Honingpot 446 - 18/10/2019

 • Gemaakt op: 18-10-2019 00:00
 • |
 • Gewijzigd op:
 • |
 • Geplaatst door: wespennest.honingpot
 • |
 • Auteur:  
 • |
 • Fotograaf:  

🎉Vooraankondiging: Zaterdag 9 november 2019 - OUDERFEEST 

NOODLANDING.jpg

Het is precies 50 jaar geleden dat Neil Armstrong zijn maanlander veilig afmeerde in de Sea of Tranquility en David Bowie is afgelopen jaar een space oddity geworden. Dus gaan we met jullie als een raket naar een galaxy far far away in the future – to boldly go where no man has gone before.
Wij ouders zijn inmiddels best ver over ons hoogtepunt heen en onze bloedeigen klimaatspijbelaars nemen zo langzamerhand het heft in eigen handen! Onze nieuwe schoollocatie heeft een beetje de uitstraling van het supportershome van een middenmoter uit de Jupiter League, dus we hielden er serieus rekening mee dat jullie niet meer zomaar zouden komen.
Daarom zijn we op zoek gegaan naar een unieke belevenis - the return of de schoolband!

Wat doen we hier eigenlijk nog? Het Verenigd Koninkrijk gaat met de snelheid van het licht Apollo 13 achterna. Anderen hebben het al lang in de gaten: de Chinezen hebben het toerisme naar de dark side of the moon ontdekt ... Omdat wij natuurlijk niet achter kunnen blijven nodigen we jullie uit om toe te treden tot onze eigen Mars community: lekker met z'n allen in onze satellietlocatie van het Wespennest:

NOODLANDING INTO THE FUTURE!
Geen waterlanders maar Maanlanders!

In een luchtledig hoekje hebben we ter overdenking van het grote niets, een museum van alle overleden Nederlandse astronauten zoals Chriet Titulaer, Wubbo Ockels en Andre Kuypers gecreëerd. Dus trek wat aluminiumfolie van dat Brabantia-rekje bij je schoonmoeder, haal je moonboots van zolder en hijs jezelf in je brakste astronautenpak, want zaterdag 9 november VANAF 20h00 zijn we klaar voor een:
NOODLANDING INTO THE FUTURE
starring:
• een Grand Entree via de Tijdmachine
• Return of the SCHOOLBAND aka LOE (Lost On Earth)
• DJ DAAN aka SPACEKEES

En natuurlijk jullie als ???

Iedereen is welkom - vrij entree, maar knal wel nog even een paar duizend euro op je prepaid Fyre-polsbandje zodat je kan betalen voor: 7-up, milky way repen, new horizons, en vers sterrenstof.

We hebben nu al weer zin in een mooie avond.

De Feestcommissie


Samenvatting informatie-avond op 14 oktober jl.

Beste ouders,

Afgelopen maandag was de informatie avond van de MR, OR, feestcommissie, biebcommissie en directie.

We hebben verschillende presentaties gehoord over de stand van zaken en de plannen.

Via dit bericht wil ik u een korte samenvatting geven van de informatie OR, MR, FC en BC:

 • In de MR is een vacature omdat Sabine na heel veel jaar, afscheid neemt. Volgens Sabine is het een aanrader om in de MR te stappen. U kunt zich aanmelden via wespennest.directie@askoscholen.nl
 • Ook de feestcommissie en de biebcommissie kunnen nog wel wat versterking gebruiken. U kunt zich aanmelden bij: Dinie (bieb) en David (Feestcommissie)
 • De OR heeft de jaarcijfers en een verslag gedeeld. Dit verslag sturen wij u per mail toe. Voor u goed om te weten is dat de bijdrage voor aankomend jaar gelijk blijft aan dat van vorig schooljaar. Meer informatie kunt u vinden in de schoolgids.
 • De nieuwe schoolgids 2019-2020 staat sinds 2 weken op de site. Hij is korter, overzichtelijker en daardoor hopelijk aantrekkelijker om te lezen.

 

Jessica heeft een korte presentatie gegeven over de jaarplan thema's.

 jaarplan thema's.png

Een aantal van onze thema's staan nog in de kinderschoenen en gaan we dit jaar verder doordenken, zoals: het werken met een kindportfolio en de rijke leeromgeving in een jenaplan 2.0 jasje. Dit zijn thema's die meer tijd kosten om te worden geïmplementeerd.

Bent u nieuwsgierig naar het verhaal, loop gerust bij mij binnen. Ik informeer u graag over onze plannen en doelen. 

Tot slot nog een paar mededelingen:

 • Wij hebben vanaf afgelopen maandag 14 oktober een leuker plein dankzij de fantastische inzet van vele ouders maar specifiek 2 ouders die de kar hebben getrokken. Sander en Willem, nogmaals bedankt!
 • 31 oktober komt de inspectie van onderwijs onze school bezoeken voor een verificatie onderzoek. Zij bezoeken groepen, bekijken allerlei documenten en gaan in gesprek met kinderen, medewerkers en ouders. Begin november informeer ik u over uitkomsten van dit bezoek.
 • Nieuwbouw en sloop van het oude gebouw is wat vertraagd. Er zijn nog aanvullende onderzoeken gedaan naar de aanwezigheid van asbest en vleermuizen in het oude gebouw. Onderzoek heeft uitgewezen dat beiden niet zijn aangetroffen in het oude gebouw.

Namens het team,
Jessica

De gezichten van onze MR leden:

overzicht MR.png 

 wat doet de MR.png


Tot slot wijst Jessica iedereen graag op het filmpje "Introductie: wat is Jenaplan" op youtube, dat een mooi beeld geeft van waar het Jenaplan onderwijs voor staat. Het filmpje is te openen via deze link

 

Stamgroepbericht oktober klas Lucia en Laura

We hebben een fijne start gehad in ons nieuwe gebouw. Een mooi ruim lokaal en we hebben ook een aantal nieuwe kinderen. Cato, Guusje, Kobus, Eline, Timme, Norela en Manouk zijn na de vakantie gestart. Op 1 oktober is Dante er bij gekomen.

Een kleine impressie van de afgelopen 7 weken.

De eerste week moesten we allemaal weer even wennen, maar daarna zijn we hard aan het werk gegaan.
We zijn gestart met het thema sprookjes en dit is afgesloten met een heel geslaagd schoolreisje naar het sprookjesbos in Enkhuizen. Dankzij de hulp van ouders was dit een superfijne dag voor iedereen.
e hebben veel activiteiten gedaan rond het thema. We hebben ook een aantal letters geleerd: de r van Roodkapje, de w van wolf en  de s van sprookje.

Daarna zijn we begonnen met het thema van de Kinderboekenweek: Reis mee.

Het team had een mooie weekopening gedaan en de cultuurzwerm stond ook in het teken van voertuigen. De kinderen konden een workshop kiezen, o.a bouw je eigen voertuig van lego, een dramales, of een vliegend tapijt maken. Er hangen diverse werkstukken in de hal of in de gang.
In de klas is ook hard gewerkt. De oudste kleuters mochten een ontwerp van een raket of luchtballon tekenen en daarna maken. De jongsten hebben een mooie boot gemaakt.
Al het werk stond in het teken van reizen en voertuigen.

Een kleine impressie van het werk van de kinderen:

impressie groep Lucia 1.jpg

impessie towerbridge Lucia.jpg
Tyler en Moos hebben de Towerbridge in Londen nagebouwd.

 

 

 

 impressie Lucia 3.jpgSamen met de kinderen heb ik de weeksluiting voorbereid. We hebben het prentenboek 'Er kan nog meer bij' nagespeeld. 

De kinderen deden het supergoed op het podium.

 

voorlezen bij Lucia.jpgOok is er veel voorgelezen. Er hadden zich  veel ouders ingeschreven om het favoriete boek van hun kind  te komen voorlezen.
Dit was superleuk.Oproep
Voor onze theaterhoek in het kleuteratelier kunnen we spullen gebruiken die de kinderen kunnen gebruiken tijdens hun spel (zogeheten props). Alles is welkom. Ook kunnen we oude lakens gebruiken waar we decor op kunnen schilderen. Een lage kapstok en een paspop staan ook op ons wensenlijstje.

 

Staking 6 november

Door de vakbonden is op 6 november een landelijke staking uitgeroepen.

Op het moment van dit schrijven is nog niet bekend hoeveel medewerkers van het Wespennest gaan staken.

Er is echter een zeer grote kans dat wij op 6 november de deuren gesloten houden om aandacht te vragen voor het schrijnende lerarentekort.

In de week na de herfstvakantie volgt een brief waarin wij u meer duidelijkheid geven over ons standpunt.

Met vriendelijke groeten,

 Jessica Laagwater

 

 


Foto's

Video's

Meer informatie