Eten en drinken

Wij zijn een Gezonde School en wij hebben ervoor gekozen om het volgende beleid te hanteren:

Drinken op de Lukasschool
De
kinderen mogen alleen (fruit)water of pakjes melk drinken op school Andere dranken zoals vruchtensap en Wicky zijn niet toegestaan, omdat ze heel veel suiker bevatten. Als u op het frisdrankenbord in de hal kijkt, ziet u hoeveel suikerklontjes er in de drankjes zitten. We volgen hierin ook het  advies van de GGD en de Jeugdtandv
erzorging. 

De kinderen krijgen een bidon van Jump-in om water te drinken. De bidon mag op meerdere momenten van de dag gebruikt worden. De bidon moet op vrijdag (mag ook vaker) mee naar huis worden genomen. Het is belangrijk dat de bidon goed gereinigd wordt, zodat hij niet gaat schimmelen. Op maandag nemen de kinderen de bidon weer mee naar school. Een bidon lenen van iemand anders is niet toegestaan. 

Drinkt een kind liever melk dan kan het worden aangemeld voor schoolmelk van Campina. Hierover kunt u informatie krijgen bij de balie. Tijdens het groente/fruit moment of tijdens de lunch drinken die kinderen dan schoolmelk. Melk meenemen van thuis is toegestaan.  

Groente/fruit moment op de
Lukasschool
De kinderen eten rond 10:00 uur een stukje fruit of groente. Bij de lagere groepen is het fijn als “moeilijk
”  fruit/groente vooraf  gesneden wordt. Bij groepen 5 t/m 8 mogen de kinderen zelf bepalen wanneer zij hun fruitmoment hebben. 

Lunchen op de Lukasschool
Rond 12.00 uur nuttigen alle kinderen een
(gezonde, zelf meegebrachte) lunch. ​​Het voedingscentrum heeft meer informatie op hun site staan. Klik hier voor de informatie. 
Wij vinden het belangrijk dat de kinderen een (gezonde) lunch nuttigen. De kinderen nemen een broodsoort mee met beleg naar keuze. Croissantjes, kaasstengels, pizza’s en cakejes etc. zijn niet toegestaan.  

Traktaties op de Lukasschool
Wat is er leuker dan je verjaardag vieren op school. Bij een verjaardag hoort een traktatie. 
 

Belangrijk is dat het klein is én gezond is! De leerkrachten zullen jarige kinderen vooraf nog even helpen herinneren, maar we zijn streng. In de hal ligt een boek met ideeën voor traktaties.  Voor de leerkrachten hoeft geen aparte traktatie meegenomen te worden.
We
gaan er vanuit, dat u echt allemaal meewerkt en dat we voor elkaar krijgen dat onze kinderen gezond blijven. 

Het team van de Lukasschool