Nieuwsbrief 20 maart

  • Gemaakt op: 20-3-2017 00:00
  • |
  • Gewijzigd op:
  • |
  • Geplaatst door: Iraida Clare
  • |
  • Auteur:  
  • |
  • Fotograaf:  

​​Verkeer bijeenkomst 27 maart—Cantina 08.30 uur

Beste ouder(s), verzorger(s),

Verkeersplein Amsterdam 
(VPA) biedt namens de gemeente Amsterdam een verkeerseducatie-programma aan op alle Amsterdamse basisscholen. De school van uw zoon/dochter neemt ook deel aan het programma van VPA. Eén van de programma’s van VPA is 

Tussen School en Thuis. 
Tussen School en Thuis is een verkeersmethode waarbij de specifieke verkeerssituatie rondom de school centraal staat. Doel van de methode is leerlingen bewuster en met meer inzicht te laten deelnemen aan het verkeer. Samen met de leerlingen zijn de verkeersknelpunten rondom de school in kaart gebracht en gefotografeerd. Vervolgens zijn hier digitale verkeerslessen van gemaakt. Tijdens deze ouderbijeenkomst laat een medewerker van Tussen School en Thuis het lesmateriaal zien. 

Daarnaast wordt tijdens deze bijeenkomst gesproken wat je als ouder kunt doen om je kind op een veilige manier door het drukke Amsterdamse verkeer te begeleiden. Er wordt gediscussieerd over vragen als; Wanneer laat ik mijn kind zelfstandig naar school gaan? Hoe leer ik mijn kind veilig door het verkeer te gaan? Moet ik voor mijn kind uit fietsen, of juist er achter blijven? Verder is er natuurlijk ruimte voor het stellen van vragen. 

Tevens wordt er een korte film vertoond over de ontwikkeling van kinderen in het verkeer.

Kortom, een interessante bijeenkomst voor alle ouders die verkeersveiligheid van hun kinderen hoog in het vaandel hebben staan! 
We zien u graag op 27 maart om 08.30 uur in onze Cantina.

Met vriendelijke groet,


Claudia Limmen
Projectcoördinator Verkeersplein Amsterdam 

Karin met verlof
 
Beste Ouders,

Vanaf deze week ben ik met zwangerschapsverlof. Mijn werkzaamheden voor groep 3B zijn kort geleden al overgenomen door Mariëlle Waaijer, zij draait de groep op woensdag en donderdag.

Mijn ib-taken (groep 1 t/m 4) gaan uitgevoerd worden door Peter Derks. Hij kent de leerkrachten en de school, wat de overdracht een stuk makkelijker maakt. Peter is aanwezig op dinsdag en woensdag. Ik heb in mijn vervangers veel vertrouwen waardoor ik het werk met een gerust hart achter mij laat.
 
Ik ga genieten van mijn verlof en binnenkort hoop ik samen met Dick te kunnen genieten van onze tweeling. Houd de nieuwsbrief dus goed in de gaten voor een geboorteberichtje.
Ik wens jullie alle goeds en jullie zien mij weer in het nieuwe schooljaar.
 
Groeten,
Karin.


Willibrordschaakteam 
doet weer mee aan Groot Amsterdams Basisscholen Toernooi Schaken
 
Op zondag 12 maart heeft de Willibrord weer meegedaan aan de Amsterdamse voorronde van het Groot Amsterdamse Schoolteamkampioenschap.
Er deden aan deze voorronde in het Cygnusgymnasium 29 teams mee. Het Willibrord viertal Eline Roebers, Jan Beckers, Zora Beunk en Jip van Iperen deed het heel aardig want zij wonnen 4 van de 7 wedstrijden. In totaal bemachtigden zij 8 matchpunten en 15 bordpunten.

Zo eindigde onze school op de gedeeld tiende plaats; net niet hoog genoeg om door te gaan naar de halve finale. Jammer maar toch een prima prestatie!este

SE-Dag, opvang op de Willibrord

Beste ouders van de leerlingen van de Willibrord,

Na een zeer geslaagde ‘S.E. Week’ na de krokusvakantie (de kinderen hebben een fantastische film gemaakt!) komt de volgende studiedag er aan: donderdag 30 maart. Uiteraard biedt S.E. Dag opvang tijdens deze dag en organiseren wij ‘S.E. Dag’. Er is een leuk programma gemaakt, zie onderaan dit bericht!

Voor de ouders die nog niet met ons bekend zijn: S.E. Dag (Studie Evenementen Dag) biedt tijdens studiedagen opvang voor de leerlingen van de Willibrord met een alternatief dagprogramma: een 'S.E. Dag'.
*Kinderen hebben een ontzettend leuke dag
*Opvang tijdens studiedagen is geregeld

Meer informatie over de ‘S.E. Dagen’, thema’s en activiteiten vindt u op de website www.sedag.nl of in de flyer.

Wij hanteren de reguliere schooltijden en de kosten van deelname aan één 'S.E. Dag' zijn €26,50 per kind. 
Voor broertjes en zusjes geldt een korting van 15%. 
1e kind €26,50 (€20,- woensdag)
2e kind €22,50 (€18,- woensdag)
3e kind €19,- (€16,- woensdag)

‘S.E. Dagen’ op de Willibrord schooljaar 2016-2017:
Donderdag 30 maart | Thema Circus
 !! LET OP: tijdens deze ‘S.E. Dag’ combineren wij de Willibrord & de Archipel !!


Donderdag 30 maart | Willibrord & Archipel
Het thema van de ‘S.E. Dag’ is Circus.
Jongleren, grondacrobatiek, bal lopen en nog veel meer. Het wordt een circus feestdag!

Tijdens de ‘S.E. Dag’ van donderdag 30 maart combineren wij de Willibrord & de Archipel.
De dag vindt plaats in het schoolgebouw van de Archipel (Frans Zieglerstraat 11).
Vanaf 8:15 uur kunt u uw kind(eren) naar het schoolgebouw van de Archipel brengen. Om 14:00 uur wordt de ‘S.E. Dag’ afgesloten met alle kinderen. Vervolgens lopen wij met de leerlingen van de Willibrord terug naar het schoolplein van de Willibrord en kunnen de kinderen daar om 14:30 uur worden opgehaald.


U kunt zich nu al inschrijven! www.sedag.nl


​Verkeersplein Amsterdam, Karin met verlof, Willibrordschaakteam & SE-Dag.​

Foto's

Video's

Meer informatie