van het weer en krijgt u rond die tijd te horen.

Voor de buitenlessen krijgen de kinderen een eigen tuintje die ze gaan onderhouden: zaaien, beplanten, onkruid wieden, oogsten, rooien, etc.

We gaan fietsend naar de schooltuinen, zorgt u er voor dat de fiets van uw kind goed werkt?

Ik zoek een coördinerende ouder! Daarnaast hebben we iedere week ongeveer 3 ouders nodig voor het begeleiden van de kinderen naar en van de schooltuinen. U kunt zich opgeven bij Annelies. We vertrekken om 10:30 uur en zijn rond 12:15 uur weer terug op school.


 De volgende Honingpot verschijnt

Vrijdag 2 februari 2018

​In deze editie: Kom op tijd, Van Frederieke, Medezeggenschapsraad, Rina, Nieuws van Broodje Mee en Schooltuinen

Foto's

Video's

Meer informatie