Werken bij ASKO

​​​ASKO is een groot schoolbestuur in Amsterdam en omgeving.  Dagelijks zetten circa 900 professionals zich in voor zo'n​ 9.200 leerlingen. Er zijn maar liefst 3​3​ scholen die bij dit schoolbestuur zijn aangesloten. De scholen staan verspreid in Amsterdam en in de omliggende gemeenten.

Direct solliciteren​​

Elke school heeft z'n eigen karakter
De scholen zijn heel divers van karakter. Leerkrachten kunnen kiezen uit conceptscholen (OGO, leerstijlen, Dalton, Montessori, Jenaplan, Alan Turing, IPC learning) en uit meer traditionele georganiseerde scholen. Een aantal scholen ontwikkelt zich tot IKC, waarbij plaats is voor kinderen van 0 - 12 jaar.

De scholen hebben een sterk eigen karakter met een eigen leerling populatie, geen enkele school is hetzelfde.

Maar ook gemeenschappelijke kenmerken
Het zijn allemaal ASKO scholen die gericht zijn op kwaliteitsontwikkeling en vernieuwing. De scholen maken gebruik van de vele ICT mogelijkheden in het onderwijs. Omdat een deel van de ASKO scholen ook academische opleidingsscholen zijn, is er veel actuele en wetenschappelijk kennis over onderwijs in de scholen aanwezig. De ASKO scholen kenmerken zich door effectief en kindgericht onderwijs.

De ASKO scholen en medewerkers zijn verbonden met elkaar vanuit de waarden: verbinding, aandacht en ambitie. Zo wordt een lerende organisatie vormgegeven waarbij de directeuren van de
diverse scholen voor een hechte verbinding van de scholen zorgen. Hierdoor zijn er veel mobiliteitskansen voor de leerkrachten en de andere medewerkers.

Voordelen van werken bij een groot gevestigd schoolbestuur
De ASKO kent al een hele lange traditie in Amsterdam en heeft daarmee haar bestaansrecht al lang bewezen. Werken bij de ASKO betekent zekerheid en kansen. Vanuit een goed georganiseerd bestuursbureau wordt veel ondersteuning verleend aan de scholen. Goed werkgeverschap is belangrijk. Medewerkers kunnen hierop rekenen. De talentenpool (traineeship voor o.a. startende leerkrachten), de kweekvijver voor (adjunct) directeuren, leerteams voor leerkrachten en directeuren zijn hier voorbeelden van. Ook de arbeidsvoorwaarden, zoals een gunstige reiskostenvergoeding, opleidingsmogelijkheden en interessante studiedagen maken het aantrekkelijk om bij de ASKO te werken.​

Vacatures & informatie
Vacatures worden hi​er gepubliceerd. 
Open sollicitaties kun je sturen naar solliciteren@askoscholen.nl

 ASKO-studiedag 2017