Nieuwsbrief februari-2019

  • Gemaakt op: 6-2-2019 14:00
  • |
  • Gewijzigd op:
  • |
  • Geplaatst door: Paul Andree
  • |
  • Auteur:  
  • |
  • Fotograaf:  

Agenda  

5 feb                    MR-vergadering 

14 feb                  Taartrovers gr. 1,2 en 3 

18 t/m 22 feb      Voorjaarsvakantie 

25 feb t/m 1 mrt rapportgesprekken 

15 mrt                  landelijke staking leerkrachten    

28 mrt                  ASKO studiedag; leerlingen vrij 

29 mrt                  Kunstschooldag gr. 8

 


Terugblik Kerst

n de korte periode tussen Sinterklaas en Kerst is er in alle klassen hard gewerkt aan het instuderen van de liedjes die tijdens de kerstviering op donderdag 20 december zijn gezongen. Fijn dat er ouders tijd hadden vrijgemaakt om bij deze viering aanwezig te zijn. We willen de ouders bedanken voor al het lekkere eten dat is klaargemaakt voor de kinderen, zodat we ’s avonds gezellig met de kinderen konden eten. Het is ieder jaar weer een prachtig gezicht om alle leerlingen feestelijk aangekleed aan de sfeervolle gedekte tafels te zien genieten van het kerstdiner. Ook hebben de kinderen heerlijk genoten van het knutselen. Kortom het kerstfeest was een prachtig feest. De school was erg mooi versierd. Alle ouders en leerkrachten bedankt hiervoor.


jongen met ster.jpgjongen met knutsel.jpgKerst voor de klas.jpg


Uitnodiging  

Er wordt in groep 3 heel hard gewerkt aan het leren van de letters en het lezen. Dit moet natuurlijk gevierd worden! Vandaar deze uitnodiging voor de ouders.


Juf Deyanira en de kinderen uit groep 3 nodigen de ouders graag op

Letterfeest gr 3.jpg  

Wordt een letterkampioen net zoals uw zoon/dochter en geniet van de vele spelletjes en activiteiten die we jullie voorschotelen 

Alle ouders van de leerlingen uit groep 3 zijn van harte welkom 

Wij hopen dat er veel van jullie aanwezig zullen zijn! 

 


Bedankt 

Beste ouders, 
Afgelopen kerst ben ik door jullie in het zonnetje gezet. Ik was helemaal overrompeld. 
Ik wil jullie dan nogmaals bedanken voor de bloemen, de waardebon en de lieve woorden die er gezegd werden. Ik heb dan wel na zoveel jaren een stapje terug gedaan bij de ouderraad, maar ben achter de schermen nog wel actief met andere dingen. Nogmaals........ dank jullie wel.

Juf Anita


plant anita.jpg
 

Vertrek meester Ogy  

In goed overleg hebben wij besloten dat meester Ogy niet meer de gymlessen bij ons op school komt geven. Meester Ogy heeft inmiddels een nieuwe baan gevonden en heeft met plezier op de Rosaschool gewerkt. Helaas hebben wij nog geen vervanging gevonden voor meester OgyVoor de komende periode, vanaf 12 februari, zal er iemand dramalessen komen geven op de momenten dat uw kind gym had. Deze lessen staan in het teken van bewegen en vooral het leren omgaan met elkaar, door het spelen van toneelstukjes. Wij vragen aan u of u daarom wel gewoon de gymschoenen mee kunt geven aan uw kind. Omkleden en douchen hoeven ze nu dus niet. Zodra wij een nieuwe gymdocent hebben gevonden, zullen wij u hiervan uiteraard op de hoogte brengen.


Het speelplein (de berg) 

In de vorige nieuwsbrief hebben we u verteld over de klachten die er binnen komen over de berg. Tijdens de periode van sneeuw zagen we dat de kinderen het heerlijk vonden om er vanaf te glijden. We hebben inmiddels vanuit het bestuur goedkeuring gekregen dat de berg opnieuw helemaal hersteld gaat worden. Wanneer dit gaat plaatsvinden is nog niet bekend. We hopen wel dat hiermee de klachten zullen verdwijnen. Blijf er wel rekening mee houden dat kinderen het heerlijk vinden om er vanaf te glijden en/of te rollen.


Nationale voorleesdagen 

De afgelopen week hebben wij stil gestaan bij de Nationale Voorleesdagen. Er zijn verschillende ouders geweest die in de klassen hebben voorgelezen. De kinderen hebben er veel plezier aan beleefd! We willen alle ouders bedanken voor het voorlezen.


nat. voorl. dagen.jpg


Kinderen ophalen en/of wegbrengen 

Als u met de auto uw kind komt brengen of ophalen dan willen wij u verzoeken om de auto te parkeren. Nu zien we vaak een hele rij auto’s voor de school, waardoor andere auto’s hier niet meer langs kunnen. We hebben hierover ook een klacht ontvangen van de overbuurman. We hopen dat u hiermee rekening wilt houden.  


Techniek  

De komende weken staan in het teken van techniek bij de groepen 4 t/m 8. Het is mooi om te zien dat kinderen benieuwd zijn naar hoe alles om hun heen werkt. Met Topondernemers wordt er veel aandacht besteed aan techniek. Ook worden er in alle groepen voorbeeldlessen gegeven met betrekking tot verschillende onderwerpen, zoals: het zonnestelsel, constructie en luchtdruk.   


Landelijke staking  

Inmiddels heeft u in het nieuws vast al gehoord dat er binnen het onderwijs op vrijdag 15 maart gestaakt wordt. Of ons bestuur er helemaal achter staat is nog niet bekend, omdat ze nog in overleg zijn met andere besturen. Houdt u er rekening mee dat wij deze dag waarschijnlijk gaan staken.  


Muziek 

Is uw kind erg muzikaal? Of wilt hij/zij graag muzieklessen volgen? Dan is dit misschien wat voor uw kind. De lessen zijn al gestart, maar dit is verder geen probleem. Wilt u uw zoon/dochter opgeven? Dan kunt u in de ouderkamer of bij juf Kirsten een formulier ophalen.  

 

muziek.png

 

 


 

 

   
Agenda, terugblik Kerst,  uitnodiging groep3,    juf Anita bedankt ouders, vertrek meester Ogy, het speelplein, Nationale  Voorleesdagen, techniek, landelijke staking en muziek                    


Foto's

Video's

Meer informatie