Flits 16

  • Gemaakt op: 9-5-2016 00:00
  • |
  • Gewijzigd op:
  • |
  • Geplaatst door: Carina Vermeeren
  • |
  • Auteur:  
  • |
  • Fotograaf:  
​​​​​​​Dank voor alle hulp bij de Sportdag
Wat was het weer een sportieve leuke dag voor de kinderen. Dit lukt ons niet zonder uw hulp. Wij waarderen het dan ook enorm dat er zoveel ouders mee hebben geholpen om deze dag samen tot een succes te maken. 

Welkom
We wensen Maxime Williams-Mitchell, Zeno Soesman, Leighton Badu, ​Jules Meijerman en Kio Sleking veel plezier bij ons op school. 

De website in een fris, nieuw jasje
Alle websites van de Asko scholen zijn in een nieuw jasje gestoken. Eigentijds, uniform maar ook met ruimte voor de unieke uitstraling per school. Een aantal voordelen; de site is responsive, makkelijker in gebruik (bijna geen pdfjes meer) en we hebben een 'landingspagina' voor (nieuwe) ouders, één pagina waar (nieuwe) ouders antwoorden vinden op veel door hen gestelde vragen. Ook is het onze bedoeling dat de site frisser, overzichtelijker en krachtiger oogt. Wij hopen dat we daarin geslaagd zijn. Laat u het ons weten?
Ps.Om het zoeken te vergemakkelijken is de site ook voorzien van een zoekfunctie. Helaas blijkt deze op dit moment niet goed te functioneren. Excuus hiervoor. 

Tweet, tweet!
Een mijlpaal. Vandaag is onze 1000ste tweet de lucht ingegaan, hebben we 169 volgers op Twitter, 561 ‘schoolvrienden’ op Facebook, 420 gebruikers van de schoolapp en een sprankelende nieuwe website. Onze bedoeling is dat u via deze verschillende kanalen een beetje mee kunt genieten van het bruisende schoolleven van de kinderen. Nog suggesties voor ons op dit gebied? We horen het graag. Hartelijke groet van het tweetteam Sebastiaan en Carina  

Smeren maar!
Het zonnetje schijnt. Heerlijk! Ook voor u het moment om de kinderen ’s ochtends weer lekker in te smeren met zonnebrand met een hoge factor. 

Reminder - Informatieavond ALV 17 mei
Op dinsdag 17 mei is de Algemene Ledenvergadering van de Oudervereniging. 
Alle ouders zijn van 19.00 – tot 21.00 uur van harte welkom in de nieuwbouw aan de Simon Stevinstraat. Afsluitend krijgt u de kans om alvast een glimp op te vangen van de rest van het prachtige, gloednieuwe schoolgebouw.

Schoolplein nieuwe locatie 
Op dit moment wordt het nieuwe plein voor de school bij de Simon Stevinstraat onder handen genomen. Daar zijn de kinderen straks heel blij mee, maar daar ondervinden we nu wel hinder van. De locatie Ringdijk is nog wel te bereiken, maar de doorgang is redelijk geblokkeerd. We hebben nog geprobeerd om samen met de aannemer naar een oplossing te zoeken, maar helaas het is nu even wat het is. Excuus voor de overlast.  

De kleuters springen op de kunsttrein – project Rode Loper op School
Een fluitsignaal klinkt. De Kunsttrein komt in beweging en rijdt door de grote ruimte van het museum CBK. Bij drie stationnetjes stopt de trein. Elk stationnetje is een kunst- werk; een schilderij, een tekening of een beeld. Er staat een muziekinstrument bij. Muzikant Kay Krijnen bespeelt deze verschillende instrumenten op aanwijzingen van de kinderen. Ieder kunstwerk klinkt anders. De kinderen luisteren met hun ogen en kijken met hun oren. Samen met kunstenaar Ina Brekelmans zetten ze hun zintuigen op scherp en maken ze een tekening op muziek. Ina begeleidt hen hierbij: Wat hoor je? Welke kleur heeft dit geluid? De kinderen tekenen met wit krijt op donker papier. Wat leren ze veel! Ze maken kennis met beeldende kunst door te   kijken, te luisteren en te beleven.

De bloemen van Vincent – project Rode Loper op School
Dit project sluit aan op de Kunsttrein. Vincent van Gogh is vooral bekend van zijn expressieve zonnebloemen, maar hij heeft veel meer bloemen geschilderd. In de eerste les maken de kinderen kennis met zijn manier van tekenen en schilderen. Ook horen ze meer over zijn leven. Samen met beeldend kunstenaar Siree van der Velde bekijken ze met een vergrootglas een bloem van Van Gogh. Wat is er veel te ontdekken! Stipjes, streepjes, kringeltjes. Het lijkt wel muziek en de lijntjes dansen. De kinderen gaan in 2 lessen tekenen en stempelen. Kunst kijken, ontleden, arceren en stempelen, een schat aan ervaring!

Groepen 5 naar de boerderij – boerderijeducatie Amsterdam
Deze week brengen de kinderen van groep 5 een bezoek aan een boerderij net buiten de stad. Lekker een dag buiten op het boerenerf. Onbetaalbaar voor onze stadse kinderen! 

Groepen 7 naar Creatures
 In april stond de voorstelling Anne en Zef op het programma in de Stadsschouwburg. De kinderen waren goed voorbereid en er helemaal klaar voor. Helaas ging het feest niet door. De cultuurbas kwam niet opdagen door een administratieve fout bij de busmaatschappij. Wat een teleurstelling! Er was helaas geen andere mogelijk om alsnog de voorstelling te bezoeken.
Om het leed enigszins te verzachten hebben we voor de groepen 7 tickets gereserveerd voor Creatures. A.s. vrijdag 13 mei gaan ze met de Cultuurbus naar de Westergasfabriek. Een spectaculaire show met dans, acrobatiek en symfonische muziek. Een fantastische kennismaking met verschillende dansstijlen en klassieke muziek met 45 musici van het balletorkest en dansers van het Urban dans collectief. 

Groepen 8 doen mee aan Amazing discoveries / project Rode Loper op School
Jezelf leren uiten via theatertechnieken. Met dramadocenten en improvisatie acteurs Ger Casparie en Milaino Spalburg leren de kinderen van groep 8 in 4 lessen de basisvaardigheden van het improviseren. Wie laat zijn of haar improvisatietalent zien?! Theater improvisatie is niet “de leukste proberen te zijn”. Het gaat over accepteren van elkaars ideeën en hier iets van jezelf aan toevoegen. Samenwerken dus. Maar ook jezelf durven laten zien en presenteren aan anderen. Zo kom je tot wonderbaarlijke ontdekkingen.

Nieuws uit de MR
Op maandag 18 april jl. is de MR weer bijeengekomen.  Er is onder andere gesproken over passend onderwijs, cao model lidwina. De notulen van de MR zijn te vinden op de website. Als er vragen zijn aan de MR kunt u deze uiteraard altijd aan ons stellen.

Foto's

Video's

Meer informatie