Nieuwsbrief februari-maart 2018

 • Gemaakt op: 13-3-2018 00:00
 • |
 • Gewijzigd op:
 • |
 • Geplaatst door: Paul Andree
 • |
 • Auteur: Paul Andree
 • |
 • Fotograaf:  

Welkom

Na de kerstvakantie zijn er veel nieuwe leerlingen gestart en die willen we dan ook graag welkom heten: Yulie, Chadi en Dré in groep 1, Rochelle en Milan in groep 2, Adam in groep 3, Dina en Dounia in groep 7.

Agenda

DatumWat
5 maartGr. 1,2 en 3 Kinderfilmfestival
6 maartVVE Kinderfilmfestival
14 maart  Staking
15 maartHermitage gr. 5/6
20 maartLeerlingen 12.00 uur vrij
23 maartKunstschooldag gr. 8
30 maart t/m 2 aprilPasen
11 aprilPresentatie Topondernemers gr. 4, 5/6
13 aprilPresentatie Topondernemers gr. 7 en 8
17 april t/m 19 aprilGr. 8 Cito eindtoets
24 aprilHermitage gr. 4
26 aprilKoningsontbijt
27 april t/m 13 meiMeivakantie

        

Kerstspullen doneren

Het klinkt misschien alweer lang geleden, maar misschien kunt u ons helpen. Mocht u kerstpullen over hebben of niet meer nodig hebben, dan kunnen wij die op de Rosaschool goed gebruiken.

Groep 3

De afgelopen maanden hebben we alle lettersgeleerd: dat zijn er 34 !! Onze letterboom is nu helemaalcompleet. We kunnen deze letters lezen maar ook de schrijfletters schrijven. 

Met al deze letters schrijven we nu woorden aan elkaar en maken we al hele zinnen.

letterboom.jpg groep 3 kinderen met letters.jpg

 We hebben hier een liedje over geleerd: 

"ik, dat is het eerste woord kim, dat is een meisjesnaam"                               muzieknootjes.png

Refrein: "ja, wij mogen in groep 3 gebruiken onze fantasie

woorden worden een verhaal en zo leren wij de taal" 

"muis rijmt op het woordje huis duif en geit, het is nu klaar"

 Taartroversfestival

Gisteren zijn de groepen 1, 2 en 3 naar het Taartrovers Filmfestival in het EYE museum geweest. En vandaag is de de VVE naar het filmfestival.

Het thema heet:

lettersoep en prentenkoek

In kleine groepjes hebben we verschillende activiteiten gedaan, zoals

 • een 'lettersoep' maken en opeten
 • naar de drukkerij
 • geuren raden
 • foto maken
 • boekje maken
 • en een film bekijken.

Het uitje was zeer geslaagd gisteren en alle ouders bedankt voor jullie inzet. Voor de foto's verwijzen wij u naar onze Facebook site.

Kinderraad

In de maand februari zijn we gestart met de kinderraad in de wijk. De leerlingen uit groep 6/7/8 vertegenwoordigen ons in de wijk en hebben hun contract al ondertekend. Daarnaast zijn er nog 4 scholen die meedoen. Tijdens de 4 bijeenkomsten gaan de leerlingen nadenken over in wat voor een wijk zij graag zouden willen opgroeien. Wat is hier dus voor nodig? En wat zouden zij willen veranderen in de wijk? Dit wordt dan teruggekoppeld naar de klas. En nieuwe ideeën worden weer meegenomen in het wijkoverleg. Nadat de leerlingen 4 gezamenlijke bijeenkomsten hebben bijgewoond samen met de leerlingen van andere scholen vindt er een wijkmanifestatie plaats. De ouders en vrienden van onze leerlingen die hieraan deelnemen ontvangen hiervoor een aparte uitnodiging.

kinderraad.jpg

Afscheid juf Anneloes 

Beste ouders,  na 10 jaar bij de Rosaschool gewerkt te hebben, is voor mij een nieuwe tijd aangebroken. Ik heb een nieuwe baan gevonden op loopafstand van mijn huis. Ik heb met veel plezier op de Rosaschool gewerkt. Groetjes juf Anneloes

De bezetting in groep 3 tot aan de zomer zal zijn:  Maandag en dinsdag: juf Wilanja.  Woensdag, donderdag en vrijdag: juf Ikram

Meester Paul

Beste ouders, het laatste jaar heeft u gemerkt dat ik op school andere werkzaamheden heb verricht dan voorheen. Ik begeleidde kinderen van groep 8, nam toetsen af en deed ICT-werk. Dit gaat veranderen; per 1 maart ben ik voor twee en een halve dag aangesteld, als ICT-medewerker, op basisschool De Mijlpaal in Amsterdam-West. Op de Rosa zal ik op dinsdagochtend nog aanwezig zijn voor ICT-werkzaamheden. Ik hoop u dan nog regelmatig tegen te komen. Een hartelijke groet,   Meester Paul

Adviezen groep 8

Na een half jaar keihard werken, kreeg groep 8 in de eerste week van februari hun uiteindelijke advies te horen. Niet alleen de kinderen waren gespannen, maar ook de ouders en zelfs de juffen vonden het spannend. Alle kinderen kwamen met hun ouders langs en gelukkig waren er na de gesprekken bijna alleen maar blijde ouders en nog vrolijkere kinderen. Hard werken en een goede inzet en werkhouding werpt meestal wel zijn vruchten af! Nu is het tijd om alle open dagen van de middelbare scholen te gaan bezoeken. Dan gaan de kinderen een lijst maken van hun favoriete scholen om die bij hun eigen nummer 1 school te gaan inleveren. Op 7 april horen wij daarvan de uitslag. Weer een spannend moment, maar daarover schrijven we een andere keer verder.

Bijeenkomst Chromebooks

Op donderdag 8 februari hebben wij een goed bezochte bijeenkomst gehad voor ouders van de groepen 4 t/m 8 over de Chromebooks. Het doel van deze avond was om de ouders de mogelijkheid te geven om het Chromebook waarop hun kind op school werkt aan te schaffen. We hebben namelijk gemerkt dat de meeste kinderen een ontzettend grote groei doormaken en we willen de kinderen de kans geven om ook thuis met hun werk aan de slag kunnen. De eerste aanvragen zijn inmiddels al binnen. Wilt u meer informatie of ook een Chromebook aanschaffen dan kunt u terecht bij juf Anita of juf Kirsten. 

Ouderbijdrage

Er zijn al een aantal ouders geweest die via de Stadspas van hun kind de ouderbijdrage hebben betaald. Heeft uw kind ook een Stadspas laat hem dan scannen bij juf Anita? Zij scant de passen, waarna de gemeente zorgt dat het bedrag voor de ouderbijdrage, inclusief het schoolreisje op de rekening van de school wordt gestort.  Heeft u geen stadspas dan vragen wij u om zo spoedig mogelijk de ouderbijdrage van 25 euro te betalen!

Wilt u zo vriendelijk zijn om de ouderbijdrage per omgaande over te maken op: IBAN rekeningnummer: NL73 INGB 0668 4303 62 t.n.v. Rosa Ouderfonds, Amsterdam onder vermelding van de naam van uw kind(eren) èn de groep.  U kunt ook contant op school bij de administratie betalen. Mocht u niet in staat zijn om het bedrag in 1x te betalen dan kunt u dit ook in termijnen doen. Loopt u hiervoor even zelf langs de directie om een afspraak te maken?

 De ouderbijdrage werd het afgelopen schooljaar vooral besteed aan de viering Sinterklaas, Kerstmis en Pasen, excursies, de deelnamekosten aan sportdagen, de schooltuinen en een deel van de kosten voor het afscheid van groep 8. Voor deze feesten en activiteiten is uw ouderbijdrage echt onmisbaar. De school krijgt hiervoor namelijk géén geld van het Rijk of de Gemeente. Alleen met behulp van uw bijdrage kunnen we van deze feesten iets bijzonders maken voor de kinderen.

De bijdrage voor het schoolreisje is €25,-, deze staat los van de ouderbijdrage.
Uiteraard stellen wij het zeer op prijs als u deze ook zo snel mogelijk kunt betalen.
 

 

 

 

 

 ​Agenda, mededelingen, letters in groep 3, kinderraad, Taartroversfestival, adviezen groep 8, bijeenkomst over chromebooks en ouderbijdrage.

Foto's

Video's

Meer informatie