Talentenpool

​​De ASKO hecht veel waarde aan goed werkgeverschap. Dat is direct terug te zien in onze missie: ‘ASKO verbindt met aandacht en ambitie’. Om deze missie ook concreet te maken hebben we verschillende manieren waarop je je met ons kunt verbinden. We zetten ze hieronder graag voor je op een rijtje.

Direct solliciteren

Wil je zelf bepalen welke dagen je invalt?
Als je per week of per maand wilt bepalen op welke dagen je voor de ASKO wilt werken bieden we je graag een bindingscontract aan. Met dit contract kun je in rap tempo bijna alle (33!) scholen van de ASKO leren kennen. Wekelijks of maandelijks geef je in onze Invalpool App aan op welke dagen je de komende periode kunt en wilt werken. Per mail en per telefoon ontvang je je rooster voor die week of maand. Zorg ervoor dat je ’s ochtends vanaf 7.30 uur kunt vertrekken. Je krijgt betaald conform de CAO onderwijs voor de dagen die je werkt. Een werkdag duurt 8 uur. Je salaris hangt af van je ervaring. Je hebt recht op alle toeslagen en vergoedingen uit de onderwijs CAO zoals een eindejaarsuitkering, vakantiegeld, een uitkering bij de dag van de Leerkracht, reiskostenvergoeding, etc.

Wil je graag op één bepaalde school een langdurige vervanging doen in één groep?
Als je flexibiliteit wilt en ook deel uitmaken van een team, is een tijdelijke benoeming ter vervanging voor jou aantrekkelijk. We hebben bij ASKO (natuurlijk) te maken met zwangerschaps-, ouderschaps- en ziekteverlof. In die situaties zijn we op zoek naar leerkrachten die de groep over willen nemen. Inclusief de verantwoordelijkheden die daarbij komen: oudercontacten, rapportvergaderingen, bijdragen aan werkgroepen en onderwijsontwikkeling. Je maakt gedurende de periode dat je vervangt volledig deel uit van het onderwijsteam van de school. Je neemt deel aan studiedagen en alle vergaderingen.

In deze situatie krijg je een tijdelijk contract ter vervanging. Je hebt recht op betaling en alle faciliteiten zoals benoemd in de onderwijs CAO: reiskosten, vergoeding voor duurzame inzetbaarheid, scholingsuren, eindejaarsuitkering enzovoorts. Smaakt deze ervaring naar meer?

Solliciteren-3.jpg
 
Wil je ervaring opdoen met verschillende onderwijsconcepten? Weet je nog niet of je voorkeur uitgaat naar de midden- of bovenbouw? Wil je na de onderbouw eens iets anders?
Dan is een eerste benoeming met uitzicht op vast dienstverband geschikt voor jou. Je krijgt een benoeming voor een jaar in de Talentenpool van de ASKO. Na een intake waarin we verkennen waar je ambities en talenten liggen, stippelen we een pad uit waarin je ervaring op kunt doen en bagage meeneemt om je onderwijsloopbaan te kunnen plannen. In dit eerste jaar zorgen we voor een optimale balans tussen jouw ambities en de behoeften van de ASKO-scholen. Omdat we een grote stichting zijn, kunnen we voor ons beiden een win-win situatie creëren. Na een half jaar hebben we een eerste evaluatie om te zien of we het tijdelijke dienstverband al eerder in een vaste benoeming om kunnen zetten.

Wil je nog niet vastleggen aan een concept of bouw? Ben je nog lang niet uitgeleerd en overweeg je om snel een master op te pakken?
Dan is een tijdelijke benoeming van 1 jaar met uitzicht op vast in de Talentenpool van ASKO geknipt voor jou! In een periode van twee jaar krijg je de kans om ervaring op te doen op meerdere scholen. 

Wil je zo snel mogelijk aan het werk bij een bestuur dat al haar medewerkers serieus neemt en ook investeert in invallers? Weet je waar je kwaliteiten liggen en zoek je een baan voor langere tijd? Wil je zekerheid over het aantal dagen dat je werkt?
Met een benoeming in de ASKO Talentenpool ben je verzekerd van een netwerk dat jouw talenten op waarde weet te schatten. Binnen een half jaar doorloop je het CAO-beoordelingstraject, waardoor we je versneld een vaste aanstelling kunnen bieden. De langer-durende ASKO-vervangingsvragen worden door collega's uit de Talentenpool vervuld. Je bepaalt zelf hoe groot je dienstverband is, wij zorgen voor een match met de beschikbare tijdelijke vacatures.

Werk je al bij de ASKO en wil je tijdelijk meer werken? Vind je het leuk om eens op een andere school rond te kijken?
Je kunt je vaste dienstverband tijdelijk uitbreiden voor vervanging. Per periode geef je aan hoeveel je extra wilt werken. Per mail en per telefoon ontvang je je rooster voor die week of maand. Zorg ervoor dat je ’s ochtends vanaf 7.30 uur kunt vertrekken. Je krijgt betaald conform de CAO onderwijs voor de omvang van je tijdelijke uitbreiding. Dit is een aantrekkelijke optie voor collega's die tevreden zijn op hun huidige school, maar graag eens hun licht opsteken op een andere ASKO-school of in een andere bouw. 
 
De Talentenpool voor vaste ASKO-medewerkers
Ben je toe aan een nieuwe stap in je loopbaan? Wil je een nieuwe uitdaging maar twijfel je nog tussen de diverse mogelijkheden? Ga dan eens praten met je huidige directeur en plan gezamenlijk een periode in de Talentenpool. Daarvoor hoef je niet helemaal uit je huidige team en groep weg. Je kunt je ook parttime verbinden met de Talentenpool. ASKO is een grote werkgever en heeft daardoor veel loopbaanmogelijkheden voor haar vaste medewerkers.

Voor meer informatie kun je je wenden tot Astrid Hoeksma tel. 020-3013881 of Astrid ter Meulen tel. 020-3013885

Mailadres: solliciteren@askoscholen.nl