Ouder en Kind Centrum OKT Amsterdam

OKT Amsterdam.jpg

Ouder- en Kindteam op de basisschool

Heb je vragen over de opvoeding of het opgroeien van je kind? Of heb je zorgen over de situatie thuis of op school? In Amsterdam is aan iedere school een Ouder- en Kindteam verbonden. Hier kan je altijd terecht, bijvoorbeeld bij de ouder- en kindadviseur die op vaste momenten aanwezig is. De professionals van het Ouder- en Kindteam zijn onafhankelijk van school, afspreken kan op school, in de wijk of thuis.

 

Vragen kunnen gaan over je kind (bijvoorbeeld eten, slapen, pesten, druk of juist teruggetrokken), de gezinssituatie (denk aan ruzie, scheiding, verlies) of ouderproblematiek zoals verslaving. Loop eens binnen bij ouder- en kindadviseur Bien Sanders, of maak een afspraak. Samen kijk je dan wat er speelt en wat bij jullie past. Wil je gewoon informatie en advies? Gesprekken of begeleiding van de jeugdpsycholoog of misschien een training voor kind of ouder? Je kan zelf rechtstreeks contact opnemen met Bien op 06 31 631 570 of via b.sanders@oktamsterdam.nl.

 

Gezondheidsonderzoeken op school

Ieder jaar biedt de jeugdgezondheidszorg van het Ouder- en Kindteam ondersteuning aan ouders op het gebied van de gezondheid en ontwikkeling van de kinderen op school. Ouders krijgen hier tijdig informatie over. Voor vragen over de ontwikkeling en gezondheid van je kind ben je welkom bij:

  1. jeugdverpleegkundige Leontine Mulder, e-mail: lmulder@ggd.amsterdam.nl, mobiel: 06 12 204 931 of 
  2. jeugdarts Pieter Kuitert, e-mail: pkuitert@ggd.amsterdam.nl, mobiel: 06 10 085 996.

 

Altijd welkom

Je kan ook langsgaan bij het Ouder- en Kindteam in jouw wijk. Lees meer op www.oktamsterdam.nl.  Hier kan je ook (anoniem) chatten, het adres opzoeken van het team in jouw wijk en de gegevens van de ouder- en kindadviseur op schoolJe bent welkom!