Flits 17

  • Gemaakt op: 30-5-2016 00:00
  • |
  • Gewijzigd op:
  • |
  • Geplaatst door: Carina Vermeeren
  • |
  • Auteur:  
  • |
  • Fotograaf:  
​​Agenda​
30-5-2016 Avondvierdaagse t/m donderdag 2 juni
16-6-2016 Schoolreisje kleuters, Oud Valkenveen
24-6-2016 ZOMERFEEST VIVA LIDWINA!
29-6-2016 Rapportgesprekken
29-6-2016 Uitreiking 2e rapport
6-7-2016 Afscheidsavond groep 8b
7-7-2016 Afscheidsavond groep 8a​

Welkom
We wensen Cathoo v/d Laar en Max Zetteler veel plezier bij ons op school.

Fiets op slot, ook op het schoolplein!
Een ouder heeft ons laten weten dat het fietsje van haar kind weg is. Echt vervelend! De fiets stond niet op slot. Wij kunnen ons niet voorstellen dat iemand dit expres doet. Maar er gebeuren wel gekkere dingen in de wereld. Mocht iemand zich vergist hebben in een fiets dan kun je deze gewoon terugzetten. Maar zet voor de zekerheid, ook op school de fiets op slot.
Nu we het toch over fietsen hebben is het gezien de hoeveelheid fietsen belangrijk dat de kinderen van de Hof hun fiets achter de school zetten (ook de kleintjes!). Alleen de kinderen van de groepen 6 mogen de fiets aan de voorkant stallen. 
​Door de afzetting bij de Simon Stevinstraat fietsen veel ouders en kinderen ​over het plein van Het Spectrum. Soms spelen daar nog kinderen. We verzoeken u toch vriendelijk om even om te fietsen.   

Expositie Ping Pong Pakhuis van de Rode Loper op School
Een kinetisch kunstwerk waar 250 basisschoolleerlingen uit Amsterdam Oost aan mee hebben gewerkt. Ook de kinderen van de groepen 6 van onze school! Voor elke deelnemende klas is een rondleiding georganiseerd. Elke klas heeft hiervoor ​een uitnodiging gehad. Buiten deze rondleidingen is de expositie echter ook te bezichtigen. In de weekenden 11 & 12 / 18 & 19 juni, van 13.00-16.00 uur zijn ouders, broertjes en zusjes, leerkrachten van andere groepen, buurmannen en –vrouwen; kortom iedereen van harte welkom. De Rode Loper op School hoopt iedereen daar te mogen ontvangen!

Viva Lidwina Zomerfeest!
Vrijdag 24 juni is het zover, dan is schoolplein bij de Ringdijk geheel in Spaanse Sferen.
Kids kunnen verkleed als Zorro of Spaanse danseres. De Messi's onder ons vermaken zich op het Coole Voetbalveld. En natuurlijk ontbreekt de Ibiza disco ook niet! En terwijl er voor de kleintjes genoeg te doen is als Schminken, Schatgraven of Schilderen als Picasso, genieten ouders van een drankje aan de bar of heerlijke Paella. Weet je al dat je wilt helpen? En heb je misschien een schildersezel of schoolbord dat we kunnen gebruiken? Meld je aan via Debra ​​
Meer info over het volledige programma volgt binnenkort. Tot snel, Ole!

Ziezo Marokko gr 3 t/m 6
Met het Ziezo Marokko-ticket op zak gaan de kinderen van groep 3 t/m 6 in juni naar de tentoonstelling in Tropenmuseum Junior. Het vliegtuig staat al klaar, instappen maar! Onderweg ontmoeten ze Rachid, Fatima, Nasrdin en Esmaa en hun gidsen. Zij laten de kinderen zien wat zij zelf ontdekt hebben in Marokko, het land van hun ouders. De leerlingen volgen hun spoor in een doolhof van straatjes. Ze komen in aanraking met allerlei voorwerpen uit de Marokkaanse cultuur. Daarna gaan ze in groepjes aan de slag met de thema’s mozaïek, mode, kalligrafiti of thee en koekjes. Niet alleen de Marokkaanse cultuur maar ook het onderwerp migratie komt aan de orde. Aan het einde van de reis maken de kinderen een Ziezo Marokko-filmpje om aan iedereen door te sturen. Bij ZieZo Marokko hoort ook het boek 'Mijn opa de trekvogel'. Een leuk foto- en verhalenboek met foto’s, wetenswaardigheden, een mozaïekpuzzel en vooral een ontroerend verhaal over een Marokkaanse opa en zijn Amsterdamse kleinzoon Adam. Deze krijgen de binnenkort op school uitgereikt en gaan ze lekker mee aan de slag.

Kleuters gaan donderdag 16 juni naar speelpark Oud Valkenveen 
Het park ligt in een prachtig, bosrijk natuurgebied tussen Huizen en Naarden. Het is een paradijs voor kinderen die van lekker spelen houden. Wat dacht je van de waterattractie de Vallende schuit of lekker spannend in de achtbaan? Er is een zweefmolen, een megaglijbaan, een treintje…… gewoon teveel om op te noemen. Dat wordt een dag boordevol vertier en vrolijkheid! 

Reminder! Maandag 11 juli laatste schooldag
In verband met de verhuizing van de locatie Ringdijk naar de nieuwe locatie Simon Stevinstraat hebben alle kinderen vanaf dinsdag 12 juli zomervakantie. Maandag 11 juli is de laatste schooldag.

Vakanties en studiedagen schooljaar 2016 – 2017
Nieuwsgierig naar de vakanties en vrije dagen voor volgend schooljaar? Klik hier.

Foto's

Video's

Meer informatie