Voetbalteam Lidwina 2e prijs van Amsterdam!

  • Gemaakt op: 23-5-2017 00:00
  • |
  • Gewijzigd op:
  • |
  • Geplaatst door: Carina Vermeeren
  • |
  • Auteur:  
  • |
  • Fotograaf:  
Net geen kampioen!

Het voetbalteam van de Lidwina is net geen kampioen van Amsterdam geworden. In een spannende finale werd, hoewel voetballend beter, verloren van een fysiek sterker en sneller Samenspel. 
 
Vijf weken geleden begon het toernooi met een wedstrijd tegen de 2e Daltonschool Piet de Bakker. Ons team speelt wat onwennig omdat ze voor het eerst samenspelen. Ze creëren wel een paar grote kansen maar die gaan er niet in. De tegenstander weet ook niet te scoren, dus het blijft 0-0. De tweede wedstrijd is tegen Rosj Pina, een school met aanzien in de wereld van het schoolvoetbal. Hoewel onze jongens het meeste balbezit hebben en de tegenstander nauwelijks gevaarlijk wordt, blijft het lang 0-0. Gelukkig kopt Tijn vlak voor tijd, uit een prachtige corner van Fedja, de 1-0 einduitslag binnen waardoor de Lidwina de leiding in de poule neemt. 
 
Twee weken later werd het toernooi vervolgd met een wedstrijd tegen de 8e Montessori. De Lidwina is duidelijk een maatje te groot. Onze keeper Julius raakt de bal welgeteld nul keer aan deze wedstrijd. De keeper van de tegenpartij krijgt er maar liefst zeven om z’n oren: 3 van Robin, 2 van Jay, 1 van Fedja en 1 van Emilio. Met een dergelijk doelsaldo is een gelijkspel in de laatste wedstrijd tegen de WSV voldoende voor een plaats in de volgende ronde. Maar waarom gelijkspelen als je kan winnen? Dus wordt de WSV opgerold met 3-0 dankzij goals van Jay, Sabri en Fedja. 
 
De volgende ronde vindt plaats op 12 april. De eerste wedstrijd tegen Instituut Schreuder zijn onze jongens veel beter, maar slordig in de afronding. Helaas voor keeper Julius is onze verdediging wel weer oppermachtig: wederom nul balcontacten voor hem. De keeper van de tegenstander heeft het drukker. Uiteindelijk moet hij drie keer vissen: eerst na een mooie actie en dito schot van Jay, daarna na heel slim doorzetten van Sabri en de laatste keer na een kopbal van Tijn uit een corner.  
 
De mannen mogen gelijk door naar de kwartfinale, tegen De Mijlpaal. Deze tegenstander is heel sterk, vooral in de fysieke zin van het woord (er zitten daar zelfs kinderen van 14 jaar in groep 8). Het begin van de wedstrijd is voor de Lidwina maar daarna is De Mijlpaal sterker. Gelukkig houdt de verdediging met Tijn, Renze, Burak en Coen goed stand. De wedstrijd eindigt in 0-0 dus moeten penalty’s de doorslag geven. Er ontspint zich een zenuwslopende serie (voor de spelers maar zeker ook voor de ouders langs de lijn). De tegenstander mag beginnen en scoort, 1-0, Tijn maakt de 1-1, toen zij de 2-1, Renze de 2-2, zij 3-2, Fedja 3-3, zij 4-3, Sabri 4-4. De vijfde van De Mijlpaal gaat hoog over, maar helaas mist Jona ook, dus nog steeds 4-4, daarna schieten zij wel weer raak 5-4, Jorrit (onze keeper!) maakt 5-5, zij de 6-5, Emilio de 6-6, zij 7-6, Coen (met een gelukje) de 7-7. Maar dan: hun negende penalty wordt door Jorrit knap uit de linker benedenhoek getikt. Als we nu scoren zijn we door! Robin is aan de beurt, hij pakt de bal, loopt met knikkende knieën naar de stip en… en schiet onberispelijk de winnende binnen! Door naar de halve finales! 
 
Op woensdag 10 Mei is de halve finale. De tegenstander is De Notenkraker. Onze jongens zijn vanaf de aftrap beter en hebben het meeste balbezit en de kansen rijgen zich aaneen. Dat Jay uit een voorzet van Adriaan de 1-0 maakt, is niet meer dan terecht. Echter, ondanks vele en grote kansen blijft de 2-0 uit. De wedstrijd blijft dus spannend en volledig tegen de verhouding valt bijna de 1-1 maar keeper Jorrit en de lat brengen redding. Dus door naar de finale! 
 
Daar staat een school genaamd Samenspel uit Zuid Oost te wachten. Wat gelijk al opvalt is dat men op deze school er gemiddeld twee jaar langer over doet om groep 8 te bereiken. Hun laatste man moet zich al scheren en de middenvelders zijn op de brommer gekomen. Onze jongens beginnen lichtelijk geïntimideerd door zoveel fysiek overwicht aan de wedstrijd. Maar na enige tijd ontdekken ze dat ze eigenlijk voetballend wel beter zijn en ze bouwen weer een veldoverwicht op. Helaas zorgen twee snelle counters van Samenspel na slordig balverlies op het middenveld toch voor een 2-0 achterstand. Ons team moet nu wel 1 op 1 gaan spelen achterin. Laatste man Tijn schuift daarom door naar het middenveld. De wedstrijd speelt zich daardoor nu helemaal af op de helft van Samenspel maar tot doelpunten leidt het helaas niet. De laatste vijf minuten zijn hectisch: eerst krijgt Samenspel uit een counter een reuze kans maar keeper van dienst, Julius, werpt zich met doodsverachting voor de bal en voorkomt de 3-0. Dan krijgt de Lidwina een corner waaruit Tijn de 2-1 binnenkopt. In de laatste minuut krijgen we een vrije trap op bijna 30 meter van het doel. Jona trapt, de bal vliegt, en vliegt, over de keeper, raakt de onder onderkant van de lat en stuitert via de doellijn de goal weer uit. Geen doellijntechnologie, geen doelpunt, geen kampioen. Helaas. Maar wel de op een na beste school van Amsterdam, een prestatie om trots op te zijn! 
 
Het Lidwina schoolvoetbal team 2016/2017 bestond uit: 
‘Klein maar fijn’ Adriaan, misschien niet de meest opvallende speler, maar wel slim, nuttig, hard werkend en sterk aan de bal. (Groep 7, club: WV-HEDW) 
‘Mr. Cool’ Burak, de ijzersterke verdediger die ijskoud elke directe tegenstander onschadelijk maakt mede dankzij een perfectie timing op de bal. (Groep 7, club: WV-HEDW) 
‘Geef nooit op’ Coen, een verdediger die je niet één, niet twee maar minstens drie keer voorbij moet (en dat lukt dus nooit). (Groep 8, club: WV-HEDW) 
‘Pitbull’ Emilio, fel, technisch en slim, hij wil de bal, en een tegenstander moet van goeden huize komen om weer af te pakken. Linkspoot met een mooie trap in de benen. (Groep 7, club: WV-HEDW) 
‘Balvast’ Fedja, altijd aanspeelbaar, verliest zelden een bal, kapt zijn tegenstander uit en bedient een medespeler op maat. Trapt ook nog eens de perfecte corner. (Groep 8, club: WV-HEDW) 
‘Handenbinder’ Jacob, altijd dreigend, sluipt slim weg bij zijn tegenstander en is dan levensgevaarlijk, je kan hem geen seconde uit het oog verliezen. (Groep 8, club: GeuzenMiddenmeer) 
‘Speedy Gonzalez’ Jay, zo snel zie je ze weinig, hij loopt echt iedere tegenstander er uit, is ook nog eens heel sterk aan de bal en weet makkelijk te scoren. (Groep 8, club: JOS Watergraafsmeer) 
‘The Rock’ Jona, een niet te passeren blok beton op het middenveld die daarbij net zo makkelijk het spel verdeelt. (Groep 8, club: WV-HEDW) 
‘De twee J’s’ Julius en Jorrit, om de beurt keepend omdat het nu eenmaal onmogelijk is om te kiezen uit deze twee kanjers. Beide sterk op de lijn en goed meevoetballend. (Beide groep 8, club, respectievelijk WV-HEDW en GeuzenMiddenmeer) 
‘Stoomtrein’ Renze, is achterin altijd eerder bij de bal dan zijn tegenstander, loopt daar dan een rondje om heen en zet een rush naar voren in. Alleen scheidsrechterlijke dwalingen (van ondergetekende) wisten hem van scoren af te houden. (Groep 8, club: WV-HEDW) 
‘Op de vierkante meter’ Robin, heel handig met de bal, creëert altijd ruimte voor zichzelf en schiet hem er makkelijk in. (Groep 7, club: WV-HEDW) 
‘Golden Boy’ Sabri, een middenvelder met een ongelofelijk drive: hij zet veel druk, verovert de bal, passt en scoort. (Groep 8, club: DCG) 
‘Koning van de kopbal’ Tijn, heerst in de verdediging en wint elk kopduel zowel verdedigend als aanvallend, waardoor hij regelmatig zijn doelpuntjes meepakt. (Groep 8, club: WV-HEDW) 
 
Met speciale dank aan coaches Dennis (vader Emilio) en Marcel (vader Jona) en trouwe fan Aafke. 
 
 


Foto's

Video's

Meer informatie