Nieuwsbrief april 2019

  • Gemaakt op: 16-4-2019 00:00
  • |
  • Gewijzigd op:
  • |
  • Geplaatst door: Paul Andree
  • |
  • Auteur:  
  • |
  • Fotograaf:  

Agenda:

12 april   Koningsspelen en ontbijt 
16 april  Taaltrip groep 5 
17 april   Route 8 (eindtoets groep 8) 
18 april   Paas workshops 
18 april   Bibliotheek bezoek groep 6/7 
19 april t/m 5 mei Meivakantie  

Bijeenkomsten ouders: 
 
De afgelopen periode zijn er 2 bijeenkomsten vanuit de gemeente geweest voor ouders. Bedankt voor de grote belangstelling! 
Zo was er een themaochtend over gezonde voeding en gezond drinken. Deze werd verzorgd door Jump-In. De ouders wisten niet dat er gemiddeld in een pakje drinken 5 suikerklontjes zitten.  Ook de kinderen hebben lessen gekregen over  gezond eten en drinken.  
Verder was er een thema ochtend die in het teken van slapen stond. De ouders hebben gesproken over het feit waarom slaap zo belangrijk is. Wist u dat als uw kind te weinig slaap heeft last kan krijgen van verschillende stoornissen? Hierbij kunt u denken aan; angststoornissen, agressief gedrag, hyperactiviteit, verminderd geheugen en achteruitgang van schoolprestaties.  Het is dus erg belangrijk dat uw kind voldoende slaap krijgt! 
bijeenkomst ouders1.jpgbijeenkomst ouders2.jpg

Gezonde school: 
We hebben de afgelopen periode een gesprek met Jump-In gehad. Ze vinden dat wij als school al erg goed bezig zijn om een gezonde school te worden. Hiervoor krijgen we als school dan ook een beloning; namelijk een certificaat en een bordje wat wij boven de deur kunnen ophangen.  De komende periode zal het drinken van water tijdens de tweede pauze centraal staan. We merken dat er toch nog ander drinken wordt meegenomen. Ook zullen we meer aandacht gaan besteden aan de gezonde traktaties. 
gezonde school.jpg 

Route 8: 
Woensdag 17 april maken onze leerlingen van groep 8 hun eindtoets. Anders dan in de voorgaande jaren nemen we nu de ROUTE 8 toets af.  
De ROUTE 8 toets is een digitale adaptieve toets. Dit betekent dat, net als bij Snappet, de kinderen steeds andere vragen krijgen afhankelijk van het antwoord wat ze hebben gegeven.   Zo kan het dus zijn dat ieder kind andere vragen krijgt en hierdoor kan ook de hoeveelheid vragen per kind verschillen.  
Wij wensen onze leerlingen veel succes bij het maken van de toets en hopen op weer zo'n goede uitslag als de afgelopen jaren. 
 Wat moeten de kinderen doen voor de toets? Niets bijzonders ze zijn allemaal goed voorbereid op de toets. Als ze de toets niet goed maken gaat het advies NIET naar beneden. Als ze de toets wel een niveau hoger maken dan het advies, dan gaan we met ouders en leerlingen in gesprek. Het is belangrijk dat de kinderen in de dagen voor de toets op tijd naar bed gaan, zodat ze goed uitgerust aan de toets kunnen beginnen.
route 8.jpg

Kunstschooldag:   
Al flink wat jaren doen we als Rosaschool jaarlijks met de kunstschooldag mee. Tijdens de Kunstschooldag doen heel veel kunstinstellingen mee. Allemaal presenteren ze een speciaal programma.  
Kleine en grote musea, concertpodia, expositieruimtes, theaters, bibliotheken, dans- en muziekstudio's, overal waren er voorstellingen, exposities of workshops. Drie activiteiten voor een groepje kinderen, in drie verschillende instellingen verspreid over verschillende stadsdelen. Taher en Omaima vertellen kort iets over de 3 activiteiten die zij gedaan hebben:  
Meervaart: We waren in Osdorp naar een concert over vriendschap. Het was erg gezellig en er werden leuke liedjes gezongen. Ook waren de zangers heel actief wat grappig was om te zien. 
De Hallen: daar kregen wij een rondleiding van de directeur. Heel bijzonder! We kregen te horen en te zien hoe de Hallen er vroeger uitzagen. Wij hebben hier veel van geleerd erg leerzaam wat dit onderdeel. 
Het laatste onderdeel was: de Balie. We gingen daar discussiëren over vlees eten en jagen. Dit was ook erg interessant, want vlees eten is niet voor iedereen normaal. En iedereen heeft zo zijn eigen mening, want sommige mensen zijn vegetarisch en sommige houden van vlees. Wat vind jij daarvan? 
 Het was een gezellige dag met leerzame activiteiten. 
Omaima en Taher 

Verkeersexamen:
Op woensdag 27 maart heeft groep 8 het fiets verkeersexamen gedaan. Je moest een hesje pakken met een nummer, mijn nummer was 12 en die van MohamedAmin was 9. We moesten even wachten op een fiets, voordat wij konden starten. Toen je een fiets kreeg moest je eerst een stuurtest doen. Toen moesten we weer in een rij gaan staan met onze fietsen. Kinderen moesten om de 30 seconden vertrekken, bij iedere klasgenoot riep de klas heel hard 'Succes!' Wij waren de enige klas die dat deden. Ik zag in de verte allemaal mensen kijken of je het goed deed. Als je klaar was met het examen kwam je weer bij de start. Wij vonden het heel leuk en spannend, want het is ons gelukt! 
~Nora & MohamedAmin 

Taaltrip:
Op dinsdag 2 april is groep 6/7 op taaltrip geweest naar het centrum van Amsterdam. Daar zijn de kinderen in 4 groepen verdeeld en rondgeleid door juffen. Ze hebben veel geleerd over de grachten, gevels, gevelstenen, weeshuizen en de verschillende ambachten van die tijd. Het was een erg leerzame dag.  
taaltrip.jpg

Het speelplein (de berg):
Op donderdag 4 en  5 april is de berg en de grond rondom het speeltoestel hersteld. We hopen dat er hierdoor geen klachten meer zijn en dat de kinderen weer lekker kunnen spelen op de berg. 

Sporten na schooltijd:
Wil je graag meedoen aan een voetbaltoernooi? Geef je dan op voor het voetbaltoernooi op 29 april. Na het toernooi vinden er ook wekelijks gratis trainingen plaats op het Cruyff Court. Deze zijn vanaf 6 mei op de maandagmiddag van 14.30-16.30 uur.  Ook kun je (gratis) meedoen met de spelletjes op donderdagmiddag bij de Klimop van 14.30-16.30 uur. (zie verderop in de Nieuwsbrief voor de flyers.
cruijffcourt.jpgsport instuif.jpg

Even voorstellen:
Hallo allemaal, 
Sinds kort ben ik op deze school begonnen als de nieuwe gymleerkracht. Via deze nieuwsbrief wil ik me graag even aan jullie voorstellen. Ik ben juf Eylem, woonachtig in Purmerend en zal de gymlessen verzorgen voor alle groepen. Mijn vrije tijd breng ik graag door met familie en vrienden. Tevens ben ik graag sportief bezig. Gymlessen geven is mijn passie en inmiddels heb ik vele jaren ervaring in dit vakgebied. 
 Ik hoop en verwacht dat ik kan bijdragen aan goed onderwijs voor de kinderen, met de nadruk op plezier en sportiviteit. 
 Ik heb er erg veel zin in! 
 Met vriendelijke groet, 
 Juf Eylem

 

Paasfeest

Pasen betekent voor iedereen iets anders, het is een christelijk feest in de lente. Het is een internationale feestdag en er wordt gevierd dat Jezus is opgestaan uit de dood. Pasen betekent dat wij als mensen opnieuw kunnen beginnen, het voorjaar hangt dan ook in de lucht, het is dus ook een feest van het nieuwe leven. Op de Rosa vieren we het feest met het maken van paashapjes voor elkaar.Donderdag 18 april gaan alle kinderen gezonde hapjes maken voor de lunch in de klas. Er wordt aan ouders gevraagd om het een en ander mee te nemen. Bij de deur van de klas hangt een intekenlijst voor alle benodigdheden.We hopen weer op een gezellige en gezonde paaslunch waar we kunnen genieten van het samen maken en samen eten van lekkere hapjes.

 pasen.jpg

 Koningsspelen:
Aanstaande vrijdag 12 april wordt er door het hele land de jaarlijkse koningsspelen gevierd. Ook wij besteden hier uiteraard aandacht aan.  We zullen de dag starten met een koningsontbijt en de rest van de dag zal in het teken van sporten, gezelligheid en spelletjes bestaan. Ook zal er op het schoolplein een springkussen aanwezig zijn. In de klassen kunnen we uw hulp hard gebruiken. Als u kunt helpen wilt u dit dan doorgeven bij de leerkracht van uw zoon/dochter.  We vragen aan u of u uw kind zijn gymspullen mee wilt geven.  
Aangezien onze vakleerkracht gym Eylem pas gestart is en ook verplichtingen op haar andere werk, zal het vrijdag dus niet een hele sportdag zijn. We zullen dit schooljaar nog een sportdag inplannen, zodat we met de hele school een sportieve dag hebben.  
Koningsspelen.png 


​Agenda, Bijeenkomsten ouders, Gezonde school, Route 8, Kunstschooldag, Verkeersexamen, Taaltrip, Koningsspelen, Het speelplein, Sporten na schooltijd, Pasen en Even voorstellen

Foto's

Video's

Meer informatie