Flits 4

 • Gemaakt op: 1-11-2016 00:00
 • |
 • Gewijzigd op:
 • |
 • Geplaatst door: Ronald Preng
 • |
 • Auteur:  
 • |
 • Fotograaf:  

​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​

Flits 4

 

November

donderdag 3: schoolfotograaf de Hoeve
vrijdag 4:        schoolfotograaf het Hof
woensdag 9:   afsluiting Kinderboekenweek
dinsdag 15:     profileringsochtend voor nieuwe ouders op de Hoeve
donderdag 17:rondleiding Scheepvaartmuseum groep 8a en 8b
vrijdag 18:      rondleiding Scheepvaartmuseum groep 8c
dinsdag 22:     tafeltennistoernooi groepen 6a en 6b
woensdag 23:  tafeltennistoernooi groep 6c
donderdag 24:tafeltennistoernooi groepen 7
vrijdag 25:      tafeltennistoernooi groepen 8

December

Vrijdag 2:       Sinterklaasfeest
Woensdag 21: Kerstviering
Donderdag 22:Kerstdiner/borrel
Vrijdag 23:     studiedag
Maandag 26:  Kerstvakantie t/m 8 januari

Gevonden voorwerpen Hof en Hoeve

De bakken met gevonden voorwerpen zijn weer aardig vol! Tijdens de afsluiting van de Kinderboekenweek stallen wij de spullen uit op het Hof en de Hoeve! Zo kan u even snuffelen of er nog iets van uw kind tussen zit. Wat er woensdag niet opgehaald wordt schenken wij aan een goed doel.

Afsluiting Kinderboekenweek
Woensdag 9 november is de afsluiting van de Kinderboekenweek op de beide locaties. Hieronder kunt u lezen wanneer u waar terecht kunt en wat er te doen is. De vrijwillige entreegelden en opbrengsten van verkoop zullen besteed worden aan de aanschaf van nieuwe kinderboeken. Wij wensen u veel plezier!

 

Afsluiting Kinderboekenweek Hof van 8.45-10.00 uur open voor publiek 

kleuters Hof (8.45-10.00) Het leeftijdsmuseum van de kleuters is in het speellokaal. Iedereen is van harte welkom om dit deel van het museum te bezoeken. De spelletjes in de kleuterklassen zijn voor de kleuters en hun ouders. De kleuters mogen daarna ook met hun ouders de tentoonstellingen van de groepen 5-8 bekijken.

Groepen 5-8 op het Hof (8.30-10.00 uur).

 • De deur gaat om 8.30 uur open. De kinderen gaan dan naar hun klas om een toegangskaartje (voor de hele familie) en opdrachtenblad voor de speurtocht en de fotowedstrijd te halen. Daarna mogen ze met hun (groot)ouders de school rond. Voor de toegang voor het museum vragen we een vrijwillige bijdrage.
 • Alle klassen zijn onderdeel van het Lidwina Kinderboekenweek Museum. U kunt in beide gebouwen een kijkje nemen naar het werk dat de kinderen de afgelopen periode hebben gemaakt. 
 • Fotowedstrijd: Op de gangen in beide gebouwen hangen posters met kinderfoto's van de leerkrachten. Probeer de namenlijst in te vullen. Wie is wie?
 • Schrijfwedstrijd: In de groepen 8 is een schrijfwedstrijd gehouden. De winnende tekst hangt in de klas. Bij deze winnende tekst zijn tekeningen gemaakt.
 • De kinderen mogen verkleed naar school komen. Tip: verkleed je als een hoofdpersoon uit een boek of als een opa/oma.  
 • Speurtocht: In elk lokaal hangt een stukje tekst op een A3-tje. Schrijf de teksten op. Deze teksten vormen samen 3 kinderliedjes en 2 oude liedjes.
 • Wanneer je alles bekeken en gedaan hebt, ga je terug naar de klas. Daar bespreek je na afloop de antwoorden. 

   
  Afsluiting Kinderboekenweek Hoeve 12.00-12.30 open voor publiek

  Op deze ochtend hebben de kinderen uit de groepen 1 en 2 en de groepen 3 en 4 op de Hoeve een spelletjes-ochtend uit oma's en opa's tijd. In elke klas zijn twee of drie spelletjes en de kinderen kunnen in alle klassen deze spelletjes spelen. Dat zal plaatsvinden tussen 11.00 en 11.45 uur. Vanaf 12.00 uur tot 12.30 zijn alle ouders en natuurlijk opa's en oma's van harte welkom op school om alle werkjes en spelletjes te zien en misschien om mee te doen. Er zullen ook kraampjes zijn waar iedereen spulletjes kan kopen die de kinderen tijdens dit thema hebben gemaakt voor de verkoop. Heel gezellig. We hopen dat u allen komt.

   

Studiedag

Op de studiedag van maandag 24 oktober hebben we een deel van de dag samengewerkt met de tussenschoolse opvang. Hieronder wat foto’s van de geslaagde middag!


Fietsenstalling de Hoeve
Wilt u tegen uw kind(eren) zeggen dat ze niet mogen fietsen op het plein achter de school bij de fietsenstalling. Het zou fijn zijn als ze al afstappen bij het hek!

​Schoolfotograaf
Donderdag 3 november en vrijdag 4 november komt de schoolfotograaf weer langs! Hieronder staat het schema zodat u weet wanneer de groep van uw kind aan de beurt is.​

Donderdag 3 november op het Hof
Heeft u kinderen op het Hof en op de Hoeve dan worden ze voor de broertjes en zusjes foto op donderdagochtend om 8.00 uur verwacht op het Hof.

U bent zelf verantwoordelijk hoe uw kind op zijn/haar locatie terecht komt. De portretfoto's regelen wij als school zelf.

Groep 1-2 FG
Groep 1-2 G
Groep 7A
Groep 7B
Groep 8A
Groep 8B
Groep 8C
Groep 5C

Vrijdag 4 november het Hof
Heeft u kinderen die allemaal op locatie het Hof zitten dan worden ze vrijdagochtend om 8.30 uur verwacht voor de broertjes en zusjes foto op het Hof.

Groep 1-2 H
Groep 5 A
Groep 5 B
Groep 6 A
Groep 6 B
Groep 6 C

Donderdag 3 november de Hoeve
Groep 1-2 A
Groep 1-2 B
Groep 1-2 C
Groep 1-2 D
Groep 4 A
Groep 4 B
Groep 4C

Vrijdag 4 november de Hoeve
Heeft u kinderen die allemaal op locatie de Hoeve zitten dan worden ze vrijdagochtend om 8.15 uur verwacht voor de broertjes en zusjes foto op de Hoeve.

Groep 3 A
Groep 3 B
Groep 3 C

Op locatie de Hoeve kunt u donderdag 3 november en vrijdag 4 november geen gebruik maken van de podiumtrap (bruine trap). Wij vragen u om de witte trap te gebruiken in de gang!

 

Verkiezing oudergeleding MR

Omdat er nog geen aanmeldingen binnen zijn gekomen hierbij nogmaals de oproep van de medezeggenschapsraad:

Iedere school in het basisonderwijs heeft een Medezeggenschapsraad (MR). Dit wettelijk verplichte orgaan denkt mee, stemt en adviseert gevraagd of ongevraagd over alles wat met de school te maken heeft. De MR gaat over het schoolbeleid, dus in beginsel niet over individuele aangelegenheden. De MR bestaat uit vier ouders en vier leerkrachten. De MR komt eenmaal per zes weken bijeen en overlegt vaker indien nodig. De leden maken vier jaar deel uit de MR. In de oudergeleding vervalt nu de termijn van twee leden. Wilt u zich als ouder aanmelden voor de MR, dan kan dat door een mail met motivatie te sturen naar stlidwina.mr@askoscholen.nl. Als meer ouders zich melden dan er plaatsen vrijvallen, dan volgen er verkiezingen. Meer informatie over de functie kunt u verkrijgen bij voorzitter Jim Jansen.

​Geluidsman/vrouw gezocht
Voor vrijdag 2 december zijn wij op zoek naar een geluidsman/vrouw voor het Sinterklaasfeest op de Hoeve! Zou deze persoon dan op 1 december alvast een testronde willen doen? Mocht je ons hiermee kunnen helpen stuur een e-mail naar Eliza: e.cakar@askoscholen.nl

 

​ 

Foto's

Video's

Meer informatie