Flits 9

  • Gemaakt op: 12-1-2016 00:00
  • |
  • Gewijzigd op: 12-1-2016 00:00
  • |
  • Geplaatst door: Carina Vermeeren
  • |
  • Auteur: Carina Vermeeren
  • |
  • Fotograaf:  
​​​​​​​​​Welkom
We wensen David Verweij, Luke Schoolland, Roan Wener, Cas van den Assem, Mees Gülveren,Salma Kourih, Sophie van Dorland en Saar Boven veel plezier bij ons op school. 

Ziezo Marokko in het Tropenmuseum

Op dit moment is in het Tropenmuseum Junior ZieZo Marokko! Misschien een beetje voorbarig, maar we willen u er graag op attent maken dat de kinderen van groep 3 t/m 6 na de meivakantie met school hier naar toe gaan. Ze maken een actieve groepsreis. Het vliegtuig staat klaar, instappen maar en op naar… Marokko! Onderweg ontmoeten ze Esmaa, Fatima, Nasrdin en Yousef. Zij laten de klas meemaken wat ze zelf ontdekt hebben in Marokko, het land van hun ouders. Ze geven tips bij wie de leerlingen langs moeten gaan, wat ze kunnen zien, proeven en doen. De klas volgt hun spoor door de medina – een doolhof van straatjes – en maakt een busreis dwars door Marokko. Ze gaan aan de slag met mozaïek, kalligrafie, mode of keukengeheimen. Het is zo leuk en bijzonder! 
Ze ontvangen ook het boek ‘Mijn opa de trekvogel’. Dit foto- en verhalenboek is uitgegeven naar aanleiding van deze tentoonstelling. Mijn opa de trekvogel is een ontroerend verhaal over een Marokkaanse opa en zijn Amsterdamse kleinzoon Adam. Geschreven door Liesbet Ruben. 

Fotografieproject Neem de afslag Fantasie!
De kinderen van groep 7 doen deze weken mee aan een fotografieproject van de Rode Loper en zien de betoverende dromen van Magritte en Dali op het digibord. Het dadaïsme zet je op het verkeerde been. Deze kunststroming laat je met open ogen naar een andere wereld kijken. Fotodocent Marije van der Hoeven neemt een koffer met allerlei voorwerpen mee. De kinderen kiezen twee voorwerpen uit, waarmee ze al associërend een foto ensceneren. Op die manier ontstaan foto’s die ideeën en dromen verbeelden. Samen verzinnen de kinderen pakkende, grappige en poëtische titels, die onder hun foto’s worden gezet. We willen deze foto’s uiteraard graag exposeren, zodat u er ook van kunt genieten. U hoort van ons.

Fotografie museum Foam
Binnen school is afgesproken dat de groepen jaarlijks een bezoek brengen aan een culturele instelling dat aansluit bij de zaakvakken of een thema. Wat is nu leuker om daarom met de groepen 7 naar het Foam te gaan! In januari toont  Foam het werk Paul Bogaers. Ze krijgen een rondleiding en doen mee aan een workshop. Dat belooft een bijzondere ervaring te worden. En ze gaan natuurlijk met de Cultuurbus! Dit busvervoer is gratis en wordt gesubsidieerd door de Gemeente Amsterdam.

Wheelies schoenen
We snappen dat die schoenen met wieltjes superleuk zijn, maar ze zijn niet handig en veilig tijdens schooltijd. Op Wheelies naar school? Prima! maar wel graag andere schoenen mee voor in de school. 

​Informatieavond kernprocedure gr 8 donderdag 14 januari
Elk jaar gaan er meer dan 8.000 leerlingen van het basisonderwijs naar het Amsterdamse voortgezet onderwijs. De schoolbesturen hebben samen met de gemeente afspraken gemaakt over de regels rondom deze overstap. Deze afspraken zijn vastgelegd in de 'kernprocedure'. Donderdag 14 januari  
van 19 uur tot 20 uur is er voor de ouders van de groepen 8 een informatieavond op school.

Stallen van stepjes, skateboarden etc.
Op de Ringdijk stallen de kinderen deze onder hun eigen kapstok en op de locatie Hof mogen ze onder de trap in het voorgebouw (bij de grote foto). 

Nieuws van de MR
Op dinsdag 8 december vond de laatste MR vergadering van 2015 plaats. Tijdens deze vergadering is onder andere gesproken over de begroting van 2014/15, studiedagen en grensoverschrijdend gedrag en pestprotocol van Asko en school. Wist u dat het pestprotocol te vinden is op de internetsite? 
De notulen van de MR zijn ook te vinden op de site. De MR wenst iedereen een gezond en mooi 2016. 

Schrijfwedstrijd OBA
Een aantal kinderen hebben meegedaan met de schrijfwedstrijd van de OBa tijdens de Kinderboekenweek. Dit jaar werd er ook een 2e prijs uitgereikt en deze was voor onze Berber uit groep 7C! Haar bijzondere verhaal over de antiverveel-machine had een verrassende wending. Deze wending had niemand van de jury aan zien komen. Ze complimenteerden Berber over haar taalgebruik en leuke humor. Gefeliciteerd! De prijs was een boek van Jan Paul Schutten voor in de klas.

Aanmelden broertje / zusjes
Heeft u uw jongste telg al aangemeld? 
Alle kinderen die tussen 1 september 2016 en 31 december 2016 4 jaar worden moeten voor 22 februari worden aangemeld. Dit kan met het voorgedrukte formulier die u inmiddels van de gemeente heeft ontvangen. Deze kunt u inleveren op de Linnaeushof bij Carina. 

Boeddhisme groep 3 t/m 8
Ieder schooljaar behandelen we een wereldreligie. Dit jaar komt het boeddhisme aan bod. Door gebruik te maken van voorwerpen uit een leskist leren de kinderen in deze maand meer over boeddhisme. 

Drama project Mannetje Mannetje gr 5
Waarom doen anderen zo? Bij wie wil ik horen? Deze vragen komen kinderen van groep 5 meestal bekend voor. Ze worden zich steeds meer bewust van zic​​​​hzelf en anderen. 
In 4 lessen gaat dramadocent/improvisatie acteur Ger Casparie van de Rode Loper spelenderwijs met de kinderen hiermee aan de slag. Door rollen te spelen ervaren ze wat bepaald gedrag bij een ander oproept. Ze kunnen uitproberen hoe het is om stoer, verlegen, saai of luidruchtig te zijn. Hoe is het als de een iets niet wil, maar een ander wel? 

Christine Ferdinand komt voorlezen!
Woensdagochtend 20 januari starten de Nationale Voorleesdagen met het traditionele Voorleesontbijt. Wij doen ook mee. In elke klas vindt een voorlees-moment plaats. Op de Ringdijk komt schrijfster Christine Ferdinand  voorlezen in de groepen 3 & 4. Zij is bekend van spannende verhalen van Thomas en Julia. Wist u dat zij een echte toverfamilie hebben? Ze beleven spannende, magische avonturen in het woud. Luister en  huiver…………….

Kaartverkoop voor Serious Request
De kaartverkoop tijdens het kerstdiner heeft dankzij uw gulle giften € 1225,-- opgeleverd. Hartelijk dank! Dit bedrag is inmiddels overgemaakt naar giro 661 Serious Request (Rode Kruis). 

​Veel kunst en cultuur deze maand!​​​​

Foto's

Video's

Meer informatie