Flits 3 - 6 november 2018

  • Gemaakt op: 6-11-2018 00:00
  • |
  • Gewijzigd op:
  • |
  • Geplaatst door: Carina Vermeeren
  • |
  • Auteur:  
  • |
  • Fotograaf:  

Flits 3
6 november 2018

November 2018
8-11-2018            Schoolfotograaf  
9-11-2018            Schoolfotograaf
19-11-2018          School versieren Sint         
20-11-2018          Start Chocotoernooi gr 6 t/m 8       
26-11-2018          Start oudergesprekken 3 t/m 8
28-11-2018          Studiedag             

December 2018
4-12-2018            Sinterklaasfeest
6-12-2018            versiering omwisselen       
19-12-2018          Kerstviering kerk 
20-12-2018          middag vrij – i.v.m. Kerstdiner         
20-12-2018          versiering opruimen na Kerstdiner
21-12-2018          Kerstvakantie t/m vr 5 jan

Januari 2019
7-1-2019               Studiedag             
23-1-2019            Voorleesontbijt    

Februari 2019
18-2-2019            Voorjaarsvakantie t/m vr 22 feb 2019

De schoolfoto; leuk voor nu, maar nog leuker voor later!
A.s. donderdag 8 en vrijdag 9 november mogen de kinderen weer even stralen voor een echte camera. Schoolfotograaf Koch komt naar school om de vrolijke, lieve koppies op de gevoelige plaat vast te leggen. Alle individuele – en groepsfoto's worden onder schooltijd gemaakt. Dit gaat allemaal vanzelf. Dit geldt ook voor de familieportretjes waarvan de kinderen op dezelfde locatie zitten.  

Op donderdagochtend bieden we de mogelijkheid om familiefoto's te laten maken van de kinderen die op verschillende locaties zitten. Je kunt hiervoor terecht op locatie de Hoeve vanaf 08.00 uur. Wij verzoeken je vriendelijk om na het maken van de foto je kind(eren) zelf naar de Hof te brengen.

Wordt het zo'n dag dat de haren van je kind alle kanten oppieken en de leukste kleding al een tijdje onderin de wasmand ligt? Voor jullie geruststelling hangt bij iedere groep de planning. Maar het meest gehoorde advies is: 'laat het vooral lekker los!

Reflectie studiedag 29 oktober 2018
Naast een heerlijke lunch met de overblijfkrachten was de sfeer deze dag goed, de planning strak en de werkvormen divers en concreet. Kortom een inspirerende en vrolijke dag. Deze studiedag stond in het teken van Leerteams. Hoe kunnen we er samen voor zorgen dat we de doelen bereiken die wij belangrijk vinden? Wij geloven dat kwaliteit ontstaat als leerkrachten geïnspireerd zijn, als er sprake is van enthousiasme en liefde voor hetgeen ze doen en dit met elkaar op een professionele manier met elkaar kunnen delen. Een stappenplan helpt ons om hier samen aan te werken. Op de volgende studiedag (woensdag 28 november) gaan we hier verder mee aan de slag.

Spullen foetsie, kwijt, onvindbaar, pleite, spoorloos, verdwenen, verloren, weg?
Neem een kijkje bij de gevonden voorwerpen. Er ligt alweer een behoorlijke berg. Op de Hof in de koffiekamer en op de Hoeve in de hal. Maandag 19 november ruimen we alles op en brengen het naar een goed doel.

Vervanging Juf Aafke gymlessen
Juf Aafke is aan haar vinger geopereerd en dit heeft even tijd nodig om te herstellen. Juf Yvette neemt de gymlessen tijdelijk van haar over.

Chocotoernooi groep 6 t/m 8, een dag vol actie!
Het jaarlijkse Lidwinaschool Chocoladeletter tafeltennis circuit/toernooi staat voor de deur. In groep 6 oefenen kinderen spelenderwijs verschillende aspecten van het tafeltennis. Punten halen door tafeltennisballetjes te mikken in een paraplu of  zittend proberen over te spelen. Daar word je vrolijk en handig van. In groep 7 & 8 wordt het een echt toernooi, dan speel je wedstrijdjes tegen elkaar. Elkaar fysiek en tactisch uitdagen. Ze genieten ervan!

MR verslag van 19 september 2018 hier te lezen!

De kleuters nemen een kijkje achter de wolken in het Muziekatelier
Achter de wolken, hoog in de lucht
1,2, 3 daar gaan we
We zijn er, In een vloek en een zucht
Geniet maar van het uitzicht
Nieuwsgierig hoe het klinkt? Luister naar dit filmpje. De kleuters dansen en zingen er flink op los! Ze oefenen voor het muziekproject 'Achter de wolken' van het Muziekatelier. Met de fantastische vliegmachine van kapitein Babs en haar bemanning nemen ze een kijkje achter de wolken. In een állerleukste kleinschalig muziektheater komt alles samen en treden ze met professionele musici en acteurs op in de Q-factory. Een Muziekatelier is een intieme muziektheatervoorstelling waar interactie voorop staat. Dit past goed bij onze missie & visie:
Op de Lidwinaschool geven we betekenisvol onderwijs. We leren de kinderen de basisvaardigheden als lezen, spellen, schrijven en rekenen en hebben daarnaast continu oog en aandacht voor de brede ontwikkeling. De nieuwsgierigheid van kinderen is onze motor.

Denken, voelen en handelen met elkaar verbinden. Wij geloven dat zo betekenisvol onderwijs ontstaat. Onze school is een plek waar kinderen leren onderzoeken, mogen ontdekken en ervaren. Zo krijgt leren betekenis en dat houdt kinderen nieuwsgierig en gemotiveerd. De kinderen zijn actief betrokken, leren op de manier die het best bij hen past en hebben aandacht voor zichzelf, elkaar en de wereld om hen heen.

Wij zijn gastvrij voor elk kind, met zijn talenten en denkwijzen. Elk kind, hoe hij of zij ook leert, kan zichzelf zijn. Wij zullen het kind helpen te leren, samen te werken en met (zelf)vertrouwen de wijde wereld in te kunnen.

Kinderen zullen zich op de Lidwinaschool vrij en veilig voelen. Wij zijn open en hebben aandacht voor de kinderen. We zijn oprecht en aandachtig betrokken en denken en handelen vanuit kansen en mogelijkheden.

De Lidwinaschool is inspirerend en wereldwijs.

Altijd al in de bieb willen werken? Dan is het nu je kans!
Op woensdagochtend tussen 8:45 en 10:30  runnen ouders de documentatiebibliotheek op 't Hof. We begeleiden de kinderen van groep 5 t/m 8 bij het zoeken en bij het maken van keuzes over een onderwerp. Boeken worden in- en uit gescand. Ook is er regelmatig kaftwerk te doen.

De poule van ouders is momenteel te klein om ervoor te zorgen dat de bieb iedere woensdag open kan. Daarom zijn we op zoek naar uitbreiding. Vind je het leuk om ca. 1 keer per maand mee te draaien? Kom op woensdag naar de koffiekamer op 't Hof of stuur een mailtje aan Henriette van Hoek: h.vanhoek@gmail.com

Wil jij meedenken over het beleid van de ASKO?
Meld je dan aan als kandidaat voor de oudergeleding van de GMR. De termijn van één van de ouders is verstreken per 1 december 2018. Wij nodigen je van harte uit om je als ouder kandidaat te stellen.

Wat is de GMR en wat doet de GMR?

De GMR staat voor Gemeenschappelijke Medezeggenschapsraad. Dit is de overkoepelende medezeggenschapsraad van alle scholen van de ASKO. De ASKO is één stichting en veel beslissingen die de scholen aangaan worden op ASKO niveau genomen. De GMR houdt zich bezig met medezeggenschap op diverse bovenschoolse onderwerpen, ofwel onderwerpen die van gemeenschappelijk belang zijn voor alle scholen of voor een meerderheid van de scholen binnen de ASKO. De GMR is een wettelijk orgaan. In de Wet Medezeggenschap Scholen (WMS) zijn de bevoegdheden van MR en GMR vastgelegd. De GMR van de ASKO bestaat uit 4 leden van het personeel en 4 ouders van de scholen.
Wat ga je meemaken?
De GMR vergadert ongeveer 7 keer per jaar. Dit is vaak op de dinsdag vanaf 18.00 uur. In het eerste gedeelte van de vergadering worden onderling punten besproken als voorbereiding op het tweede deel van de vergadering met de bestuurder. Er heerst binnen de GMR een prettige en informele sfeer. Je toekomstige collegae van de GMR zijn zeer betrokken medewerkers  en ouders die medezeggenschap hoog in het vaandel hebben staan en zeer serieus hun taak vervullen.
De relatie met de bestuurder is open, prettig, informeel, maar zakelijk als dat nodig is. Er zijn korte lijnen. Voor nieuwe GMR-leden is het mogelijk een basis cursus Medezeggenschap van 2 avonden te volgen. Voor elke vergadering is er een onkostenvergoeding van € 50, -.
Wil je reageren?
Als je ons GMR-team wil versterken, stuur dan snel een e-mail naar gmr.asko@askoscholen.nl
De sluitingsdatum kandidaatstelling is 16 nov 2018. De verkiezing vindt in de week daarna plaats.
De MR'en van de scholen kiezen uit de kandidatenlijst één persoon. We zouden het prettig vinden als je in een paar regels kunt aangeven waarom en hoe je ons team wilt versterken. Als je eerst vragen hebt, laat het weten. De vragen kun je via de mail stellen maar je hebt het snelst antwoord als je mij even belt op 06 31 36 77 25. Wij hopen snel kennis met je te kunnen maken.
Namens de GMR, Arnold Klamer voorzitter GMR
 

 


Foto's

Video's

Meer informatie