Honingpot 440 - 15/03/2019

 • Gemaakt op: 15-3-2019 00:00
 • |
 • Gewijzigd op:
 • |
 • Geplaatst door: wespennest.honingpot
 • |
 • Auteur:  
 • |
 • Fotograaf:  

 

✋Scholierenstaking voor het klimaat!

Guusje, Zoë, Lieve, Noa en ik zijn donderdag 7 februari gaan staken en demonstreren voor het klimaat. We deden dit omdat we het heel belangrijk vinden dat het klimaat verbetert en hier moeten politici iets aan doen! Wij zijn <18 en kunnen daarom nog niet stemmen, maar we vinden wel dat er iets moet veranderen, dus dan maar zo. 

Toen Zoë, Guusje, Lieve en Noa bij mij hadden verzameld en we net de trein waren uitgestapt kwamen we op een echt overvol station. Het was zo vol dat er politieagenten waren die mensen doorlieten. Toen gingen we naar het Malieveld. Het was niet heel moeilijk te vinden, omdat er een hele stoet mensen naar toe liep. 

Toen we eenmaal op het Malieveld waren aangekomen was er een podium waarop mensen stonden die het startsein gaven. Toen gingen we lopen, het eerste deel ging prima en we liepen op een normaal tempo door. Daarna stonden we ongeveer een halfuur stil, toen gingen we vlekkeloos terug naar het Malieveld. 

En nu Lieve over hoe we terug gingen: 

Toen we terug liepen werden we eerst tegengehouden door politie, omdat het station te vol was. Toen we door mochten hebben we toch besloten om wat te gaan drinken in een café. Een tijdje later zaten we weer in de trein. Toen is Nina helaas ziek geworden. Ze was daarvoor ook al ziek en toen is ze opnieuw niet lekker geworden. Na een lange treinreis gingen we terug naar Nina's huis. Toen gingen we naar huis.

thumbnail_IMG_3750.jpg

Liefs Nina en Lieve (groep 8 van Marissa en Belinda)


♟️Schaken leer je zo

Zoals recent al in een apart mail gemeld, starten de schaaklessen binnenkort. Met een professioneel schaaktrainer (Anton Bakels) worden in 10 lessen, vanaf maandag 18 maart, tijdens de overblijf de fijne kneepjes van het schaak-vak geleerd.

Er is maar plek voor 10 deelnemers. Dus geef je snel op. De lessen zijn geschikt voor kinderen vanaf groep 5!

 • Start: Maandag 18 maart van 12.00-13.00
 • Prijs: 80 euro voor 10 lessen
 • Inschrijven : schaakplezier@icloud.com


👋Introductie medezeggenschapsraadlid Klaas

Ik ben Klaas Helmers. Sinds vorig jaar zit mijn onze zoon Daniel op het Wespennest. Sinds afgelopen najaar ben ik lid van de MR van het Wespennest. 

Wij hebben gekozen voor het Wespennest omdat we ons als ouders kunnen vinden in de doelstellingen van het Jenaplan en het Wespennest. Vanuit de MR wil ik helpen bij het realiseren daarvan. Niet alleen door kritisch te zijn, maar vooral ook door kansen te zien en te kijken naar de mogelijkheid die te benutten. 

Met overstap in 2017 naar het Wespennest hebben wij geen lange geschiedenis op deze school, maar nog wel een frisse blik én ervaring met dingen die op zijn vorige school beter of juist minder goed waren. 

Medezeggenschap past bij mij, ik bemoei me graag met dingen om die te verbeteren en heb er mijn werk van gemaakt; binnen de gemeente Amsterdam ben ik verantwoordelijk voor de projectbeheersing van grote infraprojecten. Naast tijd, geld, risico's, informatie etc. ben ik daarbij verantwoordelijk voor kwaliteitsmanagement en moet ik zorgen voor (georganiseerde) tegenspraak.

In de afgelopen anderhalf jaar heb ik een aantal ouderavonden meegemaakt. Het valt me op dat ik daarbij relatief vaak dezelfde ouders zie. Het is wel duidelijk dat alle ouders het belang onderkennen van goed onderwijs en een duidelijk mening hebben over het Jenaplanonderwijs wat uitgaat van de gezamenlijke inspanning van de school en de ouders in het opvoeden van onze kinderen.

Op de ouderavond van de MR in oktober hebben de MR de OR en Jeroen zich voorgesteld en een korte introductie gegeven van hun taken en plannen. Met het vertrek van een aantal medewerkers en de komst van een nieuwe directeur gebeurt er een heleboel op school en gaat er nog een heleboel gebeuren. Als je deel wil uitmaken van deze ontwikkelingen kan ik van harte aanbevelen een ouderavond te bezoeken of op andere wijze binnen de school te participeren. Je kunt natuurlijk ook met je vragen of opmerkingen terecht bij (de leden van) de medezeggenschapsraad, de ouderraad of direct bij de medewerkers van het Wespennest.


De volgende Honingpot verschijnt:

Woensdag 27 maart 2019

​In deze editie: Scholieren staken voor het klimaat, Schaken leer je zo en Even voorstellen: MR lid Klaas

Foto's

Video's

Meer informatie