Mijlpaal 10 jaar 2002

​​In 2002 bestond de Mijlpaal 10 jaar en dat werd gevierd met een spetterende feestweek (7-10 oktober).

In september zijn de kinderen in de klas al begonnen met activiteiten die in het kader staan van de feestweek. De kinderen zijn in elke groep “kunstwerken” gaan maken die in de feestweek te bezichtigen zouden zijn. De vervaardiging van de kunstwerken, met als thema Samen en Alleen, stond onder professionele begeleiding van Kunstweb. De kunstwerken zijn uiteindelijk heel bijzonder geworden en elk kunstwerk is een koppeling van taalvorming aan beeldende vorming.

Westerpost250902kl.jpgWesterpost091002kl.jpg 


Op 2 oktober werd het startsein voor het feest gegeven op het Belgiëplein met een gigantisch spektakel.

600 leerlingen brachten ter gelegenheid van het 10-jarig bestaan gecomponeerde schoollied ten gehore.


The specified Sharepoint Picture Library is empty!

 

Op 4 oktober zijn de kinderen leerkrachten met elkaar aan de slag geweest rondom het thema Muziek.

De groepen 1 en 2 hadden dansen ingestudeerd aan de hand van zelfgemaakte tekeningen rondom het thema Samen en Alleen. De groepen 3 en 4 wijdde zich rondom hetzelfde thema aan teksten en zang, terwijl de groepen 5 t/m 8 zich uitleefde op verschillende muziekinstrumenten. Dit alles stond onder professionele begeleiding van Kunstweb.

 
 


Op 8 oktober werd de musical Hotel Mesjogge van Gerard van Midden (tekst) en Gerard van Amstel (muziek) voor de kinderen opgevoerd.

Een muzikaal, knettergek en mesjogge verhaal door leerkrachten en ouders.

Al voor de zomervakantie zijn de spelers begonnen met de repetities voor dit 90 minuten durende spektakel met Marijke Beversluis als regisseur.


Op 9 oktober werd het kunstwerk aan de voorzijde van het hoofdpand onthuld.

Dit kunstwerk is niet zomaar iets. Alle 600 kinderen hebben zowel individueel als in groepsverband hun bijdrage geleverd aan dit kunstwerk. Het was het hoogtepunt van het schoolthema Samen en alleen, in optima forma.


Reünie

180 oud-leerlingen en oud-leerkrachten werden persoonlijk uitgenodigd om elkaar weer eens te ontmoeten. Het aantal belangstellenden was overweldigend zie hieronder ook het knallende feest met veel muziek, veel verhalen en herinneringen.

Ter afsluiting van de feestweek hebben de popband De Kus, de gelegenheidsformatie De Schoolband (met muziek uit de jaren ’70) evenals Het Schoolkoor op 10 oktober een spetterend swingfeest verzorgd.