nieuwsbrief 3 april 2019

 • Gemaakt op:
 • |
 • Gewijzigd op:
 • |
 • Geplaatst door: Frank Seljee
 • |
 • Auteur:  
 • |
 • Fotograaf:  

​Ziekenboeg 

Op dit moment is Tamara (groep 5) weer volop aan het re-integreren. Ze is nu 3 dagen gedeeltelijk op school en helpt Maria en Cathy daar waar mogelijk. Ook Jolanda Deriga is weer heel af en toe op school te vinden. Op maandagochtend denkt ze weer als vanouds mee tijdens de bespreking met het ondersteuningsteam en het MT. 
Afgelopen 2 weken zijn behoorlijk wat leerkrachten kortdurend ziek geweest. Griep en rugklachten zorgden hier o.a. voor. Tot nu toe lukte het steeds om invallers te regelen. Vaak wel op een kostbare manier (via uitzendbureaus) en ook vaak met verschillende mensen voor 1 groep gedurende de week. Niet heel ideaal. 
In dit soort situaties merken we dat we ook bij ons op school last hebben van het leerkrachten tekort. Invallers vinden is bijna onmogelijk. 
De recente berichten over het huidige leerkrachten tekort in Amsterdam (op dit moment 200 leerkrachten en groeiend naar 500 leerkrachten aan het begin van het schooljaar) maken het er ook niet positiever op. 
Misschien overbodig om aan te geven dat we ons allemaal moeten realiseren dat we hier last van gaan krijgen en dus al een beetje hebben. Volgend schooljaar zullen op de Willibrord voor alle groepen leerkrachten zijn. Maar bij calamiteiten, zoals plotselinge ziekte of verlof, is het goed om ons te realiseren dat dit onrust met zich mee kan brengen, die niet altijd te voorkomen is. Het regelen van vervanging is namelijk een grote en lastige klus, die ook nog eens extra veel tijd in beslag neemt. Die ook weer ten koste gaat van andere werkzaamheden. 
Goed om eens te delen met elkaar en daarbij hopen op jullie begrip in deze. 
We hebben elkaar hard nodig in deze tijd. 

Groepsindeling 2019-2020 

Volgend schooljaar hebben we iets minder kinderen dan het jaar daarvoor. Deze krimp is op alle IJburgscholen zichtbaar en dus zeker niet verontrustend. Het gevolg is wel dat we minder geld tot onze beschikking hebben en hoogstwaarschijnlijk met een groep minder in de onderbouw gaan werken. Ook zal ons ondersteuningsteam en MT in ambulante tijd afnemen.
Samen met de MR gaan we hier de komende weken goed naar kijken. We houden jullie hier zo goed mogelijk van op de hoogte. 

Zoals de meeste ouders wel zullen weten gaat basisschool De Olympus per 1-8-2019 sluiten voor de groepen 1 t/m 6.
Dit betekent dat we op onze school een aantal kinderen zullen verwelkomen in het nieuwe schooljaar. Hoe de verdeling eruit gaat zien is een behoorlijke puzzel. Het idee is om de kinderen an de Olympus zoveel mogelijk te verdelen over alle basisscholen van IJburg en daarbij ook rekening houdend met de wensen van de ouders en de capaciteit en ondersteuningsbehoeften van de verschillende groepen en kinderen op de verschillende scholen. Ook hiervan zullen we jullie op de hoogte houden. 

Pasen 

Dit jaar vieren we het paasfeest op donderdag 18 april. De hele school gaat ontbijten.
Iedere groep geeft hier zijn eigen invulling aan. Hoe het ontbijt eruit gaat zien horen jullie via de leerkracht.
Op woensdag 17 april is er een koffie inloop voor de ouders. De OR zal deze inloop verzorgen. 

Studiedag van de ASKO 

Afgelopen donderdag waren alle medewerkers van de ASKO aanwezig bij een studiedag in de Meervaart. Dit betekent dat wel 900 leerkrachten aanwezig waren om samen te leren, bezinnen, inspiratie op te doen en elkaar te ontmoeten, een bijzondere gebeurtenis dus!
De dag was inspirerend, gevarieerd en gezellig. Allemaal mochten we starten met een prachtige lezing, waarin we onder gedompeld werden in de waarde van het herkennen van talenten van kinderen, maar ook van elkaar. Dan bedoelen we niet de talenten die ons topvoetballer of raketgeleerde maken, maar de talenten die klein lijken …. maar groots zijn voor onszelf of omgeving. Ben je een bruggenbouwer, kunnen mensen op je rekenen als er samengewerkt moet worden? Of ben je een stille ondersteuner en is het je talent om anderen in hun kracht te zetten?
Verder werden leuke workshops gegeven, waarmee we vandaag aan de slag konden Tenslotte als afsluiting een leuke band met bitterballen. 

Drie kinderen van de Willibrord mochten bij de opening aanwezig zijn. Vol trots zagen wij onze eigen leerlingen voor een volle zaal een voordracht doen. Ze vertelden uit eigen ervaring over talent, plezier in het leven en het overwinnen van angsten. 

Inschrijving Avond4daagse gestart 

Wie loopt er vanaf 21 mei vier avonden mee door het mooiste stukje van Amsterdam? De inschrijving is NU geopend en inschrijven kan tot 12 mei 2019 via https://www.avond4daagseijburg.nl/17/ aanmelden.html. Iedere avond worden er weer leuke activiteiten georganiseerd en krijg je iets lekkers onderweg. Bij de inschrijving van € 5,- ontvang je na afloop ook nog een medaille en bloem. Zien we je in het Diemerpark, veld naast de hockey? Tot dan! 

Vrijwilligers gezocht 

Aanmelden als vrijwilliger kan ook. Net als ieder ander jaar hebben we de hulp nodig van vrijwilligers om dit evenement plaats te kunnen laten vinden. Dit jaar hebben wij nog nodig:

 • EHBO-ers, die mee lopen tijdens de vierdaagse, met een EHBO rugzak van ons en met de fiets aan de hand en mobiel bereikbaar zijn, zodat ze kunnen worden opgeroepen als ze ergens nodig zijn. 
 • Toezichthouders verkeer 
 • Fietsparkeerregelaars, want we moeten heel veel fietsen kwijt van iedereen die met de fiets naar de hockey komt 
 • Vuilopruimers net na de wandeling elke avond op het grasveld achter het clubhuis van de hockey. Dit moet namelijk elke dag ‘schoon’ worden opgeleverd. 

Het zou fijn zijn als je mee kunt helpen! Aanmelden kan via de website https://www.avond4daagseijburg.nl/6/ vrijwilligers.html of stuur een mail naar info@avond4daagseijburg.nl

Bedankt alvast!

Foto's

Video's

Meer informatie