Welkom bij De Mijlpaal

​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​Basisschool De Mijlpaal

Ontwikkelingsgericht onderwijs.

Welkom op de website van basisschool De Mijlpaal, een katholieke school voor Ontwikkelingsgericht Onderwijs! Onze school is al 25 jaar een begrip in Nieuw-Sloten en daar zijn we trots op!

In ons onderwijs staan wij voor een juiste balans tussen aansluiten bij de belangstelling van de leerlingen en het aanleren van schoolse vaardigheden. Wij werken met thema’s, die we samen met de leerlingen vormgeven om zo de leerlingen te betrekken bij hun eigen leerproces. Hierbij vinden wij de leerlijnen en resultaten net zo belangrijk als de sfeer, het samenwerken en het werkproces.​​

Schoolinspectie 2016:
Maandag 21 en dinsdag 22 maart 2016 heeft de onderwijsinspectie de Mijlpaal bezocht. De uitkomsten van het vierjaarlijkse kwaliteitsonderzoek dat de inspectie heeft uitgevoerd waren bijzonder positief.

Het basisarrangement van de school is gehandhaafd. De inspectie sprak haar bijzondere waardering uit voor het rijke, uitdagende leeraanbod van de school en de manier waarop de thematische aanpak van de school terugkomt in de verschillende vakken.

Zichtbaar is dat de thema's en activiteiten betekenisvol zijn voor de leerlingen.

Daarnaast kwam de veiligheid op de Mijlpaal uit gesprekken met ouders en leerlingen als sterk punt uit het onderzoek naar voren.

Bovendien was de inspectie bijzonder positief over de procedures rondom toetsing en advisering, en over de manier waarop ouders worden geïnformeerd over de vorderingen van hun kinderen op de school.

 Klik hier om het gehele rapport in te zien.​

 De Mijlpaal 25 jaar....

Dit schooljaar bestaat onze school 25 jaar. In het kader van dit jubileum worden het gehele schooljaar festiviteiten/activiteiten gehouden. Ons eerste schoolthema was hier volledig aangewijd. Stichting FOAM heeft met al onze leerlingen een fotoproject door de wijk georganiseerd. Ter afsluiting was er op onze locatie Anderlechtlaan een fototentoonstelling, hierover werd er een stukje geschreven in "De Westerpost". 

wp-mijlpaal FOAM in Westerpost.jpg

Blog van Mariska Rave
Mariska Rave, juf in groep 1/2B, schrijft regelmatig een blog over haar belevenissen in de klas. Als u op de onderstaande link klikt, kunt u hier meer over lezen.

www.mariskarave.nl

 


 Activiteiten

november
22-11-2017Koffie met directie en ouders op AL, 8.30-9.30 uur
23-11-2017Startgesprekken voor groep 3
december
5-12-2017Sinterklaasfeest op school
21-12-2017Kerstdiner op school, 's middags geen school
25-12-2017Kerstvakantie t/m 5 januari 2018

 knop-kalender

ga-banner-728x90.gifAftrap campagne 'Word ook leraar'

Op woensdag 8 november start in Amsterdam de campagne 'Word ook leraar'. De campagne is in november en december te zien op verschillende plekken in de stad. Op social media wordt via Facebook, Instagram en LinkedIn de verschillende doelgroepen benaderd met filmpjes van kinderen (over hun leraar) en persoonlijke verhalen van (toekomstige) leraren. De campagne is ontwikkeld in samenwerking met Amsterdamse onderwijs en de lerarenopleidingen.

Belangrijk onderdeel van de campagne is de website www.lievervoordeklas.nl, waar potentiële toekomstige leraren informatie op maat  kunnen vinden over hoe ze leraar kunnen worden. Hier vinden ze onder andere informatie over opleidingen en verschillende regelingen. Ook vacatures van Amsterdamse scholen zijn hier te vinden. Alle informatie op één plek.

De website is vanaf woensdag 8 november live.

Op basis van de prognoses van de lerarentekorten is in overleg met de schoolbesturen en de lerarenopleidingen gekozen voor focus op werken in  het basisonderwijs. De website wordt in de komende maanden verder uitgebreid met informatie over werken in het voortgezet onderwijs.

De campagne is onderdeel van het Amsterdamse actieplan lerarentekort (PDF-) waarin het Amsterdamse onderwijs, de lerarenopleidingen en de gemeente samenwerken om het lerarentekort terug te dringen.


 Uw kind aanmelden op onze school?