15-06-2018

  • Gemaakt op: 15-6-2018 09:00
  • |
  • Gewijzigd op:
  • |
  • Geplaatst door: Angelique Post
  • |
  • Auteur: Team Huibersschool
  • |
  • Fotograaf: Team Huibersschool

Beste ouder/verzorger en andere nieuwsgierigen,

Vandaag is het Suikerfeest gestart voor de Moslims. Wij willen alle moslims een heel fijn Suikerfeest toewensen! 

Het schooljaar loopt over 5 weken af en dan luiden we met elkaar de vakantie in.

De komende week zullen de laatste citotoetsen afgenomen worden en de rapporten opgemaakt worden door de leerkrachten.

Groep 8:

Groep 8 heeft dit jaar een andere Eindtoets gemaakt, namelijk de Route 8 toets. Dit is erg goed bevallen. De toets werd digitaal afgenomen en de leerlingen hebben heel geconcentreerd en serieus gewerkt. En dit heeft zijn vruchten afgeworpen! Het groepsgemiddelde was naar verwachting goed.

Komende maandag vertrekt groep 8 naar Egmond aan Zee om te genieten van een welverdiend kamp. Wij wensen hen een fijne tijd in Egmond aan Zee!

We nemen op maandagavond 16 juli afscheid van groep 8 met de ouders en familie van groep 8 en het team. Dinsdag 17 juli zwaaien we de kinderen van groep 8 uit.

Themaweken: Kinderen van Amsterdam

Aanstaande maandag 18 juni sluiten wij het thema "Kinderen van Amsterdam" feestelijk af. De kinderen hebben drie weken gewerkt aan het thema en willen dit graag aan u laten zien. Om het extra feestelijk te maken, is het leuk als ouders iets lekkers meebrengen. Zo vieren we in de school ook nog Suikerfeest.

U bent vanaf 13.30 uur welkom en kunt dan ook uw gerecht neerzetten in de klas. De kinderen vertellen graag over hun onderzoek. Er is gelegenheid om bij alle groepen te kijken tot 14.15 uur.

Ouders van de groepen 3, 4 en 6 zijn al vanaf 12.45 uur welkom om hun kinderen op het podium te zien stralen.

Nationale Buitenspeeldag 13 juni 2018

Afgelopen woensdag 13 juni heeft de Huibersschool samen met de Pro Regeschool en De Huizingaschool deelgenomen aan de Nationale Buitenspeeldag in de Jacob Geelbuurt. Tussen 9.30 en 11.30 uur hebben groep 1 t/m 4 op ons eigen schoolplein, op het Jacob Geelplein en op het schoolplein van de Huizingaschool gespeeld. 

De groepen 5 en 6 gingen in de omgeving van onze school op pad met leerlingen van het Comeniuslyceum. Daar ontdekten zij alle geweldige speelplekken in de buurt.

En de groepen 7 en 8 zijn in het Sloterpark getrakteerd op allerlei activiteiten.

Het was een zeer geslaagde ochtend met alleen maar lachende gezichten van de kinderen!

Woensdag 27 juni schoolreisje:

Het is bijna zover! Op woensdag 27 juni gaan de groepen 1 t/m 7 op schoolreisje. 

Alle ouders/verzorgers krijgen via de mail en Parro informatie over de reis, de bestemming en wat de kinderen moeten meenemen.

Muziek: Muziekschool Amsterdam

Op onze school is het muziekonderwijs belangrijk. Wekelijks komen onze leerlingen in aanraking met muziek via een muziekdocent van de muziekschool.

Vindt uw kind de muzieklessen op school ook zo leuk?

Kom dan eens kijken bij Muziekschool Amsterdam om te zien wat je na schooltijd nog meer kunt leren!

Voor kinderen in groep 1 t/m 8 heeft Muziekschool Amsterdam diverse cursussen in de aanbieding. Bij deze lessen maken de kinderen kennis met ritme en melodie, en kunnen ze instrumenten uitproberen. Ze leren hun favoriete instrument bespelen en gaan ook al meteen samenspelen. Alleen, in een klein groepje of zelfs in een echte band of een orkestje.

Natuurlijk is er alle gelegenheid om onder begeleiding van muziekschooldocenten instrumenten uit te proberen. Er zijn allerlei blaas-, snaar-, toets- en slaginstrumenten aanwezig op de locaties. 

Zin gekregen? Meld je aan via de website!

Muziekschool Osdorp  -  Osdorpplein 14  -  www.muziekschoolamsterdam.nl/opendagen

Gefeliciteerd, met het behalen van het vignet 'Gezonde School' !
Met het vignet Gezonde School laat de Huibers zien dat de school voldoet aan de kwaliteitscriteria die zijn opgesteld door deskundigen. De Huibersschool is trots op dit behaalde resultaat!

Werken aan gezondheid op school loont. Het draagt bij aan betere schoolprestaties, minder schooluitval en een gezondere leefstijl. Zo zorgt de Huibersschool voor actieve en gezonde leerlingen, een veilige schoolomgeving, een fris klimaat én heeft de school aandacht voor de persoonlijke en sociale ontwikkeling van haar leerlingen.

Gezonde School is een samenwerking tussen diverse landelijke organisaties. Wilt u meer weten over (het vignet) Gezonde School? Kijk dan op www.gezondeschool.nl.

IJsjes voor de leerlingen

Op dinsdag 29 mei hebben alle kinderen tijdens de hete lentedag van een ijsje kunnen genieten dankzij de Bag2School-actie. Met de laatste inzameling is € 38,40 opgehaald. Wij willen iedereen die heeft meegedaan bedanken om dit tot een succes te maken. 

Vakantielezen

Wist u dat kinderen na zes weken zomervakantie terugzakken in hun leesniveau? Een leerling van groep 3 die nu AVI-E3 scoort, kan bij de start in groep 4 teruggezakt zijn naar AVI-M3. Tenzij de kinderen tijdens de vakantie lekker blijven lezen. Daarom nu alvast een belangrijke tip: 

"De Junior Vakantietas van de Openbare Bibliotheek Amsterdam (OBA)"

De zomervakantie is de perfecte tijd om lekker lang te lezen en te genieten van mooie verhalen. Eén probleem: de bibliotheek staat vol boeken, en welke moet uw kind kiezen? Kies daarom niet zelf, maar laat u verrassen! Uw kind krijgt een leuk rugtasje cadeau en mag de boeken tot en met maandag 3 september lenen, handig toch? 

Zo werkt het

Kom naar een van de 26 OBA-vestigingen. Bij de balie ligt een verlanglijstje met vragen over vakantiebestemming, hobby's en interesses. Daarmee krijgen de OBA-medewerker een beter idee van wat uw kind leuk vindt. De lijst kunt u vanaf 1 juni invullen en mag u tot 7 juli inleveren.

Aan de slag

Na het inleveren van de verlanglijst gaat de OBA-medewerker aan de slag. Die kiest vijf mooie boeken of andere materialen en stopt ze in de tas. Vanaf vrijdag 20 juli staat de vakantietas klaar en kan het lekkere lezen beginnen. Wees er trouwens wel snel bij, want op is op.

De jarigen voor de komende periode zijn:

15 juniZaid Ben AyadGr 2B
23 juniAkram Aoulad AliGr 2A
24 juniJabrane Aoulad AliGr 7
25 juniHorillyo Flores PinedaGr 7
25 juniYoussra OutamentGr 8
26 juniDenise VeermanGr 5
27 juniChloë van EmbricqsGr 5
5 juliZakaria BounouGr 8
5 juliEmin CakarGr 6
10 juliKenan BozyigitGr 7

 

Alvast van harte gefeliciteerd!!!!

De laatste nieuwsbrief verschijnt op vrijdag 13 juli 2018.

Het team van de Huibersschool.


​groep 8 - themaweken - nationale buitenspeeldag - 27 juni schoolreisje - muziekschool - gezonde school - vakantielezen.

Foto's

Video's

Meer informatie