Nieuwsbrief 2 oktober 2020

  • Gemaakt op: 2-10-2020 00:00
  • |
  • Gewijzigd op:
  • |
  • Geplaatst door: Sanne Groot
  • |
  • Auteur:  
  • |
  • Fotograaf:  

Beste ouder(s)/verzorger(s),

Wat vliegt de tijd! Het voelt alsof we net zijn begonnen en de herfstvakantie is alweer in zicht!
Hieronder vindt u weer een nieuwsoverzicht vanuit de school.

INSPIREREND BEZOEK WETHOUDER MARJOLEIN MOORMAN
Kansengelijkheid staat hoog op de agenda van de Amsterdamse onderwijswethouder Marjolein Moorman. Zij bezoekt scholen in de stad die kansengelijkheid bevorderen. Afgelopen woensdag kwam ze bij ons langs en konden wij haar alles vertellen over onze nieuwe plannen. Over ons Familieservicepunt, waarmee we gezinnen helpen bij bijvoorbeeld vragen rondom de ontwikkeling van kinderen en het invullen van papierwerk. Over onze extra leerprogramma's en buitenschoolse sport- en cultuuractiviteiten. De wethouder was onder de indruk en noemde de Lukasschool 'een parel in de buurt!'!

moorman op school.jpg

streepje.png

NASCHOOLSE ACTIVITEITEN STARTEN NA DE HERFSTVAKANTIE
Op 19 oktober starten de naschoolse activiteiten. Alle kinderen hebben op school flyers gekregen waarmee ze zich kunnen opgeven. Ook via Parro is er een inschrijflink verstuurd. In de week van 5-9 oktober horen alle kinderen of ze ingedeeld zijn bij de activiteit van hun keuze. Wanneer ze door te veel aanmeldingen niet mee kunnen doen, zullen ze de volgende keer voorrang krijgen.

naschoolse plaatjes.png

streepje.png

'KIJKJE IN DE KLAS' MET EEN FILMPJE

De inloopochtend voor ouders kon vanwege de coronamaatregelen helaas niet doorgaan. Om alle ouders toch te laten zien wat er in de klas allemaal gebeurt, zijn er in alle klassen filmpjes gemaakt waarin de kinderen vertellen hoe het er in de klas aan toe gaat. De groepsleerkrachten zullen de filmpjes van hun klas versturen via Parro. 

streepje.png

MEESTER SJOERD, ONZE SPORTCOACH
Voor veel kinderen is gym het favoriete onderdeel van de schoolweek. Onze sportcoach meester Sjoerd weet precies wie deze sportievelingen zijn. Voor kinderen die ook buiten school meer willen sporten, zijn daar natuurlijk onze naschoolse sportactiviteiten. Maar meester Sjoerd kan ook helpen bij het zoeken van een geschikte sportclub in de buurt. Hij kent ze namelijk allemaal en geeft ook graag een helpende hand bij de inschrijving. Stimuleert u uw kind ook om op een sport te gaan? 
MEESTER SJOERD.jpg

streepje.png

DE LUKASSCHOOL OP SOCIAL MEDIA
De Lukasschool is nu ook te volgen via Instagram! Hier vindt u een gezellig fotoverslag van (bijna) alles wat we doen op school. Ook vindt u ons op Twitter en Facebook. Uiteraard houden we hier rekening met de AVG wetgeving.

streepje.png

KINDERBOEKENWEEK
Deze week is de Kinderboekenweek van start gegaan. Door middel van een echt riddertoernooi werd de week voor onze school officieel geopend. De kleuters kregen een masterclass ‘Ridderschap’ en leerden boogschieten, zwaardvechten en zich in een harnas te hijsen. Het fotoverslag vindt u op Instagram en Facebook

Het thema van de Kinderboekenweek is dit jaar 'En toen?'.  Dit betekent dat we extra veel boeken over de geschiedenis zullen lezen. De Kinderboekweek wordt op 9 oktober afgesloten met een tentoonstelling en voorleeswedstrijd op de Lukasschool. 

ridders.jpg

streepje.png

INSTRUMENTEN UITPROBEERDAG BIJ MUZIEKSCHOOL
Is uw kind gek op muziek? Op zaterdag 10 oktober organiseert de Muziekschool Amsterdam een instrumenten uitprobeerdag. Op verschillende locaties in de stad kunnen kinderen kennis maken met allerlei muziekinstrumenten en gratis een proefles volgen. Uiteraard worden hierbij de veiligheidsmaatregelen vanuit het RIVM gevolgd. Aanmelden  voor locatie Osdorp kan hier.

streepje.png

BETALING OUDERBIJDRAGE VIA STADSPAS
De betalingen via de stadspas verloopt soepel en we kunnen de stadspassen van uw kinderen gewoon bij de voordeur scannen. Komt u even langs?


streepje.png

AANMELDEN BROERTJE OF ZUSJE
U kunt uw kind aanmelden zodra u van de gemeente het voorgedrukte aanmeldformulier heeft ontvangen. U ontvangt het formulier zodra uw kind 2,5 jaar is.

Lever het ingevulde en ondertekende aanmeldformulier in op de basisschool van uw eerste voorkeur. U ontvangt van de school een bewijs van aanmelding. Geen aanmeldformulier ontvangen? Gebruik dan dit aanmeldformulier. 

Belangrijk om te weten:

Uw kind is geboren tussen:Aanmeldperiode schooljaar 20-21
1 september 2017 t/m 31 december 2017voor 4maart 2021
1 januari 2018 t/m 30 april 2018voor 3 juni 2021
1 mei 2018 t/m 31 augustus 2018voor 4 november 2021

Broertjes en zusjes van kinderen die al op de Lukasschool zitten moeten óók het formulier inleveren. Zij worden niet automatisch geplaatst.

streepje.png

BELANGRIJKE DATA
Via deze link naar onze website komt u direct bij de meest recente jaarkalender, waarop alle belangrijke data staan voor het komend schooljaar. 

streepje.png

VAKANTIEROOSTER
 De eerste dagDe laatste dag
HerfstvakantieMaandag 12 oktober 2020Vrijdag 16 oktober 2020
Kerstvakantie
Vrijdag 18 december 2020 vanaf 12.00 uurVrijdag 1 januari 2021
VoorjaarsvakantieMaandag 22 februari 2021Vrijdag 26 februari 2021
Goede Vrijdag + 2e PaasdagVrijdag 2 april 2021Maandag 5 april 2021
MeivakantieMaandag 26 april 2021Vrijdag 7 mei 2021
Hemelvaart Donderdag 13 mei 2021Donderdag 13 mei 2021
2e PinksterdagMaandag 24 mei 2021Maandag 24 mei 2021
ZomervakantieDonderdag 8 juli 2021 vanaf 12.00 uurVrijdag 20 augustus 2021


Met vriendelijke groet, mede namens het team,

Assia Mouhouti & Sebastiaan van Huet
Directie Lukasschool 

P.S. 
Als u vragen heeft, dan kunt u altijd even een afspraak met ons maken. Wij maken graag tijd voor u.​bezoek van de wethouder - start naschoolse activiteiten - kijkje in de klas - sportcoach

Foto's

Video's

Meer informatie