Flits 10

  • Gemaakt op: 25-1-2016 00:00
  • |
  • Gewijzigd op: 25-1-2016 00:00
  • |
  • Geplaatst door: Carina Vermeeren
  • |
  • Auteur: Carina Vermeeren
  • |
  • Fotograaf:  
​​​​​​​​​​​​​​​​​​​Welkom
We wensen Ivory Cimen, Mayson Bensink en Delina Bentohami veel plezier bij ons op school. 

Uitzending Zapp sport 13 februari NPO 3
Alweer een tijdje geleden heeft de groep van juf Gertrude en juf Susan meegedaan aan Zappsport. Dit is het sportprogramma voor kinderen, gepresenteerd door Ron Boszhard en Naomi van As. En we komen op tv! 
Zaterdag 13 februari om 08.55 uur wordt het uitgezonden op NPO 3.

Foto expositie groepen 7 Hof
De prachtige, surrealistische foto’s zijn te zien in de beneden gang (naast de gymzaal) op het Hof. Met dank aan de kinderen van groep 7, fotografe Marije van der Hoeven en stagiaire Kayleigh van de Rode Loper op School.  

Oversteek Middenweg (bij Yscuypje)
Een bezorgde ouder heeft bij de gemeente aangekaart dat deze oversteek best gevaarlijk en onoverzichtelijk is. En met resultaat. De gemeente   gaat de huidige verkeersborden t.b.v. de oversteek vervangen voor verkeers-borden voorzien van een fluorerende rand. Deze borden zie je steeds vaker in het straatbeeld met name bij voetgangers-oversteekplaatsen. De borden worden iets hoger geplaatst zodat de automobilist beter wordt voorzien van informatie. Ze worden aan beide zijden van de Middenweg geplaatst. Daarnaast gaan ze aandachtstrepen op het wegdek aanbrengen, een soort bliksemschicht. Dit gebeurt zodra de temperatuur rond de15  graden ligt.

Project Ping-Pong-Pakhuis groepen 6
Het is het jaar van techniek en kunst. De groepen 6 gaan in 3 lessen experimenteren met de zwaartekracht. Onder begeleiding van Gerald Maurice van de Rode Loper op School vullen de kinderen op school een kamer van het Ping-Pong-Pakhuis. Dit pakhuis is een doolhof van spiralen en bruggen, gemaakt van karton, plastic, hout en allerlei kleurrijk materiaal. Inventiviteit, creativiteit, doorzettingsvermogen en samenwerking bepalen het succes. De kinderen gaan ook naar het atelier van Mark Bischof. Na afloop van het project wordt het werk van alle deelnemende scholen in de buurt gecombineerd en wordt het een gigantisch Ping-Pong-Pakhuis! Deze zal ergens in Oost worden tentoongesteld. We houden u op de hoogte. 

Project Lichtmobile groepen 4
De groepen 4 gaan in februari in 3 lessen hun eigen lichtmobile bouwen! Een mobile is een beweeglijk kunstvoorwerp van objecten die vrij in de ruimte zweven en elkaar in balans houden. Samen met beeldend kunstenaar Petra Veenstra experimenteren de kinderen met licht, kleur en schaduw. Als afsluiting maken ze een presentatie waarbij alle mobiles samen een sprookjesachtige installatie vormen. 

​Project Windkracht 10 groepen 3
Energie is overal om ons heen. Buiten, als de wind door je haren waait of juist van binnen als je bruist van de ideeën. Van positieve energie word je blij, terwijl negatieve energie juist wat van je wegneemt. Hoe ziet dat er uit, voel je het verschil? Al dansend leren de kinderen in 3 lessen verschillende soorten energie van elkaar te onderscheiden en uit te beelden met hun lichaam. Dansdocent Anouk Kulaleen van de Rode Loper gaat samen met de kinderen op ontdekkingstocht. 

​Groepen 3 & 4 naar Nemo
In het kader van bovenstaande projecten van de Rode Loper proberen we voor de groepen 
3 & 4 in deze periode ook een bezoek aan het Nemo te brengen. Nog meer ontdekken en experimenteren!


G​roep 7C op TV in Zapp sport!
Zaterdag 13 februari om 08.55 uur wordt het uitgezonden op NPO 3.​

Foto's

Video's

Meer informatie