Flits 15, 9 mei 2017

  • Gemaakt op: 9-5-2017 00:00
  • |
  • Gewijzigd op:
  • |
  • Geplaatst door: Carina Vermeeren
  • |
  • Auteur:  
  • |
  • Fotograaf:  

​​​​​Flits 15
9 mei 2017

Agenda
23-5-2017            Ouderavond Oudervereniging met de ALV
24-5-2017            Studiedag, kinderen vrij              
25-5-2017            Hemelvaartweekend t/m vr 26 mei
5-6-2017              2e Pinksterdag, kinderen vrij     
20-6-2017            Schoolreisje kleuters / Sprookjeswonderland    
28-6-2017            Uitreiking 2e rapport
28-6-2017            Start rapportgesprekken
14-7-2017            Zomerfeest
20-7-2017            Laatste schooldag
21-7-2017            Zomervakantie t/m vrijdag 1 september

Ouderavond met de ALV dinsdag 23 mei 20.00 uur
Bij deze bent u van harte welkom op de ouderavond van de Oudervereniging!
Op dinsdagavond 23 mei om 20.00 uur op locatie de Hoeve organiseert de Oudervereniging een ouderavond voor alle ouders van de Lidwinaschool. De onderwerpen zijn:
* Algemene ledenvergadering Oudervereniging (ALV OV)
* Presentatie van de Tussenschoolse opvang (TSO)
* Presentatie van de Medezeggenschapsraad (MR)
Om 21.30 uur ronden we af met een borrel. De OV hoopt u allen deze avond te mogen begroeten, Tot dan! Simon Baaijens, namens het bestuur van de OV

Avondvierdaagse maandag 29 mei t/m donderdag 1 juni
Nog niet ingeschreven? Geen paniek, het kan nog t/m maandag 15 mei! Zoals u weet is de  organisatie in handen van Tjeerd Vos van de Oudervereniging. Hij heeft het inschrijven voor u zo makkelijk mogelijk gemaakt. Het kan via de oude vertrouwde envelop, via Whatsapp of via een mailtje. Alle informatie treft u nogmaals aan in de bijlage.

Notulen MR 16 januari 2017
Op onze website treft u het verslag aan van de MR vergadering van 16 januari 2017. 

Gevonden voorwerpen
Laatste kans!  Vrijdag 12 mei brengen we de voorraad tassen, schoenen, shirts, handschoenen etc. naar een goed doel. Bent u iets kwijt? Kom nog even kijken in het 'winkeltje' bij  juf Hedy en juf Marja.

Ontdek je talent tijdens de culturele projecten
Het borrelt en bruist van de ideeën in het Kleurenlaboratorium van de kleuters!
Met een klein pipetje een druppeltekening maken, een schilderij op de muur toveren met licht en schaduw…..Hoe doe je dat? Wat gebeurt er? En lukt dat met die kleine vingertjes? We gaan het zien. Samen met beeldend kunstenaar Petra Veenstra van de Rode Loper op School maken de kleuters in 3 lessen deze maand kennis met verschillende beeldende technieken voor het platte vlak. Ze experimenteren met kleur, vorm en materiaal. Sommige van die materialen kennen de kinderen al, zoals inkt, papier en verf. Alleen, de manier waarop ermee gewerkt wordt is spiksplinternieuw.

Sjakies broekzak in de groepen 3 en 4
Sjakie is de hoofdpersoon uit het gelijknamige boek van beeldend kunstenaar Francesca Vonck. Hij is uitvinder. Inspiratie vindt hij door op straat spulletjes te zoeken die hij in zijn broekzak stopt. Zijn grote held is kunstenaar Jean Tinguely, wiens werk hij heeft leren kennen uit een boek dat hij bij zijn vader in de kast vond. Kinderen maken kennis met zijn werk en gaan zelf lekker van alles fantaseren en bedenken. Ze maken een driedimensionaal beeld van een fictieve uitvinding!

Francesca Vonck van de Rode Loper op School wakkert de nieuwsgierigheid  bij de kinderen aan en laat ze in 2 lessen lekker zelf experimenteren met pennenveertjes, schroefjes en kleine onverwachte materialen. Alles is geoorloofd! Het geheel komt uiteraard samen in een vernuftige tentoonstelling.

Avonturen beleven op de woelige baren bij storm en wind. Wie wil dat niet….
De groepen 3, 4 en 5 gaan deze maand lekker zingen en dansen in het Muziekatelier!

Schip Ahoy
De groepen 4 grijpen het thema van het Muziekatelier met beide handen aan om het leven aan boord verder te onderzoeken. Hoe was nou het leven op een schip? Is dat erg veranderd door de tijd heen? Ze krijgen deze maand antwoord op hun vragen in het Scheepvaartmuseum. En hoe kun je daar het beste komen: inderdaad met de (cultuur)boot!

De groepen 5 hebben veel plezier op de boerderij
Waar komt de melk vandaan? Wat eten de dieren? Wat leeft er in een boerensloot? Waar zie je de weidevogels? De kinderen van groep 5 brengen deze maand een bezoek aan familie Willig. Ze hebben een melkvee- en educatieboerderij gelegen aan de Markermeerdijk dichtbij Volendam. Lekker een dag buiten op het boerenerf. Onbetaalbaar voor onze stadse kinderen!

 

 

 

 

 

 

 

Foto's

Video's

Meer informatie