Nieuwsbrief 17 februari 2016

  • Gemaakt op: 17-2-2016 00:00
  • |
  • Gewijzigd op:
  • |
  • Geplaatst door: Iraida Clare
  • |
  • Auteur:  
  • |
  • Fotograaf:  

Wijziging van ouderbijdrage inning 

 
Alle ouders hebben begin februari een mail gehad van ClubCollect voor het innen van de ouderbijdrage a 75 euro per kind. 25% van alle ouders hebben inmiddels via deze nieuwe methode betaald, maar graag lichten we dit nogmaals toe.  
 
Voor de inning van de ouderbijdrage zijn wij een samenwerkingsverband aangegaan met ClubCollect. ClubCollect zal namens de ouderraad naar alle ouders een e-mail, SMS of brief verzenden met het verzoek de ouderbijdrage a 75 euro per kind te voldoen. In deze berichten is een link opgenomen. Via deze link kunt u de ouderbijdrage per automatische incasso of via iDEAL voldoen. Let op; als u eerder al een machtiging hebt afgegeven moet u dat nogmaals bevestigen in het nieuwe systeem (onze voorkeur gaat uit naar automatische incasso). Verder kunt u aangeven of u de ouderbijdrage in één keer wilt voldoen of in termijnen (voor gespreid betalen wordt een klein bedrag in rekening gebracht). Indien u heeft gekozen voor betaling in termijnen dan krijgt u voor elke vervaldatum een herinnering per e-mail, SMS of brief.  
 
Het doel van de samenwerking met ClubCollect is enerzijds dat het innen van de ouderbijdrage ons minder tijd en energie zal kosten. Maar een groot voordeel is ook dat u gespreid kunt betalen en dat u uw gegevens makkelijker kunt wijzigen en wij vervolgens altijd met een up-to-date adressenbestand kunnen werken.  
 
Wij hopen dat u ons ondersteunt met deze nieuwe werkwijze die ook al veel wordt gebruikt op diverse sportverenigingen zoals AHC IJburg. Meer informatie over de werkwijze van ClubCollect kunt u vinden op-
www.clubcollect.com​ of u kunt voor vragen altijd contact zoeken met Michiel Bonte (penningmeester ouderraad) 
06-51159482 of mailen naar: willibrordor@gmail.com​ 


Willi Parents Team Party​

​Het was een groot succes, het feest van ouders en teaml Willibrord.  De sfeer was goed, de muziek was swingend en de opkomst was hoog! Zo konden ouders, docenten en andere teamleden eens ontspannen met elkaar praten en natuurlijk lekker dansen. Goed gedaan Ouderraad! 
 

 

Danielle 

Na ruim 5 jaar op de Willibrord gewerkt te hebben als intern begeleider en leerkracht gaf Danielle Bongaardt (ib-er groepen 4 en 5 en leerkracht groep 5) een paar weken geleden aan dat zij een nieuwe baan gevonden heeft. Danielle was op zoek naar een nieuwe uitdaging en heeft dat gevonden op een collega ASKO school in Amsterdam Noord. 
Midden in het schooljaar weggaan is altijd lastig voor een school. Gelukkig hebben we in samenspraak met Danielle en haar nieuwe directeur kunnen regelen dat zij tot het einde van het schooljaar wel op de vrijdagen les blijft geven in groep 5A. 
 
Dit betekent dus dat Danielle per 1 maart stopt bij de Willibrord met haar taken als intern begeleider, maar dus wel blijft tot het einde van het schooljaar als leerkracht in groep 5. 
We hebben ervoor gekozen om voor de maanden maart t/m juli het werk van Danielle te laten vervangen door een iterim ib-er. Peter Derks neemt haar taken over. Peter is een bekende voor de Willibrord, daar hij ons een aantal jaren geleden met succes geholpen heeft om de zorgstructuur te verbeteren. 
In de kindvrije studie week zal Danielle haar werk overdragen en zullen de groepsbesprekingen van groep 4 en 5 met Danielle en Peter plaatsvinden. 
Na de zomervakantie zullen we de ib taken blijvend verdelen over onze 2 ib-ers Karin Scholten en Elke Kleine Deters. We gaan dus niet op zoek naar een vervanger voor Danielle, maar veranderen onze verdeling van groepen binnen ons zorgteam. 

 

Centrum IJtopia 

Even voorstellen!  
Ik wil me graag even voorstellen! Mijn naam is Sophie en ik ben jongerenwerker bij jongerencentrum IJtopia van Dynamo op IJburg. Sinds de zomer organiseren we allerlei leuke activiteiten voor tieners.  
De hele week is er van alles te doen. Kom bijvoorbeeld eens langs tijdens de inloop. Waarbij je gewoon binnen kunt lopen en je kunt vermaken met poolen, tafeltennis, “Playstationen”, knutselen, een spelletje of een potje voetbal. Ook doen we wekelijks afwisselende activiteiten zoals koken, sport en spel of iets creatiefs. Speciaal voor de meiden hebben we een leuke meidenactiviteit. Verder organiseren we workshops en vakantieactiviteiten. Ook als je zelf een idee hebt of graag meehelpt met organiseren, ben je bij ons aan het juiste adres. Dus heb je zin in iets leuks? Kom dan vooral eens langs!  
We zitten aan de Muiderlaan 1, richting Blijburg, tegenover het  surfstrand. Voor meer informatie, check onze site www.dynamojongeren.nl  of neem contact op met:  
Sophie Al via sal@dynamo-amsterdam.nl of 06-26633551. ​

Gym 

ALO Stagiaires  
Wij zijn Tricia (20) en Phen (21) en lopen sinds het begin van dit schooljaar stage bij de gymlessen van Dorus. 
We zitten op de ALO en ons doel is om gymdocent te worden.  
We zijn er elke maandag bij de groepen 3, 4 en 5. 
 
Handbal 
De groepen 3, 4 en 5 hebben maandag 15 februari een kennismakingsles handbal gekregen tijdens de gym.  
Kinderen die enthousiast zijn geworden voor deze sport kunnen m.i.v. 9 maart elke woensdag van 13.00 tot 
14.15 uur of van 14.30 tot 15.30 uur komen handballen in de gymzaal van Laterna Magica  (Eva Besnyöstraat 491). 
Meer info: bel: 0651129573 of mail: minihandbalschool@gmail.com  
 

Fietsen niet in de rekken 

Vanaf vanmiddag staat er een hek om de fietsenrekken voor de school. In de vakantie wordt er gewerkt aan de muur van het schoolplein. Dus donderdag en vrijdag zal het wat lastiger zijn om de fietsen te parkeren. 
We hopen op jullie begrip. 

 


​Wijziging van de ouderbijdrage, Willi Parents Team Party​ en centrum Ijtopia.

Foto's

Video's

Meer informatie