Voor het eerst naar school

​​​Kinderen die 4 jaar worden, stromen gedurende het gehele jaar in, met uitzondering van de laatste maand van het schooljaar. Kinderen die in die maand 4 jaar worden, starten direct na de zomervakantie.
 
De eerste dag
Bij ons op school start je in principe één dag na je 4e verjaardag.​ Ruim van tevoren ontvangt u hiervoor schriftelijk een uitnodiging. Onze school kent een intakegesprek. Op deze manier willen we ouders betrekken bij de school en u en uw kind beter leren kennen. 

Wennen 
In de twee weken voorafgaand aan de vierde verjaardag van een kind,​ mag het vier dagdelen komen wennen bij ons op school. De leerkracht neemt contact met de ouders op om de wendagen af te spreken. Ook zal de leerkracht een afspraak maken voor het intakegesprek. Kinderen die op de Voorschool St. Lukas zitten, komen met de leidsters wennen en de leidsters zorgen, na toestemming van de ouders, voor een ‘warme overdracht’ richting de kleutergroepen van onze school.​

Gym​
Kleuters hebben ongeveer twee keer in de week gym. Jongens en meisjes gymmen samen in hun ondergoed. Uw kind heeft gymschoentjes nodig. Alleen met lichte zolen (geen grijs of zwart) en graag met klittenbandsluiting. De schoenen blijven op school.

Eten/Drinken
Rond 10.00 uur is er tijd voor een klein hapje en iets te drinken. Denk hierbij aan fruit (geschild en gesneden) plus een eigen drinkbeker met melk/sap. 

Zelfredzaamheid
Het is voor de leerkracht handig (gezien de rust in de klas en de tijd) als kinderen zelf al veel kunnen. Denk daarbij aan:
• Ieder kind moet zindelijk zijn, mocht dit nog niet het geval zijn, neem contact met ons op. 
• Schoenen en kleren uit- en aantrekken
• Jas in de luizenzak stoppen en ophangen
• Lunchtrommel en drinkbeker open- en dichtmaken​.

Kleding
Kleuters komen op school in aanraking met verschillende materialen. Denk hierbij bv aan zand, water, klei, verf etc. Hoewel we proberen zo veel mogelijk vlekken te voorkomen (verfschorten etc.), kan het toch gebeuren dat er iets op de kleding wordt gemorst. Om deze reden vragen wij u uw kind geen dure en kwetsbare kleding aan te trekken.​