Welkom bij De Mijlpaal

​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​Basisschool De Mijlpaal

Ontwikkelingsgericht onderwijs.

Welkom op de website van basisschool De Mijlpaal, een katholieke school voor Ontwikkelingsgericht Onderwijs! Onze school is al 25 jaar een begrip in Nieuw-Sloten en daar zijn we trots op!

In ons onderwijs staan wij voor een juiste balans tussen aansluiten bij de belangstelling van de leerlingen en het aanleren van schoolse vaardigheden. Wij werken met thema’s, die we samen met de leerlingen vormgeven om zo de leerlingen te betrekken bij hun eigen leerproces. Hierbij vinden wij de leerlijnen en resultaten net zo belangrijk als de sfeer, het samenwerken en het werkproces.​​

Schoolinspectie 2016:
Maandag 21 en dinsdag 22 maart 2016 heeft de onderwijsinspectie de Mijlpaal bezocht. De uitkomsten van het vierjaarlijkse kwaliteitsonderzoek dat de inspectie heeft uitgevoerd waren bijzonder positief.

Het basisarrangement van de school is gehandhaafd. De inspectie sprak haar bijzondere waardering uit voor het rijke, uitdagende leeraanbod van de school en de manier waarop de thematische aanpak van de school terugkomt in de verschillende vakken.

Zichtbaar is dat de thema's en activiteiten betekenisvol zijn voor de leerlingen.

Daarnaast kwam de veiligheid op de Mijlpaal uit gesprekken met ouders en leerlingen als sterk punt uit het onderzoek naar voren.

Bovendien was de inspectie bijzonder positief over de procedures rondom toetsing en advisering, en over de manier waarop ouders worden geïnformeerd over de vorderingen van hun kinderen op de school.

 Klik hier om het gehele rapport in te zien.​

 

Blog van Mariska Rave
Mariska Rave, juf in groep 1/2B, schrijft regelmatig een blog over haar belevenissen in de klas. Als u op de onderstaande link klikt, kunt u hier meer over lezen.

www.mariskarave.nl

 


 Activiteiten

september
25-9-2017MR vergadering, 19.00-21.00 uur
oktober
3-10-2017OR vergadering, 19.30-21.30 uur
4-10-2017Boekverkoop op de Mijlpaal
4-10-2017Start kinderboekenweek t/m 15 oktober
5-10-2017Boekverkoop op de Mijlpaal

 knop-kalender

 Nieuws

 Volg ons op

​​

De Amsterdamse Boekhandel is partner van de Mijlpaal.

Als u via deze link bij De Amsterdamse Boekhandel boeken bestelt, ondersteunt u de leerlingenmediatheek op de Mijlpaal.

 Uw kind aanmelden op onze school?