Gym

Bewegen is gezond en van bewegen krijg je energie. Als je veel beweegt kan je ook beter presteren. Kinderen in Amsterdam spelen vaak weinig buiten, daarom kiezen wij ervoor als school dat alle groepen vanaf groep 1 twee keer per week les krijgen van een goede gymdocent in de grote gymzaal.
Bij de school staat een goed ingerichte grote gymzaal, waar de kinderen vrijuit kunnen bewegen.
Vanaf groep 5 kunnen de kinderen snel even douchen na afloop.

Gymspullen​
Alle leerlingen bewegen in sportkleding. Groep 1 t/m 8 gymt in een shirtje, broekje en gymschoenen zonder zwarte zolen​. 

Motorische Remedial Teaching (MRT)
Aan het begin van elk schooljaar worden de kinderen uit groep 3 onderworpen aan een korte motorische test volgens het LeerlingVolgSysteem Bewegen en Spelen. Mocht daaruit naar voren komen dat we het noodzakelijk vinden om 'extra' te gymmen met uw kind, nemen we contact met u op. Voor meer informatie kunt u t​erecht bij meester Shane​.

Sportactieve en Gezonde School
Onze school is door de KVLO en het NOC*NSF gecertificeerd als Sportactieve school. Een onderscheiding die slechts enkele tientallen basisscholen in Nederland met ons kunnen delen. Daarnaast hebben we een​ landelijk vignet Gezonde school​. Dit is een erkenning voor scholen die structureel werken aan het verbeteren van de gezondheid van hun leerlingen en team​


 ​In de sportactiviteitenkalender​ vindt u allerlei sportactiviteiten in Amsterdam. ​