Flits-2 - 1 oktober 2019

  • Gemaakt op: 1-10-2019 00:00
  • |
  • Gewijzigd op:
  • |
  • Geplaatst door: Carina Vermeeren
  • |
  • Auteur:  
  • |
  • Fotograaf:  

Flits 2 - 1 oktober 2019

Oktober
3-10-2019           Schoolfotograaf
8-10-2019          Rondleiding toekomstige ouders
21-10-2019        Herfstvakantie t/m vr 25 oktober              
28-10-2019        Studiedag          

November
18-11-2019        Choco-toernooi gr 6 t/m 8 (tafeltennistoernooi)  
18-11-2019        School versieren Sint     
25-11-2019        Oudergesprekken t/m 29 nov     

December
5-12-2019          Sinterklaasfeest              
6-12-2019          Studiedag          
9-12-2019          Versiering omwisselen  
18-12-2019        Kerstviering kerk             
19-12-2019        Kerstdiner ochtend naar school / 's middags vrij!
20-12-2019        Versiering opruimen       
20-12-2019        Ochtend school / 's middags start Kerstvakantie
23-12-2019        Kerstvakantie t/m 3 jan 2020

We zijn op zoek naar enthousiaste invalleerkrachten!

Door een groot betrokken en zeer flexibel team lukt het ons vaak om vervanging te vinden bij afwezigheid van collega's. Dat er sprake is van een nijpende situatie, hoeven we verder niet uit te leggen, dat is geen nieuws, maar….  

Ben of ken je iemand die graag voor de klas wil? Je komt net van de Pabo en je wilt je graag oriënteren, of je bent al met pensioen en je wilt je steentje bijdragen. Wij maken graag kennis met jou of met éen van je vrienden/kennissen!  Deel deze oproep in je netwerk, je facebook, linked-in...Zeg nu zelf, wie wil er nu niet op deze leuke, sympathieke school werken?
Voor meer informatie kun je terecht bij Roger – r.baggen@askoscholen.nl

Bereikbaarheid – wie, wat, waar en hoe?

Hoe mooi is het als je als ouders op de hoogte bent van wat je kind meemaakt op school zodat er thuis ook over gepraat kan worden. Maar hoe houden we hier gezamenlijk een beetje grip op?

Parro, e-mailen, website, en soms nog oldschool via een intekenlijst op de deur… inmiddels maken we gebruik van diverse communicatiemiddelen om elkaar te bereiken. Hierdoor is het aantal contactmomenten gestegen, maar hoe houden we hier gezamenlijk grip op? Wat willen wij graag aan jullie kwijt? Hoe vaak en wanneer verwachten jullie van ons een bericht? En wat willen jullie weten? Kan alles straks via Parro?

We merken dat iedereen communiceert op zijn eigen manier, op zijn eigen tijd en iedereen heeft een voorliefde voor een communicatiemiddel. Het is belangrijk dat we een werkbaar ritme vinden waar een goede balans is tussen school en  privé. Wanneer en hoe vaak check je een werkappje? Is  een mailtje soms fijner? We willen goede afspraken maken over bereikbaarheid en zijn nog zoekende hierin.  Komend schooljaar gaan we gebruiken om dit samen af te tasten.

Beeldmateriaal; wat mogen we waar delen?

Foto's zijn leuk en zeggen veel. Maar misschien hou je er helemaal niet van als er foto's van je kind geplaatst worden op het internet. Via Parro kun je aangeven waar foto's van jouw kind gedeeld mogen worden. Mag een foto bijvoorbeeld wel op Parro en niet op social media? Vink het aan in de  de app!
Hoe werkt het?
* Ga naar het tabblad Instellingen
* Ga naar Privacy-voorkeuren
* Geef per kind aan wat je voorkeuren zijn (via de stipjes op het potloodje)

Nog even voor de duidelijkheid. Parro is veilig en AVG-proof (Algemene Verordening Gegevensbescherming). Alleen de ouders van de groep kunnen de foto's zien. We zijn ons ervan bewust dat andere kanalen openbaar zijn. Daarom zijn we terughoudend in het plaatsen van foto's op bijvoorbeeld de website of Twitter. Als we daar een kiekje plaatsen richten we ons op de activiteit en zorgen we ervoor dat kinderen niet voluit in beeld zijn. Maar soms zijn we zo trots op onze kinderen dat we het graag met de wereld willen delen.   

Schoolfoto's die je blij maken!

Dat is wat Nieuwe Schoolfoto ons belooft. Dit jaar komen ze voor het eerst naar onze school. Ze fotograferen op basis- en middelbare scholen, hun rapportcijfer is een 8,2 en naar eigen zeggen maken ze unieke groepsfoto's. We zijn benieuwd! Ze zijn wat goedkoper en hun werkwijze m.b.t. de familiefoto's is anders. We gaan het deze week ervaren.  Aanstaande donderdag 3 oktober fotograferen Jeffrey en Bas op de Hoeve en Lies en Roos op de Hof. We hopen op mooie kiekjes van jullie kroost!

MR verslag van 18 juni 2019 staat nu online.

Help je mee een duurzame vlaggenlijn maken?

Beste ouders, we zijn op zoek naar ouders die handig zijn met de naaimachine.  We willen vlaggenlijnen gaan maken voor sinterklaas en kerst. Het ontwerp en de benodigdheden worden verzorgd door Renske uit klas 5c. Je kan dit gewoon thuis in je eigen tijd doen. Hoe fijn is dat. Geef je op via Renskepereira@gmail.com

Daarnaast zijn wij op zoek naar ouders die ons willen helpen met de Sinterklaas en kerst commissie. Wie heeft een extra hand over en ook zo een zin in die tijd van het jaar? Meld je dan aan bij ovlidwina@gmail.com


Foto's

Video's

Meer informatie