Honingpot 441 - 26/04/2019

 • Gemaakt op: 26-4-2019 08:00
 • |
 • Gewijzigd op:
 • |
 • Geplaatst door: wespennest.honingpot
 • |
 • Auteur:  
 • |
 • Fotograaf:  


🎤TaLENTEshow en LENTEfeest

Vrijdag 24 mei staat naast de talentenjacht het Lentefeest weer op de agenda! Het programma is als volgt:

13:15-15:15 Talentenjacht: 's Middags zal na de lunch een taLENTEnjacht worden georganiseerd waar alle kinderen hun talent mogen laten zien. Informatie hierover volgt via de school.

17:00-19:00 Lentefeest 2019: Kleur je Dromen! Op het schoolplein zijn allerlei activiteiten te doen voor kind-en-ouder rond dromen. Daarnaast vragen we alle ouders iets te eten te maken, dit jaar in een kleurenthema per klas. Meer informatie hierover volgt via de klassenouder van je kind(eren). Ook zullen op het podium de winnaars van de talentenjacht hun talent nogmaals aan alle ouders en kinderen laten zien.

Hulp/Inspiratie gevraagd

De activiteiten op het schoolplein zijn we momenteel aan het vormgeven. Denk aan dromenvangers maken, laat je toekomst voorspellen, omschrijf over en weer het talent van je eigen ouder/kind etcetera. Als alle activiteiten doorlopen zijn verdienen de kinderen een broodje wesp

Heb je zelf leuke ideeën die boven komen, heb je ervaring in toekomst voorspellen/koffiedik kijken of weet je een leuk concreet idee rond dromen? Meld je alvast aan bij Mariken Fliervoet via info@marikenfliervoet.nl

Via de klassenouder zal in de loop van mei meer info volgen en een intekenlijst worden opgehangen voor hulp bij opbouwen en begeleiding van activiteiten en bar. 

Toezicht

Verder willen we even kort aandacht vragen voor toezicht op je kind(eren) tijdens het lentefeest. Het lentefeest is een feest voor ouders én hun kind en we zouden graag zien dat de kinderen op het schoolplein blijven gedurende de loop van het lentefeest. Kortom - deel vooral je dromen met een hapje en een drankje, maar hou ook een oog op je kind

Vriendelijke groet, De Feestcommissie


⚽Middenbouwvoetbalcup

Ouders niet vergeten: meteen na de vakantie, op maandag, begint het middenbouw voetbaltoernooi (u bent hierover uitgebreid geïnformeerd in de mail van 17 april)!


👷‍♀️Stand van zaken Verhuizing en Tijdelijk Onderkomen

Het blijft nog steeds erg stil rondom onze verhuizing naar een tijdelijk onderkomen in de nabije omgeving. Blijkbaar staan alle stoplichten nog niet op groen bij de Gemeente Amsterdam. Dit zal te maken hebben met de nodige vergunningen voor de noodzakelijke infrastructuur en omgeving. De planning blijft, vooralsnog, met de zomervakantie. Mocht er reden zijn voor nieuwe ontwikkelingen op dit gebied, zal ik jullie hierover direct informeren.


📝De resultaten halverwege het schooljaar

De ronde "methode-onafhankelijke-toetsen", is inmiddels achter ons en in kaart gebracht. De scores zijn niet overal om naar huis te schrijven. Een rommelige start van het schooljaar, met alle ups en downs, laten zo hun sporen na bij de resultaten van sommige kinderen. Alle hens aan dek daarom voor de komende maanden met een gericht aanbod op herstel en remediëring. Gelukkig laten de overzichten vaak wel een positief resultaat zien richting groep 8 en stromen de kinderen, op niveau uit.


🏖️Vakanties voor het komende schooljaar 2019-2020 Regio Noord

​Herfstvakantie
19 oktober t/m 27 oktober​ ​Advies
​Kerstvakantie
21 december t/m 5 januari
​Vaststaand
Voorjaarsvakantie​ ​15 februari t/m 23 februari
​Advies
Meivakantie​ ​25 april t/m 3 mei
​Vaststaand

4 mei t/m 10 mei​ ​Advies
Zomervakantie​ ​4 juli t/m 16 augustus
​Vaststaand


Voor het komend schooljaar volgen wij tevens de adviesdata van het Ministerie. Na de meivakantie heeft het Managementteam een studiedag, waarbij ook de studiedagen bepaald gaan worden voor het komende schooljaar. Wij zullen jullie hierover zo snel als mogelijk is, informeren. Een en ander is soms nog afhankelijk van, in de planning staande, studietrainers die wij willen inhuren.


🕵️Bezoek Inspectie op maandag 27 mei 

Wij zijn dit jaar uitgekozen om te participeren in een steekproef van de Inspectie van het Onderwijs. Zij houden een themaonderzoek "Curriculum op basisscholen" en zullen, onder andere, onze school een dagje komen bezoeken. Daartoe leveren wij de nodige informatie vooraf aan. 

De bezoekende inspecteurs zullen in de groepen komen observeren, gesprekken houden met medewerkers en kinderen en daarnaast met de directie. Er zal geen waardeoordeel uit rollen, de gegevens worden gebruikt voor een actueel overzicht van de "Stand van het Onderwijs", een uitgave die ieder jaar door de Inspectie gepubliceerd wordt. 

Natuurlijk vindt er wel een terugkoppeling plaats en dat vinden wij juist prettig. 


👫Avondvierdaagse

Dit jaar is de Avondvierdaagse Amsterdam Noord van maandag 3 juni tot en met donderdag 6 juni. De start is weer bij het Sportpark Baron de Coubertinlaan 6, bij de voetbalvereniging De Volewijckers

 • Afstanden: 5 of 10 km.
 • De starttijd ligt tussen 17.30 en 18.30 uur.
 • De scholen en groepen krijgen weer een eigen starttijd toegewezen.
 • Dit jaar wijzen we als Wespennest ook weer een eigen verzamelplaats aan.
 • Kosten € 5, = per persoon voor iedereen, ongeacht het moment van inschrijving.
 • Opgaven voor 16 mei naar: avondvierdaagse@wandelcomitebuiksloot.nl.
 • Het verschuldigde bedrag overmaken op NL69 INGB 0006836502 met vermelding van de naam van de school.
 • Aan de start kan ook nog tegen contante betaling door groepen ingeschreven worden.
 • Nog vragen? Schrijf, bel of mail: 075-6128628 of info@wandelcomitebuiksloot.nl


🏅Sportdag

Op woensdag 29 Mei is de jaarlijkse sportdag gepland van 8:30 tot 12:15 uur. Na de Meivakantie komen er inschrijflijsten te hangen voor ouders die willen helpen met deze leuke sportieve dag! 

Hoe meer ouders er kunnen hoe fijner het is voor de kinderen en de sportdag! Dus als je het leuk lijkt schrijf je dan snel in!  

Sportieve groeten, Staffan, Jeroen en Yonie 


🖌️Oproep verfkleren Cultuurzwerm van 20 mei

Op maandag 20 mei organiseren wij 's middags weer een Cultuurzwerm, waarbij de beeldende vorming voorop staat. Wij gaan, schoolbreed, werken met o.a. ecoline. Prachtig om mee aan de slag te gaan, mee te tekenen en te schilderen, maar kent ook wat risico's. Vooral bij kleine ongelukjes, spatten en kliederen, wil dit goedje niet zo best meer uit de kleding. 

Op ons verzoek: "Graag oude kleding aantrekken of een oude, grote verfblouse laten meenemen!"

Het kan handig zijn de naam van uw kind in de kraag te schrijven, dan krijgen daar geen gedoe over. Dank voor jullie medewerking!


De volgende Honingpot verschijnt:

Vrijdag 17 mei 2019


​In deze editie: TaLENTEshow en LENTEfeest, Middenbouwvoetbalcup, Stand van zaken verhuizing en tijdelijk onderkomen, De resultaten halverwege het schooljaar, Vakanties komende schooljaar, Bezoek Inspectie, Avondvierdaagse, Sportdag en Oproep verfkleren

Foto's

Video's

Meer informatie