Nieuwsbrief maand november 2017

 • Gemaakt op: 3-11-2017 00:00
 • |
 • Gewijzigd op:
 • |
 • Geplaatst door: Sebastiaan van Huet
 • |
 • Auteur:  
 • |
 • Fotograaf:  

Nieuwsbrief maand november 2017

Beste ouder(s)/verzorger(s), 

We hebben de herfstvakantie alweer achter de rug! Wat gaat het toch snel! Volgende week gaan we met alle kinderen aandacht besteden aan Sint-Maarten en op vrijdag zullen we met onze lampionnen door de school en buurt lopen. Hierdoor komt het Open Podium te vervallen op deze dag. Sinterklaas is ook al onderweg naar Nederland en voordat we het weten staan de kerstbomen in de school. Tijd voor een update van de Lukasschool. 

Veel leesplezier met deze nieuwsbrief.

Sint-Maarten 
Alle kinderen gaan in de klas een mooie lampion maken en de groepen 1-2 gaan in een lange optocht naar het bejaardentehuis Leo Polak en gaan daar aan de bewoners de geleerde liedjes laten horen. Dit vinden de bewoners en de kinderen altijd heel leuk!
De kinderen van de groepen 3-4-5-6 gaan op 10 november iets speciaals doen rondom de school. Hiervoor kunnen we nog hulp gebruiken. We willen nog niet verklappen wat we gaan doen, maar we hebben wel hulp nodig. Wilt u meer weten dan kunt u informatie krijgen bij de leerkracht van uw kind(eren). We zullen ook u op de hoogte houden via Parro.

Wat de kinderen volgende week wel mee moeten nemen is een eigen lampje. De lampjes zijn op dit moment te koop in verschillende winkels oa. rondom het Osdorpplein.

Bibliotheek

We hebben tijdens de succesvolle Kinderboekenweek onze eigen schoolbibliotheek geopend. We willen deze graag open houden en zijn op zoek naar enthousiaste hulpouders, die 's ochtends of 's middags ongeveer 30-45 min de tijd hebben om de kinderen te helpen met het uitzoeken van een leuk boek en vervolgens de boeken willen inscannen of innemen. Het is geen moeilijk werk en u krijgt uitleg hoe alles werkt. Bent u in de gelegenheid te helpen dan kunt u dit aangeven bij juf Desiree van groep 4a of haar een mail sturen (d.companje@askoscholen.nl).

Spaar de leukste jeugdboeken bij Total
We willen allemaal genieten van de leukste verhalen. Dat wilt u toch ook? We sturen u dan nu met (boeken)plankgas naar Total en spaar voor de leukste jeugdboeken. Bij elke tankbeurt bij Total kunt u zegeltjes verzamelen. Elke 10 liter = 1 zegel! 50 liter = GRATIS boek. Wilt u of andere vrienden of familieleden vragen om te gaan tanken bij Total en de zegeltjes te verzamelen? De gespaarde zegeltjes kunt u tot 27 november inleveren bij juf Aicha aan de balie. Alvast bedankt voor uw medewerking.
Ps. Het dichtstbijzijnde Total tankstation vindt u op de Burgermeester de Vlugtlaan 121 in Amsterdam.

Voortgangsgesprekken 
Op 20-21-22 november vinden de voortgangsgesprekken plaats over uw kind (eren). U kunt zich binnenkort intekenen bij de klassen. De leerkracht zal een Parro bericht sturen, zodra bekend is wanneer de lijsten bij de klassen hangen. U kunt dan aangeven welke voorkeur u heeft qua dag en tijd. Op maandag 20 november zal de school ook 's avonds geopend zijn.

Sportnieuws
We hebben voor het eerst meegedaan aan het Amsterdams straatvoetbal kampioenschap. En de jongens zijn onder leiding van meester Sjoerd bij de laatste 16 teams van Amsterdam gekomen. Helaas was gisteren een team van de Plesmanschool te sterk. De jongens hebben het fantastisch gedaan in de nieuwe shirts die wij hebben gekregen van de ouderraad.

Nationaal schoolontbijt
Volgende week woensdagochtend gaan we van het ontbijt weer een leuk en leerzaam feest maken op school! De kinderen hoeven deze ochtend niet thuis te ontbijten, maar dat gaan we doen in de klas. We weten allemaal dat ontbijten met een gezond ontbijt belangrijk is. Beginnen met een ontbijt geeft je vijf voordelen. Dit zijn de vijf eenvoudige vuistregels om ze te onthouden.

 1. ONTBIJTEN GEEFT JE ENERGIE
  Een auto rijdt niet zonder benzine en een telefoon werkt niet met een lege batterij. Dat vinden we heel gewoon. Maar zelf haasten we ons soms zonder ontbijt de deur uit. Terwijl je lichaam echt een ontbijtje nodig heeft om met energie aan de dag te beginnen. Zeker omdat je lijf het 's nachts zonder eten heeft moeten doen. Jouw ontbijt geeft je in de ochtend meteen de energie die je nodig hebt om te leren, te werken, te sporten en te spelen!
 2. ONTBIJTEN LEVERT VOEDINGSSTOFFEN
  Ontbijten geeft je ook belangrijke voedingsstoffen. Een ontbijtje levert de vezels, vitamines en mineralen waar je lijf om vraagt. Als je daar de dag niet mee begint, haal je die achterstand maar moeilijk in. Onderzoekers van TNO hebben ontbijters en niet-ontbijters met elkaar vergeleken: mensen die niet ontbijten krijgen over de hele dag minder voedingsstoffen binnen dan ontbijters. Doe je lijf dus een plezier met een ontbijt!
 3. ONTBIJTEN HELPT JE STOELGANG
  Het ontbijt is de eerste maaltijd na een lange nacht slapen, waarin je natuurlijk niets eet of drinkt. Dan is het nodig je darmen aan de gang te krijgen. Jouw ontbijt zet 's ochtends meteen je darmen aan het werk en dat helpt een goede stoelgang. Dat betekent dat je makkelijk kunt poepen en minder snel last krijgt van buikpijn. Vooral een ontbijt met veel vezels is goed voor je darmen. Die haal je uit volkorenbrood, muesli, groente en fruit.
 4. ONTBIJTEN HOUDT JE OP GEZOND GEWICHT
  Als je de dag niet begint met een ontbijt, krijg je al snel de verleiding om naar tussendoortjes zoals snoep en snacks te grijpen. Meestal zijn dat tussendoortjes vol vet en suiker, maar met weinig vezels, vitamines en mineralen. Wie verstandig ontbijt, heeft vaak minder last van overgewicht. Wie een gezond gewicht wil houden, doet er dus slim aan om de dag met een ontbijt te beginnen. Het liefst een ontbijt met veel vezels: die stillen lekker je trek. 
 5. ONTBIJTEN IS LEKKER EN GEZELLIG
  Dat ontbijten gezond is, is nu wel duidelijk. Maar we zouden het belangrijkste bijna vergeten: ontbijten is superlekker en heel gezellig! Wat is een betere start van de dag dan samen aan tafel genieten van vers brood, beleg, yoghurt, groente, fruit, thee…? Met je ouders, broertjes of zusjes heerlijk smullen en ondertussen samen mooie plannen voor weer een nieuwe dag bespreken. Begin de dag dus voortaan goed met een gezond ontbijt!

SAVE THE DATE: Inspiratie avond + nieuwsjaarsborrel op 16 januari 2018 van 19.30-22.00u 
Wij willen u nu alvast uitnodigen voor deze avond waarin wij ouders mee willen nemen in ons onderwijs. Onderwerpen die wij aan bod willen laten komen zijn: 
- Wat is nu goed taalonderwijs? En hoe geven wij dat vorm? 
- Waarom zijn wij een daltonschool en wat is nu eigenlijk dalton? 
- Wat is nu eigenlijk wereldburgerschap en hoe ga je om met de verschillende wereldreligies? 
- Een tablet (IPad) is leuk om spelletjes op te spelen of om filmpjes te kijken, maar waarom zetten wij Chromebooks, computers en tablets in op school? Wat kunt u thuis allemaal doen met uw kind?
- Waarom besteden wij extra aandacht aan automatiseren op de Lukasschool? Wat is er op rekengebied nog meer te halen en te leren?
- Waar staat de Lukasschool voor en wat zijn de (toekomst) plannen? Meester Sebastiaan wil graag met u daarover in gesprek.
U krijgt de kans om in verschillende workshops meer te weten te komen over deze onderwerpen. We zullen tussen Sint en kerst intekenlijsten ophangen op de ramen in de aula. Het is wel van belang dat als u zich intekent voor een workshop u ook komt op de avond. Het team van de Lukasschool organiseert deze avond speciaal voor u. U komt toch ook? 

Kinderwagens in de school 
In verband met de brandveiligheid mogen er geen kinderwagens in de gangen voor de klassen. Wij willen alle ouders, ook de ouders van de voorschool, vragen hun kinderwagen in de hal te laten staan. 

Personeel
 

 • Juf Els is ook weer terug, maar zij pakt het werk nog rustig op.


Verhuizen?

Mocht u gaan verhuizen dan horen wij dit graag. U kunt dit doorgeven bij de administratie of door een mail te sturen naar lukas.info@askoscholen.nl.

Ouderportaal en openstellen CITO toetsen
De toets resultaten worden beschikbaar gesteld in het ouderportaal (we laten tijdig weten wanneer de CITO beschikbaar zijn). Het is daarvoor van belang dat u zich heeft aangemeld voor het ouderportaal.

U kunt pas inloggen als uw mailadres op school bekend is. Vele ouders hebben al in kunnen loggen, maar wij merken dat een groot deel van de ouders dit nog niet gedaan heeft. U kunt langs lopen bij de administratie om het juiste mailadres door te geven.

We zullen alle ouders die hun account nog niet geactiveerd hebben opnieuw een inlogcode sturen voor het ouderportaal én Parro.

Bij de balie ligt een handleiding klaar voor u met meer info voor het gebruik van het ouderportaal en Parro.

Update huisbezoek voor nieuwe leerlingen in de groepen 1
Wat is het doel van het huisbezoek?
De kleuterleerkracht komt op bezoek bij u thuis. Dit bezoek duurt niet langer dan 30 minuten en u hoeft hier niets extra's voor te doen (bijv. extra hapjes in huis te halen).
Door huisbezoeken leren school en ouders elkaar (beter) kennen, wat het vertrouwen én de communicatie ten goede komt. Voor beide partijen is het meteen een mooie gelegenheid om eens rustig informatie uit te wisselen over allerlei schoolzaken. Tegelijkertijd krijgen leerkrachten bij een huisbezoek de kans de gezinssfeer te 'proeven' en kennis te nemen van de omstandigheden waarin een kind leeft. Bepaald gedrag op school is dan vaak beter te plaatsen. Meer inzicht in de thuissituatie kan ook handvatten bieden voor een betere begeleiding in de klas.

En last but not least: de meeste kinderen vinden het erg leuk om de juf of meester mee naar huis te nemen. Ook ouders zijn vaak enthousiast en halen alles uit de kast om leerkrachten goed te ontvangen. Bovendien zullen zij door het bezoek (terecht) het gevoel krijgen dat ze serieus genomen worden en voortaan minder drempels ervaren om zelf contact op te nemen met de school.

U hoeft niets voor te bereiden of van tevoren een vragenlijst in te vullen. We gaan het gesprek 'open' aan en er zullen vragen aan bod komen om een globale indruk te krijgen over het welbevinden en betrokkenheid van uw kind, zowel thuis als op school en de wederzijdse verwachtingen zullen besproken worden. De eerste huisbezoeken zullen binnenkort plaatsvinden en we houden u op de hoogte van de bevindingen in een volgende nieuwsbrief.

Belangrijke data

Via deze link naar onze website komt u direct bij de meest recente jaarkalender, waarop alle belangrijke data staan voor het komend schooljaar.   

Buitenschoolse opvang (BSO) Lukasschool - Impuls

Zoals u weet hebben wij onze eigen BSO (in samenwerking met Impuls) in school. Dit is ideaal voor elk kind, omdat er een duidelijke doorgaande lijn voor uw kind gecreëerd is. Er zijn nog plekken vrij op enkele dagen.

Mocht u gebruik willen maken van deze opvangmogelijkheid dan kunt u dit ook kenbaar maken bij hen. Wij hopen u te verwelkomen. U kunt zelf contact opnemen met planning&plaatsing. Zij zijn bereikbaar op telnr 020 515 88 00. Mocht u nog vragen hebben dan kunt u langslopen bij de directie.

Foto's schoolfotograaf
Er zijn al superveel schoolfoto's verkocht afgelopen maandag en dinsdag. De moeders van de ouderraad en de schoolfotograaf hebben veel werk verzet. Dank voor dit werk. Bent u niet in de gelegenheid geweest om de foto's van uw kind(eren) te kopen? Dan kunt u nog terecht bij de administratie. De kosten van één pakket zijn €11, van twee pakketen €27 en van drie pakketen €35. U kunt alleen cash betalen bij de balie.

Dalton nieuws 
Dit jaar zal juf Marieke als nieuwe 'dalton innovator' de daltonontwikkeling van de Lukasschool verder vorm gaan geven samen met het team.
A.s. dinsdag (7 november) is het tijd voor weer een ouderbijeenkomst om jullie mee te nemen in de daltonontwikkelingen van de school. Juf Marieke wil jullie graag uitnodigen om 09.00 in de lerarenkamer. Tijdens deze bijeenkomst gaan we het hebben over de huidige stand van zaken rond dalton en hoe de leerlingen zeggenschap hebben binnen de klas/school. Wij hopen veel van u te zien deze ochtend! Heeft u daarnaast vragen of wilt u in gesprek over daltonzaken binnen de school, dan bent u altijd van harte welkom.

Wij zijn bezig met het samenstellen van een leerlingraad. De leerlingen (uit de groepen 5 t/m 8), die in de leerlingraad willen hebben zich verkiesbaar gesteld en hebben een echte campagne gevoerd. Uiteindelijk heeft elke leerling van groep 5 t/m 8 stemrecht en kiezen zij wie in de raad komt. De leerlingraad mag mee gaan praten over 'beleidszaken'. A.s woensdag zal bekend worden welke leerlingen in de leerlingraad komen. We zijn benieuwd!

Aanmelden broertje of zusje 
Is er een broertje of zusje op komst, of is deze al geboren? Vergeet dan niet het kind op tijd aan te melden bij onze school. U kunt uw kind aanmelden zodra u van de gemeente het voorgedrukte aanmeldformulier heeft ontvangen. Kinderen die geboren zijn tussen 1 mei en 31 augustus 2014 moeten voor 3 november 2017 het aanmeldformulier van de gemeente bij ons inleveren (administratie).  
Broertjes en zusjes van kinderen die al op de Lukasschool zitten moeten ook het formulier inleveren. Zij worden niet automatisch geplaatst.

Medezeggenschapsraad (MR)

De verkiezingen voor de MR zijn geweest. Dank voor de ouders die zich beschikbaar hadden gesteld en voor het inleveren van de stembiljetten. Mevrouw Rafia Bouzakoura (moeder van Soulaiman 8a,Haitham 4b en Naoufal 1/2 b) is gekozen om de komende jaren zitting te nemen in de MR.

De MR houdt zich bezig met de beleidsmatige zaken van school en schoolbestuur en vergadert minimaal zes keer per jaar.
De overleggen zijn op:

 • 13 december
 • 22 januari
 • 21 maart
 • 30 mei
 • 9 juli

Wilt u bijvoorbeeld een agendapunt inbrengen voor een vergadering? Dan vragen wij u een week voorafgaand aan een vergadering contact opnemen met de voorzitter (Rosien Schipper) via de mail.
Mail: lukas.mr@askoscholen.nl

Notulen van de vorige vergaderingen zijn op te vragen bij de voorzitter. De laatste notulen worden op de website geplaatst. U kunt ze hier (via een link) vinden.

De vrije dagen (voor leerlingen):
- studiedag donderdag 22 februari 2018
- studiedag vrijdag 23 februari 2018
- studiedag dinsdag 3 april 2018
- studiedag donderdag 14 juni 2018
- studiedag vrijdag 15 juni 2018

Op tijd beginnen
In de vorige nieuwsbrief heb ik u erop geattendeerd, dat wij merken dat enkele leerlingen te laat op school zijn. We hebben dan ook bij regelmatig te laat komen of ander verzuim melding gemaakt bij de leerplicht. Dit zullen wij blijven doen.
Wij vinden het van groot belang dat alle kinderen de dagopening mee maken. Zorgt u dat u ook dit jaar weer op tijd op school bent? Voor uw kind en voor ons! De deur gaat om 8.35 uur open, de groepsleerkrachten zijn in de groep. De lessen beginnen om 08.45u en u wordt dan verzocht de klas en de school te verlaten. Dit betekent, dat als de tweede schoolbel is gegaan de leerling in de klas moet zijn.

Mobiele telefoons
Het gebruik van mobiele telefoons door kinderen is op school niet toegestaan. Ze mogen pas gebruikt worden na schooltijd (ook niet in pauzes) en buiten het gebouw. Als we de mobiele telefoon wel zien, zal deze ingenomen worden en kunnen ouders het mobieltje op school op komen halen.

De mobiele telefoons van ouders zullen we uiteraard niet innemen, maar we vragen u ook om niet in het schoolgebouw te telefoneren en bij gesprekken met groepsleerkrachten of tijdens bijeenkomsten van en voor ouders de telefoon uit te zetten.

Traktaties
De kinderen laten zich dit jaar weer graag verrassen met gezonde traktaties als er iemand jarig is. Maakt of koopt u alstublieft geen andere traktaties voor het team. Wij houden ook van gezond! Op zoek naar inspiratie? Er staat bij de administratie een rode map met leuke en vooral gezonde ideeën.

Facebook/ Twitter/ Parro
Heeft u de Lukasschool al toegevoegd als vriend op Facebook of volgt u de school al via Twitter of inmiddels al via Parro? Doe het vandaag nog, zo bent u altijd op de hoogte van de laatste nieuwtjes in school. We posten regelmatig leuke foto's, filmpjes en korte nieuwsberichten of we gaan zelfs 'live' (via Twitter) bij activiteiten. Een mooie mogelijkheid om toch 'live' aanwezig te zijn bij bijvoorbeeld een Open podium van uw kind(eren).

De schoolvakanties en de vrije dagen voor volgende schooljaar (2017-2018)

 De eerste dagDe laatste dag
Herfstvakantie21 oktober 201729 oktober 2017
Kerstvakantie22 december 2017 vanaf 12.00 uur7 januari 2018
Voorjaarsvakantie22 februari 20184 maart 2018
Pasen30 maart 20183 april 2018
Meivakantie27 april 201813 mei 2018
Pinksteren maandag 21 mei 2018maandag 21 mei 2018
zomervakantie20 juli 20182 september 2018


Ouderbijdrage en schoolreisje groep 1 t/m 7

Dit jaar kunt u alleen op vaste momenten cash betalen. Het is dus niet meer mogelijk om dagelijks bij de balie te betalen. Het eerste betaalmoment was vrijdag 6 oktober. Wat fijn dat vele ouders vanochtend hun ouderbijdrage in de hal betaald hebben.

Save the date: Op vrijdag 24 november zal het volgende betaalmoment zijn. Heeft u vandaag niet kunnen betalen dan is dan het moment! Maak hier gebruik van. Belangrijk om te vermelden is dat er geen pinapparaat aanwezig is.

Wat is de bijdrage per jaar?
U betaalt €50,- per kind, maar heeft u drie kinderen of meer? Dan betaalt u voor het derde, vierde (etc.) kind €25,-. Dus voor een gezin met drie kinderen is de ouderbijdrage €125,- per jaar (voor groep 1 t/m 7). Stroomt een kind in januari in, dan is ouderbijdrage €25,-

Onze voorkeur blijft uit gaan naar het overmaken van de ouderbijdrage op de rekening van de ouderraad. Het bedrag kunt u overmaken op rekening NL41 INGB 0668 7593 80 t.n.v. Stg AmsSamnw. KathBsissch inz. St Lukas Or (onder vermelding van de voor- en achternaam én de groep van uw kind).

Mocht u de bijdrage – om welke reden dan ook – niet kunnen betalen dan horen wij dit graag. We kunnen samen bekijken wat voor (financiële) regeling we kunnen treffen. U kunt dan een afspraak maken met de directeur.

Wij verzoeken u vriendelijk doch dringend om de ouderbijdrage tijdig te betalen. We willen nogmaals melden dat het niet betalen van de ouderbijdrage inhoud dat uw kind(eren) niet mee kunnen op het schoolreisje!

Nieuws Talentenschool – Leerlab Lukasschool
De medewerkers van de Talentenschool zijn inmiddels met veel plezier met de kinderen van groep 1-2, 3, 4, 7 en 8 aan de slag.

De Talentenschool staat garant voor een kwalitatief hoogwaardige methode ter versterking van het taal-en leesplezier van leerlingen van
alle verschillende groepen van de basisschool. De buitenschoolse methode van De Talentenschool kent een doorlopende leerlijn,
waardoor de leerlingen in verschillende groepen de lessen van De Talentenschool achter elkaar kunnen worden gevolgd.        

De Lukasschool is natuurlijk een Gezonde school en heeft gekozen om uitsluitend gezond te eten en te drinken. De Talentenschool is een verlengde van het programma van de kinderen op de Lukasschool, daarom vragen we u ook voor deze lessen uitsluitend gezond eten en drinken mee te geven. Dit geldt voor alle naschoolse activiteiten.

Met vriendelijke groet, mede namens het team

Sebastiaan van Huet, directeur Lukasschool
Ps. Als u vragen heeft, of u heeft gewoon behoefte om eens langs te komen voor een gesprek, dan kunt u altijd even een afspraak met me maken. Ik maak graag tijd voor u.

​Sint-Maarten, bibliotheek, voortgangsgesprekken, Nationaal schoolontbijt, inspiratie avond, MR, dalton

Foto's

Video's

Meer informatie