Flits 9 - 9 april 2019

  • Gemaakt op: 9-4-2019 00:00
  • |
  • Gewijzigd op:
  • |
  • Geplaatst door: Carina Vermeeren
  • |
  • Auteur:  
  • |
  • Fotograaf:  

Flits 9
9 april 2019

April
12-4-2019             Koningskermis
17-4-2019             Paasontbijt          
19-4-2019             Studiedag            
22-4-2019             April/Mei vakantie t/m 3 mei

Mei
29-5-2019             Sportdag
30-5-2019             Hemelvaartweekend t/m 31 mei

Juni
3-6-2019               Avond4daagse t/m 6 juni
4-6-2019               Schoolreisje kleuters Hoeve
6-6-2019               Schoolreisje kleuters Hof
10-6-2019             2e Pinksterdag    
19-6-2019             Uitreiking 2e rapport         
20-6-2019             Rapportgesprekken
20-6-2019             Rapportavond

Juli
3-7-2019                Studiedag
5-7-2019                Zomerfeest         
11-7-2019              Laatste schooldag             
12-7-2019             Zomervakantie t/m 23 aug

Zingen, dansen en lekker fuiven!
Onze kinderen weten wel wat feesten is. De disco op vrijdag 22 maart was een spetterende avond! Vrijuit dansen en zingen met je 'Lidwina-familie'. Een avond om nooit te vergeten. De organisatie is in handen van de Oudervereniging, maar zij kunnen niet zonder jullie hulp. Mede namens de OV, hartelijk dank!

Een eitje hoort erbij....
Woensdag 17 april krijgen alle kinderen een paasontbijtje op school. De kinderen uit de groepen  6 t/m 8 maken een paasontbijt voor elkaar. De Oudervereniging zorgt voor de ontbijtjes voor de groepen 1 t/m 5. Alle klassen hebben inmiddels ook allemaal mooie paastakken van de OV gekregen, zodat iedereen alvast in de Paassfeer kan komen. We wensen iedereen alvast een vrolijk Pasen!

Volg de schoolavonturen van je kind met Parro
Dit schooljaar gaan we nog van start van met Parro, een vlotte communicatie-app waarmee we jullie snel en eenvoudig kunnen bereiken binnen een veilige, gesloten omgeving. Inmiddels hebben we het in een aantal groepen getest en het blijkt een succes. Als ouder blijf je op deze manier op de hoogte van zowel de leuke als belangrijke schoolzaken en kun je veilig foto's ontvangen van de groep. Tijdens de volgende studiedag gaan we ons er zelf verder in bekwamen en gaan we heldere afspraken maken wat we wel en niet delen met elkaar. We houden jullie op de hoogte.

Avond4daagse 3 t/m 6 juni 2019
Samen de paden op, de lanen in door Amsterdam Oost in omgeving Zeeburg. De 4daagse start dit jaar op maandag 3 juni en eindigt donderdagavond 6 juni. Wederom is de organisatie in handen van Tjeerd Vos van de Oudervereniging. Noteer vast de datum, na de meivakantie komt Tjeerd met meer informatie over het aanmelden.  

Vrolijke bedrijvigheid tijdens de overblijf
De groepen 5 hebben sieraden gemaakt. Hip! Kinderen genieten ervan om gezellig te kletsen en lekker creatief bezig te zijn. Het is niet alleen leuk om te maken, maar nog leuker een mooi sieraad mee naar huis te nemen !

Vertrouw op elkaar. De kinderen van de groepen 6 hebben door middel van spelletjes ervaren hoe het is om elkaar te vertrouwen terwijl je een blinddoek om hebt. Elkaar vertrouwen is een sleutelwoord. Deze activiteit stimuleert het inlevingsvermogen, onderling vertrouwen en verantwoordelijkheidsgevoel voor elkaar.
Rkia Lachkar – coördinator TSO – locatie Hof

Een AED voor onze buurt.  Samen onze buurt (hart)veiliger maken. Doen jullie mee?
In woonwijken zijn te weinig AED's dag en nacht bereikbaar. Terwijl juist daar de meeste hartstilstanden zijn. En bij een hartstilstand is een AED van levensbelang. Gelukkig is er een oplossing. Via het platform BuurtAED.nl, een initiatief van de Hartstichting en Philips hebben meester Ronald en juf Marja het plan opgevat om een crowdfunding actie te starten. Als we de kosten met elkaar dragen, kan in korte tijd een AED aangeschaft worden. De bedoeling is om via interne media van de scholen,  flyeren in de omgeving van de scholen en het inzetten van nog wat andere mogelijkheden de benodigde fondsen voor de aanschaf voor twee openbare AED's bij elkaar te krijgen. Wil je meedoen? Dat kan! Ga naar https://www.buurtaed.nl/projecten, toets de postcode 1097 of 1098 in en je kunt doneren. 

Vrijdag 12 april de Lidwina Koningskermis!
Naast de sportdag op 29 mei vinden we het toch leuk om de Koningsspelen niet zomaar voorbij te laten gaan. Op beide locaties hebben we a.s. vrijdagmiddag een 'Koningskermis'. Kinderen gaan deze middag met een stempelkaart langs de groepen om iets leuks, actiefs te doen. Denk aan; mikado, blik gooien, schminken, just-dance, stoelendans, pionnen trefbal in de gymzaal, tikspel op schoolplein, fiets versieren…. Uiteraard mogen de kinderen zich in het oranje kleden op deze dag. Tenslotte is het vanwege de verjaardag van onze Koning!

Jeugdvakantieplan
En dagkamp tijdens de grote vakantie…… een fijne tijd om lekker te ravotten in de duinen met je nieuwe vriendjes en leuke spelletjes te doen tijdens de dagkampen van het Jeugdvakantieplan. Voor meer informatie en online inschrijven kun je terecht op www.jeugdvakantieplan.nl

In het Kleuren & Materialen Lab in de groepen 3 borrelt en bruist het van de ideeën!
Een bellenblaasschilderij. Marmeren met scheerschuim en ecoline. Zelf stempels maken. Onderzoeken, uitproberen, kijken en ervaren. Samen met beeldend kunstenaar Petra Veenstra maken de kinderen in drie lessen kennis met verschillende beeldende technieken. Ze experimenteren met kleur en vorm. Buiten dat ze er veel plezier in hebben om het te doen, leren ze ook veel; ze kunnen nu kleuren mengen, ze krijgen materialenkennis, het is goed voor de  fijne motoriek en ze kunnen er lekker op los fantaseren. Heerlijk!

 

 

 

 
Foto's

Video's

Meer informatie