Honingpot 445 - 20/09/2019

  • Gemaakt op: 20-9-2019 00:00
  • |
  • Gewijzigd op: 20-9-2019 00:00
  • |
  • Geplaatst door: wespennest.honingpot
  • |
  • Auteur:  
  • |
  • Fotograaf:  

🤝 Even voorstellen

 

In de vorige honingpot gaf Bram de Winde, na jarenlang de honingpot te hebben verzorgd, aan graag het stokje te willen overdragen nu zijn dochter naar de middelbare school gaat. Ik, Marianne Ouwerkerk, moeder van Wespennesters Bas en Marijn neem dit de komende tijd graag voor mijn rekening. Nancy verzamelt de nieuwsberichtjes en ik zorg vervolgens dat het in de honingpot komt. Berichtjes van de kinderen worden ook erg gewaardeerd, en we horen het ook graag als ze hun zwemdiploma’s halen! Verder zijn er nog enkele medewerkers die graag willen kennismaken:


Regina Vorderman


Mijn naam is Regina Vorderman. Sinds september ben ik aan het werk op het Wespennest, met de rol van intern begeleider (a.i.).

Ik woon met mijn gezin in Almere, waar we genieten van de mooie natuur om ons heen.

Na 10 jaar een uitstap te hebben gemaakt naar het Speciaal Basis Onderwijs is Almere ben ik weer terug in het reguliere basis onderwijs.

25 jaar geleden startte ik in Amsterdam, als leerkracht. In de afgelopen jaren heb ik mij altijd mogen en kunnen ontwikkelen op het gebied van leren, gedrag, coachen en (opbrengstgericht) leiderschap.

Ik ben met veel plezier aan het werk in Amsterdam Noord. Als master SEN, intern begeleider, MT lid, beeldcoach. Verschillende rollen die goed te combineren zijn.

Met hart en ziel werk ik nog steeds in het onderwijs om net dat verschil te maken voor de kinderen in de groep, voor de leerkrachten en het team op een school.

Elk kind heeft zijn / haar talenten. Het maakt niet uit hoe slim een kind is, maar hoe een kind slim is. (lees de zin nog maar eens, met de juiste accenten ; ))

Dat maakt voor mij net het verschil. (achtergrond: meervoudige intelligentie).

Ik vind het belangrijk dat elk kind happy naar school gaat, dat hij / zij zin heeft om te leren. Uitgaande van boeiend onderwijs op school.

Bij de start van de dag sta ik regelmatig bij de deur om u en uw kinderen op school te verwelkomen. Voor mij een belangrijk moment om aandacht te geven aan elkaar.

Wellicht komen wij elkaar tegen in een gesprek op het Wespennest ... Tot dan!

 

Met vriendelijke groet,

 

Regina Vorderman

Intern begeleider a.i.

 

Christa van Dijke

Mijn naam is Christa van Dijke en ik ben 51 jaar. Ik woon in Lelystad, samen met Pieter en onze zoon Pieter....best onhandig twee dezelfde namen.... Thuis hebben we alle drie dezelfde hobby's: we maken veel troep, kijken graag films en we zitten op tennis. Inmiddels werk ik 18 jaar als leerkracht basisonderwijs. Destijds begon ik ook in Amsterdam met lesgeven. Op het Wespennest werk ik iedere woensdag in groep 6/7/8 samen met Marissa. Ondanks dat ik pas 3 woensdagen ben geweest, heb ik het gevoel dat ik de jongens en meiden al aardig leer kennen, en dat we prima aan elkaar kunnen wennen!! Het viel mij op dat alle collega's van 6/7/8 en verschillende ouders zich op school enthousiast inspanden om het traditionele kamp te doen slagen! Leuk!

Afijn, ik zie iedereen woensdag weer, tot gauw!

Christa van Dijke

 

Anne Frank

anne frank.jpg

Ze leefden in de tweede wereldoorlog . Ze was joods . Ze ging schuilen . Ze had een dagboek geschreven . Ze ging naar het kamp Belsen bergen . De vader van Anna heet Otto Frank. De zus van Anna hete Margot Frank Ze kregen een brief van Hitler . De oorlogsvoerder heten Hitler. Uitijndelijk waren ze met ze achten . In het achterhuis .

Wout groep Danielle

 

Anne Frank was joods. De vader van Anne Frank heten Otto. Anne leefde in de oorlog. Ze heeft 2 jaar geschuild in het achterhuis. Anne heeft in die 2 jaar in haar dagboek geschreven wat er gebeurden. Otto heeft ervoor gezorgd dat het dagboek van Anne het meest gelezen boek is geworden. Ze is maar 10 jaar oud geworden. Anne is verliefd op Peter. De zus van Anne heet Margot. Ze is naar een kamp gegaan en daar overleden.

Mathilda groep Danielle

 

Ik weet dat ze in de tweede wereldoorlog leefde. Ik weet dat ze in het achterhuis schuilde. Ik weet dat ze een dagboek schreef. Ik weet dat er een boekenkast voor de deur stond. Ik weet dat ze joods was. Ik weet dat ze met er zus naar Belsen Bergen. Ik weet dat ze ondergedoken zat. Ik weet dat Otto de enige die de oorlog overleefde. Ik weet dat de oorlog begonnen is door Hitler. Ik weet dat ze in negentien vierenveertig ontdekt werden.

Aram groep Danielle
De nieuwe Honingpot verschijnt op:

   Vrijdag 4 oktober 2019
Foto's

Video's

Meer informatie