Nieuwsbrief 6 juli

 • Gemaakt op: 6-7-2017 00:00
 • |
 • Gewijzigd op:
 • |
 • Geplaatst door: Rebecca Steeman
 • |
 • Auteur:  
 • |
 • Fotograaf:  

Vakantieschema
Het vakantie schema is rond. Hierbij een overzicht van de vakanties voor volgend schooljaar.
Op 4 september is er een extra vrije dag, we starten dus dinsdag 5 september.
De reden hiervoor :
Het is slachtfeest, dit is voor een groot aantal van onze kinderen een officiële feestdag. Dit houdt in dat we dan veel kinderen missen en niet gezamenlijk kunnen starten. Dit wordt als een gemis gezien.
We krijgen een best ingrijpende verbouwing, die waarschijnlijk net klaar is voor de start van het jaar. We hebben nu een dag extra om schoon te maken en weer in te richten.

vakanties (voor lkr en kinderen) eerste dag:laatste dag:

 • herfstvakantie   23-10-201727-10-2017
  kerstvakantie 25-12-201705-01-2018
  voorjaarsvakantie 26-02-201802-03-2018
  paasvakantie (inclusief Goede Vrijdag) 30-03-201802-04-2018
  Koningsdag 27-04-2018
  Meivakantie 30-04-201804-05-2018
  Extra meivakantie incl Hemelvaart 07-05-201811-05-2018
  Pinksteren 21-05-2018
  zomervakantie 23-07-201831-08-2018

  Extra vrije dagen (voor kinderen)
  Extra vrije dag 04-09-2017
  studie2daagse 19-10-201720-10-2017
  week na de voorjaarsvakantie 05-03-201809-03-2018
  week in juni 18-06-201822-06-2018

  Nieuws vanuit de MR
  Afgelopen maandag is de MR voor de laatste vergadering van dit schooljaar bijeen gekomen. We hebben hierin o.a. gesproken over het vakantierooster en de formatie, daarover vind je in deze nieuwsbrief al meer terug. Ook hebben we het gehad over hoe de overdracht van de docenten verloopt, dit blijkt zeer gedegen in elkaar te zitten. Na de zomer zal de school hier meer over vertellen. We hebben teruggeblikt op wat we als MR afgelopen jaar hebben gedaan en bereikt. We proberen de ouders meer te betrekken bij de MR. Dit lukt best goed, maar kan beter. Daarom willen we aan het begin van het schooljaar, bv tijdens de ouderavonden, onszelf goed aan jullie presenteren en ook aangeven met welke vragen jullie naar ons kunnen komen. Naar aanleiding van een vraag van een ouder hebben we het medisch beleid kort besproken. Na de zomer zullen we dit wat uitgebreider bespreken. Tot slot zien we dat de school ontzettend veel doet op diverse vlakken (21st century skills, spellingsonderwijs, differentiatie in onderwijs etc), maar dat dat niet altijd zichtbaar is voor de ouders. We gaan samen met de school kijken hoe dit zichtbaarder kan worden. Na afloop van de vergadering hebben we afscheid genomen van Lex en Ied. Hun inbreng en betrokkenheid bij de MR is erg gewaardeerd. We wensen hen heel veel succes en geluk bij hun volgende stap!

  Namens de MR een hele goede zomervakantie gewenst!

  Diemerparkfestival 2017
  Donderdag 20 juli vanaf 17.00 uur tot 21.00 uur zijn jullie weer van harte welkom in het Diemerpark. Onze jaarlijkse picknick, dus kom met een goed gevulde picknickmand en neem de zon mee.

 

Vertrekkende collega´s

Afgelopen week hebben Ied (groep 1-2), Dick (groep 5) en Annemarie (groep 1-2 en 4) ons laten weten dat zij een volgende stap in hun carrière gaan maken en de Willibrord gaan verlaten per nieuw schooljaar. Hieronder zullen zij jullie zelf op de hoogte brengen van hun naderende afscheid.

Natuurlijk vinden we dit heel erg. We gaan nog drie zeer gewaardeerde collega's en mensen missen die veel voor de kinderen en de school hebben betekend. Natuurlijk zullen zij een gat achterlaten. Net zoals Lex en Esther dat zullen doen. Daar kunnen we niet omheen. Natuurlijk zullen we ze ook allemaal missen.

Maar los hiervan zijn we ook trots. Trots dat al deze collega's vanuit hun kracht en vanuit eigen ontwikkeling op de Willibrord een nieuwe stap gaan maken. Dat zij zich zo sterk voelden om de keuze te maken om verder te kijken of ergens anders nog meer van betekenis te kunnen zijn. Of dat nu het VO is, een collega ASKO school of een (OGO) school in de buurt. We zijn trots dat we niet alleen een lerende school zijn voor onze kinderen, maar dat leren en ontwikkelen ook bij onze collega's hoog in het vaandel staat. Daar sturen we ook op, dat vinden we belangrijk.

We voelen ook begrip. Voor ieder van onze vertrekkende collega, die met zijn of haar reden, besloten heeft dat een nieuwe stap op dit moment goed is. Of dat nu voor Lex is naar het VO, voor Dick dichter bij huis en voor Ied, Esther en Annemarie een andere (OGO) school. Allemaal hebben ze heel lang bij ons gewerkt en een mooie ontwikkeling doorgemaakt. En van allemaal weten we dat het een moeilijke beslissing is geweest. Je veilige haven verlaten is lef hebben, maar ook moeilijk en soms emotioneel.

Gelukkig hebben we op het vertrek van zoveel collega's in kunnen springen en bleek de afgelopen maanden dat de Willibrord een populaire school is bij collega's die een (andere) baan zoeken. Ons concept, de ligging, ons gebouw en sprankelende collega's zorgen er voor dat het gelukt is om nieuwe, leuke collega's aan te trekken die met aardig wat bagage ons team komen versterken. 

We krijgen volgend jaar een nieuwe ib-er, die ons ondersteuningsteam komt versterken. Zij komt van een ASKO school, waar zij al jaren een deskundige ib-er is geweest en was (net zoals onze collega's) toe aan een nieuwe en volgende stap.

Er komen ook drie nieuwe groepsleerkrachten van buiten de ASKO. Twee daarvan hebben al jarenlange ervaring op scholen in Amsterdam. De ander iets minder lang, maar wel met een prachtige referentie.

Deze 4 nieuwe collega's zullen zich begin volgend jaar voorstellen in de nieuwsbrief.

Zoals we al eerder gemeld hebben zijn we heel blij dat onze 2 LIO-ers (Leerkracht in Opleiding) hun diploma gaan halen en bij ons willen blijven. Hannah heeft de laatste maanden laten zien dat zij heel veel in haar mars heeft. Zij heeft vanaf februari op een zeer vakkundige wijze groep 8 overgenomen. Iris (LIO in de onderbouw) gaat de groep van Ied overnemen. Zij heeft al een keer meegedraaid om de groep te leren kennen. 

Natuurlijk zullen we inspelen op het feit dat nieuwe collega's, hoe ervaren dan ook, wel moeten wennen en daar de tijd voor moeten krijgen. Wij hebben daar in onze planning rekening mee gehouden en hopen ook op het begrip van de kinderen en de ouders daarvoor. 

Omdat de personeelsbezetting nog niet helemaal rond is, we hebben nog een paar op te vullen dagen, kunnen we niet anders dan jullie wat de formatie betreft nog even in spanning houden. Zodra alles rond is, laten we de kinderen en jullie direct de formatie weten.

Beste ouders van de Willibrord,Na 9 jaar met plezier op de Willibrord te hebben gewerkt, wordt het tijd voor iets nieuws. Met ingang van het nieuwe schooljaar ga ik werken op een school in Zaandam. Op deze manier kan ik mijn werk en mijn privé beter combineren. Ik wil jullie allemaal bedanken voor de fijne jaren en wie weet tot ziens.
Groeten Dick

 

Beste ouders van de Willibrord,

Met pijn in mijn hart, maar met opgeheven hoofd verlaat ik aan het eind van dit schooljaar de Willibrord.Het zijn voor mij zeer leerzame, uitdagende en onderzoekende jaren geweest.Ik heb een aantal jaren groep 3 en 4 mogen lesgeven en nu de laatste 7 jaar de kleuters.Na 11 jaar op dezelfde school lesgeven werd het nu tijd voor mij om een nieuwe stap te zetten.Ik ga werken op Basisschool de Oostelijke Eilanden en zal daar fulltime aan groep 5 gaan lesgeven.Ik ben als nieuwe  leerkracht gevormd op de Willibrord en heb een ontwikkeling doorgemaakt van een beginnende  nieuwsgierige leerkracht naar een zelfverzekerde, stabiele en enthousiaste docent.Ik kijk met dankbaarheid terug op deze 11 jaren en wens de Willibrord al het goede toe voor de toekomst.
Groeten Ied

 

Beste ouders van de Willibrord, Bij deze laat ik jullie weten dat ik de Willibrord ga verlaten. Mijn werk als juf zal ik na de zomer voortzetten op een andere basisschool elders in Amsterdam.Jullie betrokkenheid en  hartelijkheid zal ik missen. Het gaat jullie goed, in alle opzichten!!
Fijne vakantie, Annemarie

 

 

 

​Vakantierooster en meer.

Foto's

Video's

Meer informatie