Nieuwsbrief 6 maart

  • Gemaakt op: 6-3-2017 00:00
  • |
  • Gewijzigd op:
  • |
  • Geplaatst door: Iraida Clare
  • |
  • Auteur:  
  • |
  • Fotograaf:  

Stand van zakengesprekken

Op dinsdagmiddag 14 en donderdagmiddag en avond 16 maart zijn de stand van zakengesprekken.
Vanaf morgen hangen de intekenlijsten bij de groepen. Graag nog even aandacht voor het volgende. Het blijkt dat leerkrachten nog twee a drie weken na de gesprekken bezig zijn om inhaalmomenten te houden met ouders die of niet op zijn komen dagen, of die in de week van de gesprekken niet konden. We zouden graag jullie medewerking willen om te zorgen dat de leerkrachten alleen de week van 13 maart de gesprekken hoeven te voeren. Het inhalen van de gesprekken kost de leerkrachten anders te veel tijd en dit gaat ten koste van de voorbereiding van de lessen. 
Hartelijk dank voor de medewerking

Ouder- en Kindteam 
Donderdagavond 2 maart start op IJburg de gratis cursus Positief Opvoeden voor ouders met tieners van 10 tot 15 jaar. En er zijn nog enkele plekken vrij! 

Keer op keer blijkt: Positief opvoeden werkt. Want alles wat je aandacht geeft groeit! Ook als je tienerzoon of -dochter transformeert in een baldadige of brutale puber.
 
Er bestaat geen standaard kind en dus ook geen standaard benadering. In deze opvoedcursus bepaal jij waar en hoe je een verandering thuis wil stimuleren. Iedereen met kinderen tussen de 10 en 15 jaar is welkom! Waarbij vooral geldt: hoe eerder je investeert in het contact hoe meer je bent voorbereid op lastige momenten. 
Wil jij ook het contact met je tiener verbeteren? een praktische stimulans krijgen door handige strategieën, ervaringen van andere ouders en de gelegenheid om te bespreken waar jij tegen aanloopt met je kind? Meld je aan.
 
Checken of de cursus bij jou past? Neem contact op!
 
Goed om te weten:
-          De cursus start op donderdagavond 2 maart om 18.30 – 21.00 uur
-          Bijeenkomsten op 2 mat, 9 mrt, 16 mrt, 23 mrt, 30 mrt en een afsluitende sessie op 20 april.
-          De cursus is voor ouders met tieners van 10-15 jaar
-          Locatie cursus: OKC IJburg & Zeeburgereiland, Pampuslaan 26
 
Aanmelden kan door te bellen of een email te sturen naar:
Dionne Nelson: d.nelson@oktamsterdam.nl 0613343705
Óf Erna Poolman: e.poolman@oktamsterdam.nl 0630735140
 
Renee Spekken, ouder- en kindadviseur, IJburg/Zeeburgereiland
06 2387 5045
www.oktamsterdam.nl

In de bijlage meer nieuws vanuit het Ouder– en Kindteam.


Complimenten Onderzoek van de UvA
Jolien van Aar doet een onderzoek aan de Universiteit van Amsterdam. Het onderzoek gaat over ‘complimenten’. Omdat wij dit onderzoek steunen geven wij middels de nieuwsbrief ouders de mogelijkheid hier aan deel te nemen. 

Werkt “Goed zo!” goed voor kinderen?
Voor kinderen die moeilijk luisteren en snel boos worden kan het helpen om meer complimenten te geven, dat komt uit onderzoek. Complimenten kunnen gedrag van kinderen veranderen. Het maakt alleen wel uit op welke manier dat gedaan wordt. 

In het kader van onderzoek biedt de Universiteit van Amsterdam hulp aan ouders die merken dat hun kind (4 t/m 8 jaar) geregeld dwars, opstandig of boos is. Ouders krijgen tips en adviezen en gaan twee weken lang dagelijks oefenen door middel van een dagboekje. 

Om te kijken of ouders echt verschil merken, vullen zij drie keer een vragenlijst in en doen één keer een speltaak. Na afloop ontvangen ouders een vergoeding voor hun deelname. 

Meer informatie of deelnemen:  www.complimentenonderzoek.com

Vragen? Bel of mail naar de hoofdonderzoeker 
Jolien van Aar: 06 22169390 Jolien@complimentenonderzoek.com


​Stand van zakengesprekken, Ouder- en Kindteam en Complimenten Onderzoek van de UvA.

Foto's

Video's

Meer informatie