Honingpot 429 - 16/03/2018

  • Gemaakt op: 16-3-2018 08:00
  • |
  • Gewijzigd op:
  • |
  • Geplaatst door: wespennest.honingpot
  • |
  • Auteur:  
  • |
  • Fotograaf:  


lentewandeling.jpgLentewandeling

Woensdag 21 Maart hebben we onze jaarlijkse Lentewandeling! De achtstejaars zijn al druk bezig met de voorbereiding en we hopen dat iedereen meeloopt. We vertrekken om 7:00 uur vanaf het schoolplein en zijn om ongeveer 8:15 uur weer terug. Er is dan koffie en thee voor de ouders en voor de kinderen staan de krentenbollen klaar.

De kinderen van de onder- en middenbouw mogen alleen onder begeleiding van een ouder mee, de kinderen van de bovenbouw mogen zelfstandig meelopen.

Maar er is een probleem...

Onze goeie oude Lentefee heeft het afgelopen jaar steeds meer tekenen van voortschrijdende dementie laten zien. Hierdoor lijkt zij niet langer haar taak als Lentefee te kunnen vervullen. Gelukkig had zij reeds een keuze gemaakt wie haar opvolger zou worden en had zij dit genoteerd op een briefje.

Helaas echter heeft zij op één van de momenten waarop zij even niet meer wist waar dat briefje ook weer voor diende, het verscheurd en in de prullenbak gegooid. Nog lastiger is dat er zeven personen zich gemeld hebben die menen aanspraak te kunnen maken op de functie van de Lentefee. De personeelsleden van de Lentefee hebben de snippers van het verscheurde briefje gevonden, maar zijn er nog niet helemaal uit welke naam de letters op de snippers vormen. Zij roepen de hulp in van de kinderen van het Wespennest. Zij lopen immers elk jaar de Lentewandeling en hebben de oude Lentefee al menigmaal uit kwade handen weten te bevrijden.

Tijdens deze Lentewandeling zullen de kinderen aanwijzingen krijgen die allemaal een letter van de nieuwe Lentefee opleveren. Bij terugkomst op school zullen de kandidaat-Lentefeeën zich in de hal presenteren en laten zien waarom zij de nieuwe Lentefee zouden moeten worden. De kinderen zullen samen met de personeelsleden op basis van de aanwijzingen bepalen wie de eer krijgt om ook daadwerkelijk de nieuwe Lentefee te worden. Wij gaan er vanuit dat dit alles lukt en dat we de opening van het lenteseizoen kunnen vieren door het zingen van een Lentelied. Hierna zullen de kinderen in hun groep nog kunnen genieten van een kopje warme thee en een krentenbol.

Het kan dus handig zijn om pen en papier mee te nemen om aanwijzingen op te schrijven.

We rekenen op een lange, vrolijke stoet zingende, kletsende en opruimende ouders en kinderen.

Zie ook dit filmpje waarin de achtstejaars de lentewandeling aankondigen.


smallsteps.pngNieuw Telefoonnummer TSO Broodje Mee!

We hebben goed nieuws! We hebben eindelijk een smartphone. Dit zodat we hopen de communicatie te kunnen verbeteren tussen jullie als ouders en ons als TSO. Met een gemakkelijk app bericht kunt u dan doorgeven of uw kind wel of niet bij Broodje Mee zal zijn. Natuurlijk kunt u ook nog gewoon bellen of sms'en.

Het nieuwe nummer is vanaf dinsdag 13 maart bereikbaar. Het heeft op school op een brief gehangen. Het oude nummer is nog tot 6 april te bereiken. De nieuwe telefoon staat aan van 11.30 uur tot 13.30 uur. Appen kan natuurlijk de hele dag door, als wij de telefoon aanzetten zullen wij de appjes in zicht krijgen.

Het nummer is: 0625717587

Flexibele contracten: Om nog even op het aan en afmelden in te haken. We zien dat veel kinderen uit groep 6/7/8 op een flexibel contract zijn overgegaan. Heel begrijpelijk want ze worden immers zelfstandig genoeg om thuis te kunnen lunchen of iets dergelijks. Het is echter voor ons onduidelijk wanneer de kinderen aanwezig zijn of niet. Wanneer heeft een kind toestemming van de ouder om alleen naar huis te gaan? Om dit beter in de gaten te houden willen wij echt met klem vragen aan de ouders, komt uw kind wel naar Broodje Mee laat dan een bericht achter op de voicemail of via de sms met de naam en de klas van het kind. Zo is voor ons duidelijk dat uw kind niet op Broodje Mee hoort te zijn als we niks hebben gehoord en kunnen wij uw kind met een gerust hart laten gaan. Het gaat immers om de veiligheid van uw eigen kind!

Nieuwe aanwas: We zien dat veel kinderen die net op school zijn of bij de kleuters zijn gekomen zich nog niet allemaal hebben ingeschreven bij Broodje Mee. Wilt u gebruik maken van Broodje Mee dat is het noodzaak dat u uw kind inschrijft. De formulieren hangen op het prikbord tegenover het kantoor van de directrice. Mochten er nou dagen veranderen in het contract dan kunt dit gemakkelijk wijzigen door een mutatieformulier in te vullen.

Zijn er nog vragen, klachten of opmerkingen bel ons of mail ons! Mail: wespennest.tso@askoscholen.nl

Vriendelijke groet, Marijn Pronk-Elzinga Coördinator TSO


Het Wespennest in de krant!

Heb je ons ook in De Echo zien staan? Klik op deze link en lees het artikel over het bezoek van schrijver Wijnand de Jong aan groep 8. Hierbij een foto van zijn bezoek.

Op zondag 18 maart ben ik vanaf 14.00 uur bij boekhandel Plantage Van der Plas, vlakbij het Wespennest aan het Buikslotermeerplein. Het is leuk voor de winkel en voor mij als daar wat aanloop bij zou ontstaan.

Kapla momentje

Dit filmpje laat een wel heel erg spannend moment zien...


P1170934.JPG "Oorlog in mijn Buurt"

 

Het was dinsdag 6 maart doodstil in de klas toen Myriam Mater vertelde over de Duitsers die hun huis doorzochten op zoek naar haar vader en naar onderduikers. Met een pistool op haar hoofd moest Myriam haar vader bellen zodat de Duitsers hem op konden pakken. Maar door Frans te praten kon ze hem redden en hing hij op tijd op. De Duitsers waren zo boos dat ze de schildpadden die Myriam en haar zussen hadden, levend kookten voor de ogen van de meisjes.

 

Een uur lang hingen de kinderen van groep acht aan de lippen van de oude dame (87 jaar) die met haar verhalen de start markeerde van het project Oorlog in mijn Buurt. Gedurende een aantal weken komen er gasten in de klas om te praten over de Tweede Wereldoorlog. De kinderen horen van een historicus wat er in die periode in Amsterdam Noord is gebeurd, ze krijgen van twee onderzoekers te horen waarom mensen NSB-er werden. En ze gaan zelf in groepjes van vier, ouderen interviewen die de leeftijd van de kinderen hadden gedurende de oorlog. De ouderen wonen in Amsterdam Noord of hebben daar gewoond in de oorlogstijd.

 

Het bijzondere aan het project is dat de kinderen de verhalen horen uit de mond van mensen die de oorlog zelf hebben meegemaakt. Dat maakt heel veel indruk. De ouderen vinden het fijn dat ze hun verhaal kunnen vertellen en doen graag mee aan het project. Jong ontmoet oud, de herinneringen blijven levend voor een volgende generatie.

 

P1170946.JPGWe zoeken nog ouders die mee willen met een interview om de kinderen te begeleiden. Daarbij gaat het vooral om de heen- en terugreis. Tijdens het interview doen de kinderen zoveel mogelijk zelf. Ze krijgen vooraf in de klas les in interviewen en hoeven alleen af en toe een beetje op weg geholpen te worden.

Wel willen we de begeleidende ouder vragen het gesprek op te nemen en de hoofdpunten van het verhaal samen met een kleine sfeerbeschrijving kort op te schrijven na afloop. Dat verslag komt dan op de website van Oorlog in mijn Buurt.

 

Ouders die graag mee willen helpen kunnen zich melden bij Prajna of bij Sabine Draaijer (mail: draaij@gmail.com of app/tel. 0641013086). Zij coördineert het project op het Wespennest. Voor meer verhalen en achtergrond van dit bijzondere project, kun je kijken op www.oorloginmijnbuurt.nl


Zwemdiploma's

Een paar weken geleden heeft Ira van den Bos zijn zwemdiploma B gehaald, en in de vakantie heeft Themmen Vos zijn zwemdiploma C gehaald. SUPER GOED hoor!!
Ira en Themmen, HARTSTIKKE GEFELICITEERD!!


De volgende Honingpot verschijnt

Vrijdag 6 april 2018

​In deze editie: Lentewandeling, Nieuw tlefoonnummer Broodje Mee, Het Wespennest in de krant, Kapla momentje, Oorlog in mijn Buurt en Zwemdiploma's

Foto's

Video's

Meer informatie