Nieuwsbrief maart 2020

  • Gemaakt op: 30-3-2020 00:00
  • |
  • Gewijzigd op:
  • |
  • Geplaatst door: Paul Andree
  • |
  • Auteur:  
  • |
  • Fotograaf:  

De afgelopen week

​Beste ouders/verzorgers,

Wat een gekke week hebben wij achter de rug. De school is helemaal leeg en we missen echt de geluiden om ons heen. Maar wat zijn we ook ongelooflijk trots op jullie en de kinderen. Iedereen is keihard aan het werk en doet echt zijn/haar best om het thuiswerk te maken. Er is al veel contact geweest tussen de leerkrachten en jullie als ouders en/of kinderen. En toch……………toch willen we heel graag de kinderen horen en vooral zien. De leerkrachten zijn druk aan het uitzoeken op welke manier dit mogelijk is. En alle leerkrachten willen dit graag op hun eigen manier gaan vormgeven. Er wordt uitgezocht wat er allemaal mogelijk is en wat er handig werkt. Bijvoorbeeld via de chat, via beeld, via voice-over/geluid, via foto's of op afspraak op school. Uiteraard nemen de leerkrachten contact met jullie of de kinderen op over hoe ze dit willen en gaan vormgeven.In deze nieuwsbrief zullen wij u een aantal dingen delen over de afgelopen week. Ook staat er nog andere informatie in over de afgelopen periode. We hebben bewust de agenda niet opgenomen in deze nieuwsbrief, omdat we helaas niet weten hoe alles gaat lopen……

Live contact met Reda groep 8

REDA.jpg 

In groep 4 worden de kinderen op afstand beloond voor het harde werken.

De afgelopen week.jpg

Een stukje uit de weekplanning van groep 5 dat wordt verstuurd:

Rekenen: getallenlijn/ sommentaal 

Hieronder zie je een voorbeeld in sommentaal 

518+345= 

518+300=818 (eerst honderdtallen erbij) 

818+ 40 =858 (dan de tientallen erbij) 

858+   5 =863 (dan de enen erbij) 
 

 

Doel:  

Ik leer sommen als 518+345= 

In stappen uitrekenen op de lege getallenlijn. 

 

Lege getallenlijn met voorbeeld zit in het huiswerkmapje erbij. 

Ruitjesblad met voorbeeld sommentaal ook in het mapje. 

                 

Blok B2 week 2  les 1 

 


Een stukje uit het dagboek van Hind uit groep 8; een opdracht die ze moesten maken:

Lief dagboek

Coronavirus, het is nu ook in Nederland, duizenden mensen zijn er mee besmet geraakt. De scholen zijn dicht tot 6 april. En mensen zijn aan het hamsteren, want ze zijn bang dat ze thuis moeten blijven vanwege het coronavirus. En wat ik ook zie, is dat veel mensen wc-papier kopen, dat vind ik raar. Ik voel me een beetje onveilig en bang, want als iemand het coronavirus heeft, merk je het niet snel. Dus je kan zomaar besmet geraakt worden. En er is ook nog geen medicijn ervoor. Het enige wat helpt, is de mensen die besmet zijn geraakt, in quarantaine moeten liggen. Maar gelukkig is het voor kinderen niet heel kwetsbaar. En ik zie ook dat de mensen om me heen bang zijn, omdat het erg besmettelijk is en ze zijn volgens mij ook bang dat hun het krijgen. Mijn moeder is bang, omdat ze niet weet hoe ver het aantal coronabesmettingen kan komen. Ik zie het coronavirus als een soort van onzichtbare vijand die je niet kunt tegen bestrijden. Want er zijn ook geen medicijnen. En je moet voorzichtig zijn. Ik moet schoolwerkthuis maken en misschien hebben we geen meivakantie. En de overheid weet ook niet hoe het verder zal gaan. Dus dit is voor mij een best wel moeilijke situatie. En het is vooral moeilijk, omdat het allemaal nieuw is.  

Groetjes,  

Hind 


In groep 1/2 zijn de leerkrachten druk bezig met allerlei leuke knutselopdrachten en spelletjes die opgehaald mogen worden om mee te spelen. We verwachten natuurlijk mooie foto's en/of filmpjes hiervan.

Ingeborg.jpg

Heeft u iets leuks, grappigs of iets om trots op te zijn om te delen dan vinden wij dat heel erg leuk. Dit kunt u met de groepsleerkracht doen of via strosa.directie@askoscholen.nl zodat we toch op afstand zien hoe het met onze kinderen gaat.

Noodvoorziening

In deze lastige tijd kunnen wij ons voorstellen dat het voor sommigen niet altijd even makkelijk is om alles voor elkaar te krijgen. Wij willen graag de gezinnen ondersteunen en helpen waar mogelijk, want hier zijn vanuit school allerlei fondsen voor. U kunt hierbij denken aan hulp op het gebied van voedsel, opvoeding, kleding etc. Als u hier gebruik van wilt maken dan mag u ons

altijd mailen:of bellen: 020-6368726. Ook als u van gezinnen weet dat ze het moeilijk hebben mag u dit ook altijd aan ons laten weten door ons een mail te sturen. We willen elkaar helpen en ondersteunen in deze tijd!

Uitstapjes

De afgelopen periode hebben de verschillende groepen allerlei uitstapjes gemaakt. Veel groepen zijn naar het Concertgebouw geweest. Ook hebben de groepen 1 t/m 3 een voorstelling van een theater bezocht. De groep 4/5 heeft meegedaan aan een taaltrip bij de Sluis in IJmuiden. Hieronder hebben een aantal kinderen een verslag geschreven van de verschillende uitstapjes.

Dinsdag 10 maart zijn de groepen 3 en 4/5 naar het Concertgebouw geweest. In de klassen hebben we verschillende liedjes en klapritmes geoefend, zodat we mee konden doen met de voorstelling:

Sofie en de mannetjes van de tijd

Sofie wacht op haar oom Steve uit Australië, maar dat duurt heel lang. Sofie vindt dat de tijd traag gaat. Ze luistert naar het tikken van de klok. Het schiet maar niet op. Maar dan verschijnen ze ineens: de mannetjes van de tijd! Met een enkele slag laten zij de tijd vliegen, vertragen en zelfs stilstaan! We hebben alle liedjes mee kunnen zingen en ook mee kunnen klappen en trommelen op onze benen, buik en schouder. We hebben er een verhaaltje over geschreven en een tekening bij gemaakt.

knutselen.png

en een tekening van Sofie (van Yuli) en het Concertgebouw (van Yusuf)

tekening.png

BEVO

We zijn na de herfstvakantie gestart met Bevo lessen door externe docenten voor de hele school. Op de woensdagen krijgt de onderbouw les van juf Bettina en de midden- en bovenbouw van juf Carlijn. De kinderen hebben het erg naar hun zin en maken mooie werkjes of projecten. Hieronder volgen een paar voorbeelden van werkjes die de kinderen hebben gemaakt.Knutselen2.png

Techniek in de klas

In groep 4/5 hebben de kinderen met behulp van spekjes en spaghetti geprobeerd om een zo hoog mogelijke toren te maken. Hierbij komen de technieken stevigheid en ruimtelijk inzicht aan de orde. Een super leuk en leerzaam project!

techniek1.png

​De afgelopen week, Lief dagboek; coronavirus, Noodvoorziening, Uitstapjes, Techniek in de klas, Bevo

Foto's

Video's

Meer informatie