Nieuwsbrief november 2018

  • Gemaakt op: 27-11-2018 00:00
  • |
  • Gewijzigd op:
  • |
  • Geplaatst door: Paul Andree
  • |
  • Auteur:  
  • |
  • Fotograaf:  

Agenda

12 t/m 16 nov         voorlopig adviesgesprekken groep 8 (op uitnodiging)

13 nov                       School versieren Sint

21 nov                       gastles bureau HALT groep 6/7 en 8

23 nov                       slaap je fit quiz ouders 8.30u

5 dec                          Sinterklaasfeest 

6 dec                           Sint versiering opruimen en kerst versiering ophangen

13 dec                         Kerstknutselen

20 dec                         kerstdiner 18.00 uur

21 dec                         leerlingen om 12.00 uur vrij daarna start kerstvakantie t/m 6 januari 2019

 

Hulp nodig

Er komt voor veel kinderen een spannende periode aan….Op zaterdag 17 november komt Sinterklaas weer aan in Nederland. Op 12 november start het Sinterklaasjournaal en dit zullen we met veel groepen actief gaan volgen. We willen daarom de school op 13 november gaan versieren. We kunnen uw hulp hierbij heel goed gebruiken! U kunt zich hiervoor aanmelden bij juf Anita of gewoon de ochtend van 13 november een uurtje blijven om mee te helpen. We hopen dat er veel ouders aanwezig zullen zijn om te helpen. Alvast bedankt!

Oproep kerstspullen

Heeft u thuis nog kerstspullen staan die u niet meer gebruikt? Dan hoeft u deze niet weg te gooien. Wij kunnen uw spullen goed gebruiken, dus lever ze vooral bij ons op school in! Alvast bedankt!

Schoolfruit

Ook dit jaar doen we weer mee met aan EU-schoolfruit. De kinderen zullen vanaf maandag 12 november 3 keer per week schoolfruit krijgen. Dit zal zijn op de dinsdag, woensdag en donderdag.
Voor meer informatie hierover, zie de brief in de bijlage van deze nieuwsbrief. 

Afscheid meester Sander

Langs deze weg willen wij u informeren over het vertrek van meester Sander. Meester Sander heeft een baan dichterbij huis gevonden en zal ons verlaten per 1 december. 

Zijn laatste werkdag zal 30 november zijn. Wij danken Sander voor al zijn inzet op de Rosa en wensen hem veel succes in de nieuwe uitdaging die hij aangaat bij zijn nieuwe werkgever. Meester Sander heeft heel veel voor ons gedaan op het gebied van Snappet en de Chromebooks, wij zijn hem hier erg dankbaar voor. 

Wij hebben inmiddels ook een vervanger voor meester Sander gevonden, Juf Alysha zal hem gaan vervangen. Ze heeft inmiddels kennisgemaakt met de kinderen door een ochtend mee te draaien in de groep. Ook haar proefles was zeer geslaagd. Juf Alysha zal 5 dagen werkzaam zijn in groep 5 en zal worden ondersteund door juf Hellen. 
 
Juf Alysha stelt zichzelf voor:
 Alysha.png
Mijn naam is Alysha Blom. Ik ben 20 jaar, geboren in Amsterdam en opgegroeid in Diemen. Ik ben enig kind en woon samen met mijn moeder. Vanaf kleins af aan heb ik altijd de wens gehad om juf te worden. Na de middelbare school heb ik de opleiding onderwijsassistent gedaan en ben daarna de pabo gaan doen.  
In mijn vrije tijd heb ik vaak geholpen in het bedrijf van mijn moeder. Ook hou ik ervan om leuke dingen te doen met mijn vrienden, te koken en een boek te lezen.  
Mijn grote vriendin is mijn Rottweiler van bijna 2 jaar. En mijn grote liefde is al 4 jaar lang Mathieu.  
Ik kijk er erg naar uit om werkzaam te zijn op de Rosaschool. 

Bijeenkomst verkeersplein Amsterdam

Afgelopen vrijdag 9 november was er een bijeenkomst voor ouders vanuit Verkeersplein Amsterdam. Het doel was om de ouders te informeren over de verkeersveiligheid voor kinderen. Er is veel lesmateriaal aanwezig om te oefenen met uw kind. Ga hiervoor naar:

Tussen School en Thuis 

Ga naar lesmateriaal via:  www.verkeerspleinamsterdam.nl 

Ga naar: '4-12 jaar/ Tussen School en Thuis'   Klik op de link: 'Ga naar het lesmateriaal'

Log in met:  Gebruikersnaam: tst      Wachtwoord: fiets

Ook op de website  http://verkeerseducatiepunt.nl/verkeersopvoeding-door-ouders/ staan allerlei filmpjes die je samen met je kind(eren) kunt kijken om te zien welke risico's en gevaren er zijn in het verkeer. 

Jumbo spaaractie

jumbo spaaractie.png

Spaart u nog mee voor onze extra leer- en spelmaterialen bij de Jumbo? We staan nu op plek 9, dus we kunnen nog wel wat punten gebruiken! De spaaractie loopt tot en met  20 november. De punten kunnen worden ingeleverd tot en met 27 november. De spaarpunten kunnen bij ons op school ingeleverd worden of u kunt ze activeren op de website www.jumbosparenvoorjeschool.nl

Leskist Lichtjesfeest

Lichtkist.jpg

Vanaf donderdag 8 november tot en met dinsdag 13 november is de ouderkamer feestelijk ingericht met spullen uit de leskist. Elke groep gaat in dit lokaal kennis maken met de lichtfeesten binnen de wereldreligies. De kinderen kunnen luisteren naar verhalen. Ze kunnen verschillende lichtvoorwerpen bekijken en leren meer over de symboliek van licht en donker. In de klas maakt ieder kind een mooi lichtje.

Bevo lessen en percussie

bevo 3.jpg

Sinds de herfstvakantie zijn we begonnen met een externe docent, Bien, die aan de groepen 4 t/m 8 les geeft. Ze zijn druk bezig met het oefenen van drukkunst. De kinderen zijn ontzettend enthousiast en leren hierdoor nieuwe technieken. De eerste les mochten de kinderen vanuit een vrije opdracht een tekening maken. Nu sluiten de tekeningen mooi aan bij het Aardrijkskunde onderwerp van TopOndernemers.

Sint Maarten

St Maarten 2.jpg

Wat een gezellige afsluiting hadden wij afgelopen vrijdag 9 november! De kinderen van groep 1 t/m 5 zijn met hun lampion naar de Albert Heijn gelopen om daar Sint Maartenliedjes te zingen en een mandarijntje op te halen. De kinderen trokken veel aandacht en ook de mensen die boodschappen deden zongen uit volle borst mee. Op de terugweg zijn we nog even de school binnengelopen; hier hadden we de speelzaal nog even helemaal donker gemaakt. Wat zag het er mooi uit met alle lampjes en lampionnen. Na afloop kregen ze nog een lekker snoepje. Het was een zeer geslaagde middag!

Het speelplein (de berg)

Het valt ons op dat er de laatste tijd er meer klachten binnen komen over de speelberg op het plein. De berg geeft o.a. af en er laten stukken los. De MR heeft dit punt aangekaart en wij zijn op zoek naar mogelijke oplossingen. Toch blijft het erg gewild om op de berg te spelen of er vanaf te rollen. Aan u het verzoek om uw kind geen dure kleding aan te laten trekken. En eventueel thuis dit met uw kind te bespreken, zodat er geen onnodige materiele schade aan de kleding ontstaat. 

Vanuit de MR

Op maandag 15 oktober heeft de MR de eerste vergadering van dit schooljaar gehad. Tijdens de vergadering zijn er allerlei schoolzaken besproken. O.a.:

 -de sluiting van de VVE

 -het goedkeuren van het jaarverslag (staat nu op de website)

-het vaststellen van het jaarplan van de vergaderingen

-de gevaarlijke kruising met fietsers

-de behoefte aan inzage van de ouderbijdrage

-wat is er met het Jumbo geld gedaan

 Dit is een kleine opsomming van zaken die de MR  samen met de directie heeft besproken. Mocht u iets willen bespreken of kenbaar willen maken, kunt u zich altijd tot een van ons wenden of een mailtje sturen naar de MR op ons algemene mailadres; strosa@askoscholen.nl  De volgende vergadering is op dinsdag 27 november. Hierin zullen de MR-leden zich ook nog aan jullie voorstellen.  

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 ​Agenda, sinterklaas, kerstmis, schoolfruit, afscheid meester Sander, verkeersplein Amsterdam, Jumbo spaaractie, leskist lichtjesfeest, bevo-lessen en percussie, Sint Maarten, het speelplein en de MR. 

Foto's

Video's

bevo 2.jpg

Meer informatie