Bibliotheek

​De bibliotheek is dagelijks open​

In de hal boven, vlak voor de ingang naar de speelzaal, is de bibliotheek. Alle kinderen vanaf groep 3 hebben een bibliotheekpas waarmee ze een boek ku​nnen lenen. De bibliotheek is dagelijks geopend van 8.30 uur tot 9.30 uur.

De Willibrord besteedt veel aandacht aan lezen en leesplezier. Iedere dag beginnen de kinderen met een half uur zelfstandig lezen in de klas. Door hier een gewoonte van te maken enthousiasmeren we de kinderen om ook thuis en in de vakantie eens een boek te pakken. De leerkracht speelt hier ook op in met bijvoorbeeld een 'lees' bingokaart, boekverslagen van kinderen en door dagelijks voor te lezen.De Leesfabriek

De Willibrord-schoolbibliotheek, genaamd de Leesfabriek, heeft een zeer uitgebreid aanbod aan romans en informatieve boeken. Je vindt er de nieuwste leesboeken van de jaarlijkse Kinderboekenweek, zoals 'Lampje' van Annet Schaap (Gouden Griffel 2018), 'Kom erbij' van Milja Praagman en 'De Eilandenruzie' van Jozua Douglas. Daarnaast zijn de populaire series ruimschoots aanwezig, zoals 'Het Leven van een Loser', 'De Grijze Jager', 'Dagboek van een Muts' en de Harry Potter-boeken.

Kinderen leren zoeken op naam van de schrijver, en worden uitgedaagd om verder te kijken dan wat ze kennen door onbekende schrijvers en hun boeken een kans te geven.

Er zijn ook veel informatieve boeken, die door de leerkrachten klassikaal aan de hand van thema's worden gebruikt. Maar ook leerlingen met een specifieke interesse voor een bepaald onderwerp weten in onze bibliotheek de weg te vinden.

Vrijwilligers

Om het leesplezier te bevorderen helpt een enthousiast team vrijwilligers dagelijks in de bibliotheek. (Meld je aan, als dit je leuk lijkt!). Dit maakt de bieb tot een gezellige plek waar de kinderen graag komen. Zij helpen kinderen bij het kiezen van een boek. In een huiskamersfeer kunnen de leerlingen vervolgens rustig besluiten welk boek ze gaan lezen.

Door het schooljaar heen worden er in de bieb activiteiten georganiseerd om lezen op een leuke en positieve manier onder de aandacht te brengen, zoals leesclubjes of een bezoek van een schrijver.

Hiep hiep hiep, bezoek de schoolbieb!


bieb_2202.JPG
 
Kinderen van groep 8 verzorgen het uitlenen van boeken. Ze worden begeleid door ouders.

bieb_2213.JPG

bieb_2215.JPG