Nieuwsbrief 7 januari 2015

  • Gemaakt op: 23-1-2015 17:00
  • |
  • Gewijzigd op:
  • |
  • Geplaatst door: Chiquita Bentvelzen
  • |
  • Auteur: Huibersschool
  • |
  • Fotograaf: Huibersschool


Nieuws uit het team
Juf Julia, de schoolassistente, werkt op re-integratiebasis drie keer drie uur per week bij de kleutergroepen.
Verder heeft juf Jose Rood, die bij de Taalklas werkte, de beslissing genomen om te stoppen met werken op de Huibersschool. We wensen haar veel succes in de toekomst.

CITO toetsen
Aankomende week worden groep 2 tot en met groep 7 getoetst middels de CITO toetsen. In de week voor de februari vakantie zijn de rapportgesprekken waarin u de uitslag van uw kind hoort.

Adviezen groep 8
Aankomende week zijn de definitieve advies gesprekken voor de leerlingen van de groepen 8.

Vreedzame school
Zoals u gemerkt heeft zijn we begonnen met De Vreedzame School. Bij binnenkomst in de school geven we elkaar een hand. Dat is belangrijk omdat wij iedereen welkom willen heten op school. Alle groepen zijn gestart met het eerste BLOK: We horen bij elkaar. In alle groepen worden afspraken gemaakt (ZO DOEN WE HET MET ELKAAR). De thema's van de lessen van Blok 1 zijn o.a. Dit ben ik, Zo gaat het bij ons, Taken in onze groep, Jij krijgt een opsteker, Pesten en Plagen, Zullen we het samen doen, Verschil van mening, etc.
Wij zullen proberen u zoveel mogelijk op de hoogte te houden.
Op onze website kunt u meer vinden over De Vreedzame School. Want we zijn ook nog eens de 600ste Vreedzame School van Nederland geworden! Dit hebben we dan ook uitgebreid gevierd op 8 januari (openingsfeest).

Kunst & Cultuur
Drama:
Voorstelling Meervaart Buurman in de winter voor groep 1 / 2

De groepen 1 / 2 krijgen aanstaande vrijdag op school een voorbereidende workshop op de voorstelling Buurman in de winter.
Vervolgens brengen de leerlingen maandag 26 januari een bezoek aan de Meervaart. Vrijdag 30 januari is er dan nog een afsluitende les op school voor de groepen.
Voorstelling Meervaart Opa, waarom zijn er meer vragen dan antwoorden? Voor groep 3 en 5

Ook de groepen 3 en 5 brengen een bezoek aan de Meervaart. Zij gaan naar de voorstelling Opa, waarom zijn er meer vragen dan antwoorden? Ook zij hebben voorafgaand aan de voorstelling een voorbereidende workshop op school en blikken later die week terug op de voorstelling.
Deze voorstelling is op dinsdag 10 februari.
Let op! Die dag zijn de leerlingen rond 14:30 uur terug op school.

Brede school
HWB
Deze week is de laatste bijeenkomst huiswerkbegeleiding voor leerlingen van groep 8 geweest. Na volgende week start een nieuwe serie voor leerlingen uit groep 7 die geselecteerd zijn.

Zwemles groep 5
Aanstaande dinsdag begint groep 5 met zwemmen. De bus arriveert om 8:30 uur. De groep zal dan rond 8:40 uur vertrekken. Doordat de lessen van het eerste en tweede half jaar zijn samengevoegd duren de lessen 1,5 uur. Rond 11 uur zijn zij weer terug op school.

Kinderopvang het Pluizenbolletje
Per 5 januari is de voor- en naschoolse opvang het Pluizenbolletje gestart binnen de school. U kunt uw kind opgeven via:
Comeniusstraat 511
1065 BX Amsterdam
Telefoon: 020 - 341 59 34
Email:info@pluizenbolletje.nl

Terugblik Feestweek januari 2015
De feestweek was een groot succes. Alle kinderen hebben een Huibers T-shirt gekregen van de school. En alle ouders hebben het nieuwe koersboekje gekregen.
Verder zijn er prachtige schilderijtjes gemaakt door de kinderen die nog te bewonderen zijn aan de nieuwe prikborden. Ook hebben alle kinderen heerlijke gezonde traktaties gemaakt met elkaar. En ze ook opgegeten tijdens de receptie voor ouders en kinderen.
Daarnaast hebben we met elkaar een mooie lipdub gemaakt. Deze is al veel bekeken op internet.
Wist u trouwens dat de Voorschool een prachtige nieuwe groep heeft?
Kortom, het was een mooi feest!​

​Nieuwsbrief 7: Cito toetsen, adviezen groep 8, Vreedzame School, Kunst en Cultuur, Terugblik feest.

Foto's

Video's

Meer informatie