Honingpot 444 - 28/06/2019

 • Gemaakt op: 28-6-2019 08:00
 • |
 • Gewijzigd op:
 • |
 • Geplaatst door: wespennest.honingpot
 • |
 • Auteur:  
 • |
 • Fotograaf:  


🔚 Aan alles komt een eind (herhaling)

Ook de Honingpot is aan verandering onderhevig. Nu Guusje afscheid neemt van het Wespennest, eindigt ook mijn bemoeienis met de school en zoek ik iemand die vanaf het volgend schooljaar het samenstellen van de Honingpot van mij wil overnemen.

De afgelopen 8 jaar heb ik met veel plezier de Honingpot gevuld met berichtjes, foto's, tekeningen en andere bijdragen van medewerkers én van kinderen. In 8 jaar tijd is het schoolblaadje veranderd van een tastbaar papieren krantje dat de kinderen tweewekelijks op vrijdag mee naar huis kregen, naar een online nieuwsbrief die de ouders op gezette tijden in hun mailbox ontvangen.

Natuurlijk houdt de Honingpot niet op te bestaan, maar zijn we dus op zoek naar iemand die het samenstellen ervan vanaf volgend schooljaar op zich wil nemen. Je hoeft zelf geen stukken te schrijven, die worden aangeleverd door medewerkers, kinderen, directie en iedereen die op een of andere manier met school te maken heeft. Het 'werk' bestaat uit het invoeren/kopieren van de teksten in/naar de website van de school en het hier-en-daar verfraaien van de tekst met een plaatje (van internet). Al met al kost het op dit moment een avond per twee weken.

Heb je zin om dit te gaan doen of heb je vragen, stuur een e-mail en ik leg je alles uit!


​🏖️ Vakanties en studiedagen 2019-2020


​Herfstvakantie maandag 21 – vrijdag 25 oktober 2019
​Studiedagen maandag 28 en dinsdag 29 oktober 2019
​Studiedag dinsdag 26 november 2019
​Sinterklaas donderdag 5 december 13.00 uur
​Kerstvakantie maandag 23 december – vrijdag 3 januari 2020
​Studiedagen donderdag 16 en vrijdag 17 januari 2020
​Studiedag maandag 3 februari 2020
​Voorjaarsvakantie maandag 17 – vrijdag 21 februari 2020
Studiedag woensdag 25 maart 2020
​Pasen vrijdag 10 – maandag 13 april 2020
​Meivakantie maandag 27 april – vrijdag 8 mei 2020
​Hemelvaart donderdag 21 – vrijdag 22 mei 2020
​Pinksteren maandag 1 juni 2020
​Studiedag vrijdag 12 juni 2020
Zomervakantie vrijdag 3 juli 12.00 uur – 16 augustus 2020🤝 Nieuwe collega’s

Wij zijn verheugd te kunnen melden dat wij een nieuwe gymleerkracht hebben kunnen aanstellen voor het nieuwe schooljaar. Haar naam is Erica, heeft de ALO doorlopen en  gaat op de dinsdagen en donderdagen de gymlessen verzorgen in onze eigen gymzaal op de tijdelijke locatie. De groepen 3 tot en met 8 krijgen weer minimaal 2 x 45 minuten les.

Omdat wij haar nu twee hele dagen aannemen, zullen wij kijken of de kleutergroepen ook weer kunnen participeren. Dit moet uit de resterende tijd gehaald worden. Wij zijn met de roostering volop in de weer.

Voor de vacature van groep 3 zijn wij ook volop bezig en hopen jullie eerdaags te kunnen melden wie hier het onderwijs zal gaan verzorgen.


👋 Afscheid Dick, Staffan, Margot en Jeroen

De komende twee weken zijn er allerlei activiteiten die in het teken staan van afscheid. Groep 8 met de musical, kinderen die gaan verhuizen, medewerkers die het komende schooljaar hier niet meer zullen werken, een schoolgebouw welke wij gaan verlaten en gesloopt zal gaan worden.

Op vrijdagmiddag 5 juli aanstaande zullen de kinderen, tijdens een viering, afscheid gaan nemen van deze medewerkers. Na de viering, aan het einde van deze middag is er gelegenheid de vertrekkende medewerkers de hand te schudden. Groep 8 is deze middag op pad met de ouders (Plan O) en zijn hierbij dus niet aanwezig. Zij kunnen afscheid nemen tijdens één van de andere activiteiten rondom de musical en hun afscheid.

Woensdag 10 juli is de laatste schooldag in en van het oude schoolgebouw. Wij zullen met elkaar, in een passend ritueel, hier uiting aan gaan geven. Wat dit gaat worden, wordt nog op gebroed. Wel goed en belangrijk om bij stil te staan en even tijd voor te nemen.


📦 Verhuizing en Inpakken

Woensdagmiddag 10 juli gaan wij starten met inpakken. Dit geldt ook voor de donderdag en de vrijdag, 11 en 12 juli. Mochten er nog handige ouders mee kunnen en willen helpen, dan zijn wij daarmee uit de brand geholpen. Graag ouders zonder hun kinderen om ons heen tijdens het inpakken. Niet in of om de school heen alstublieft.

Er zijn ook allerhande klusjes te doen die met demonteren te maken hebben, sommige kasten, hier en daar een lamp, prik, of -andere borden. Gewapend met accuschroefboor? Geef je even op bij mij, we kunnen een groepje van 4 a 5 man inzetten. Dank alvast, mocht je mee willen doen.


🆕 Start in het nieuwe schoolgebouw. Kennismaken en even wennen

In overleg met het team en met Jessica Laagwater a.i., willen wij iedereen de mogelijkheid bieden om, voorafgaand aan de officiële start van het schooljaar, alvast eens te komen neuzen, wegwijs te worden en kennis te maken met het gebouw, de klas en de routes van het nieuwe pand.

Sowieso voor de kleuters, maar ook voor bepaalde oudere kinderen en ouders is het wenselijk om grip te krijgen op hun nieuwe omgeving, waardoor er al veiligheid opgebouwd kan gaan worden. Bij de eerste schooldag erna herkennen de kinderen de omgeving, hun groep en materialen reeds een beetje.

Wij denken hiermee tegemoet te komen aan mogelijke gevoelens van onbekendheid, angst of onzekerheid. Hiervoor zijn de volgende momenten ingeruimd:

vrijdag 23 augustus

 • De groepen 1/2 om 13.00 uur
 • De groepen 3 + 4/5 om 14.00 uur
 • De groepen 6/7/8 om 11.00 uur

Ouders met kinderen in verschillende groepen mogen best op eenzelfde moment komen, maar wij kunnen het op deze manier een beetje uit elkaar trekken en rustig proberen te houden.

Het nieuwe adres is: Werengouw 83.


De laatste Honingpot van dit schooljaar verschijnt:

  Woensdag 10 juli 2019​In deze editie: Aan alles komt een eind (herhaling), Vakanties en studiedagen nieuwe schooljaar, Nieuwe collega's, Afscheid medewerkers, Verhuizing en inpakken en Start nieuwe schoolgebouw

Foto's

Video's

Meer informatie